Ružomberok – Everton 0:1, Kružliak: “Vypadli sme so cťou”

Ružomberok – Everton 0:1, Kružliak: “Vypadli sme so cťou”

Ružomberok 4. augusta 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Branislav Račko)

 

Futbalisti MFK Ružomberok najzvučnejšiu tretiu prekážku nepreskočili

Futbalisti MFK Ružomberok nepostúpili cez FC Everton do poslednej kvalifikačnej fázy Európskej ligy UEFA 2017/2018. Vo štvrtkovom domácom odvetnom stretnutí 3. predkola podľahli anglickému klubu 0:1 a po prehre rovnakým pomerom v prvom zápase sa neprebojovali do play off o účasť v skupinovej časti EL.

Reklama
Na snímke Dominik Kružliak (Ružomberok) v odvete 3. predkola Európskej ligy vo futbale MFK Ružomberok – FC Everton

Zverenci Norberta Hrnčára otočili v odvetách prvého aj druhého predkola proti srbskej Vojvodine Novi Sad, resp. nórskemu Brannu Bergen nepriaznivé výsledky z úvodných meraní síl. Najzvučnejšiu tretiu prekážku už nepreskočili. Žreb play off je na programe v piatok 4. augusta.

 

Reklama

Odveta 3. predkola EL UEFA 2017/2018:

MFK Ružomberok – FC Everton 0:1 (0:0)

Gól: 80. Calvert-Lewin, bez kariet, rozhodovali: Michael Tykgaard – Lars Rix, Lars Hummelgaard (všetci Dán.), 4752 divákov (vypredané).

/prvý zápas 0:1, do play off postúpil Everton/

 

Reklama

Zostavy a striedania:

Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Menich (46. Lačný) – Takáč (71. Sapara), Qose, Kochan – Daniel, Haskič (80. Gerec), Gál-Andrezly

Everton: Pickford – Williams, Keane, Jagielka – Davies, Schneiderlin (81. Barry), Gueye, Baines – Klaassen – Ramirez (69. Calvert-Lewin), Rooney (86. Mirallas)

 

Ružomberčania od úvodných sekúnd napádali súpera a znepríjemňovali mu rozohrávku. S loptou na kopačkách sa nehrnuli bezhlavo dopredu, skôr vyčkávali. Prvú akciu potiahli Daniel s Takáčom na pravej strane. Druhý menovaný rozohral rohový kop, po ktorom mal príležitosť, no hlavičkoval nad, kapitán Kružliak. Domáci naďalej držali iniciatívu, P. Maslo vysunul do pokutového územia Daniela, jeho prudký prízemný center zneškodnil brankár Evertonu Pickford. Hostia sa pripomenuli, keď sa Keanovi uvoľnilo trocha priestoru na pravom krídle, po spolupráci Ramireza s Rooneym skončil Daviesov center v náručí ružomberského brankára Macíka. Potom Klaassen posunul loptu Rooneymu, ktorému napriek dostatku času nevyšlo zakončenie oblúčikom. Prvé dejstvo sa prelomilo do druhej časti a Ružomberok začal ťahať útoky popri ľavej čiare, kde operoval Gál-Andrezly, spoločne s ním sa zapájali Takáč či Haskič. Gál-Andrezly však neskôr neodhadol súboj s Daviesom a vyplynula z toho sľubná strelecká pozícia pre Rooneyho. Ten zle trafil loptu, neujala sa ani dorážka Ramireza. Následne sa pošmykol P. Maslo a Ramirez ťahal na Macíka, aj túto jeho strelu zblokovala ružomberská defenzíva. Až s blížiacou sa prestávkou sa hra upokojila. Do kabín sa išlo bez gólov a Ružomberku rovnako ako v oboch predchádzajúcich predkolách zostávalo 45 minút na otočenie nepriaznivého stavu.

Reklama

Domácim napriek aktivite chýbali v prvom polčase vyložené možnosti. Tréner Hrnčár neváhal a hneď po zmene strán poslal na ihrisko útočníka Lačného namiesto obrancu Menicha. Daniel mal v 54. minúte najvážnejšiu ružomberskú strelu dovtedajšieho priebehu, vyskúšal to sprava z hranice šestnástky. Ani ofenzívnejšia zostava však Ružomberčanom nepriniesla gólové šance a druhý polčas sa odvíjal s menším nábojom. V 67. minúte sa Qose preštrikoval až do pokutového územia, kde ho odzbrojili hosťujúci obrancovia, dvom vybojovaným rohovým kopom tiež chýbal efekt, aj keď Pickford musel pri jednom boxovať. Na záverečnú dvadsaťminútovku prišiel oživiť hru Sapara. Na opačnej strane hasil Kružliak proti prenikajúcemu čerstvému Calvertovi-Lewinovi. Čas pribúdal a Everton si na rozdiel od minulých protivníkov MFK nenechal ujsť postup v závere dvojzápasu. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času to potvrdil striedajúci Calvert-Lewin, ktorý sa objavil osamotený v otvorenej domácej obrane a umiestneným pokusom po zemi prekonal Macíka – 0:1 a spečatil postup favorita dvojzápasu.

 

Reakcie po zápase:

Norbert Hrnčár, tréner MFK Ružomberok (RTVS): “To, že ideme reálne bojovať o postup nebola fráza, ale fakt. V oboch zápasoch sme to zvládli veľmi slušne. Pre chalanov to boli dva perfektné zápasy. Bolo to o pozitívnej emócii a o strhnutí divákov. A to sa podarilo. Boli to aj trénerské šachy. Prešli sme na hru na troch stopérov a zvládli sme to excelentne. Chceli sme sa dostať do gólu, možno chýbala väčšia kvalita v šestnástkových situáciách. Na konci zápasu sme už museli ísť do ofenzívy. Všetky zápasy v Európskej lige boli aj pre divákov fantastické. Neboli sme fackovací panák, ale reálne sme bojovali o postup.”

Dominik Kružliak, kapitán MFK Ružomberok: “Myslím si, že sme sa vyrovnali hráčom Evertonu, aj keď kvalitatívne sú možno od nás inde. Premier League je Premier League a slovenská liga je slovenská liga. Nemáme sa za čo hanbiť a vypadli sme so cťou.”

Miloš Lačný, útočník MFK Ružomberok: “Everton je veľké mužstvo, ktoré si to vie uhrať. Tak si to asi vo štvrtok zaumienili v hlavách. Je to naozaj veľký úspech, od upratovačky po pána majiteľa si to tu každý uvedomuje. Teraz možno sme troška sklamaní, ale v piatok sem prídeme so vztýčenou hlavou a pozrieme sa do očí s čistým svedomím.”

Peter Maslo, obranca MFK Ružomberok: “Bolo to fajn, výborne sme hrali prvý aj druhý polčas. Bolo to súbojové medzi šestnástkami, škoda šance, ktorú mali oni, a dostali sme z toho gól. Mrzí to, ale musíme si povedať, že aj oni mali nejaké príležitosti. Dali nám dva góly, jeden tam, jeden tu.”

Nermin Haskič, útočník MFK Ružomberok (RTVS): “Myslím si, že sme urobili dobrý výsledok aj radosť pre slovenských fanúšikov. Myslím, že môžeme byť spokojní. Mali sme svoj plán a urobili sme všetko preto, aby sme potešili fanúšikov.”

Matej Kochan, stredopoliar MFK Ružomberok (RTVS): “Užili sme si zápasy, ale chceli sme postúpiť. Bol to súper zvučného mena, ale bojovali sme. Vyložené šance neboli. Snažili sme sa to hrať na 0:0 a potom dať gól, dostať zápas do predĺženia. Škoda, že to nevyšlo.”

Dominic Calvert-Lewin, autor gólu FC Everton: “Boli to dva ťažké zápasy, ale dosiahli sme v nich potrebné výsledky. Osobne ma teší, že sa mi podarilo skórovať a zvíťazili sme. Museli sme tvrdo pracovať, Ružomberok ukázal, že je naozaj dobré mužstvo. Prehral len dva razy 0:1.”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:58

Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť a dočasná eurokomisárka pre spravodlivosť Věra Jourová v utorok pre bruselského spravodajcu TASR potvrdila, že 25. a 26. apríla pracovne navštívi Slovensko.

19:57

Novú iniciatívu, ktorá bude zaznamenávať prípady antisemitizmu naprieč Európou, spustili v utorok v nemeckej metropole Berlín. Cieľom európskej siete na monitorovanie antisemitizmu (ENMA) je poskytovanie informácií o nenávisti voči židom na nadnárodnej úrovni.

19:57

Súd v Taliansku v utorok prijal žalobu premiérky Giorgie Meloniovej na historika a filológa Luciana Canforu, ktorý o nej povedal, že “je v srdci neonacistka”. Súdny proces sa začne 7. októbra v meste Bari a Meloniová chce od Canforu vysúdiť odškodné 20.000 eur.

19:46

Požiar historickej budovy burzy v dánskej metropole Kodaň, ktorý vypukol v utorok ráno, sa krátko po 16.00 h SELČ podarilo dostať pod kontrolu. Hasiace práce však stále pokračujú, uviedol na popoludňajšej na tlačovej konferencii šéf kodanských záchranárov Jakob Vedsted Andersen.

19:00

Nemecká a francúzska ekonomika, najväčšie v rámci Európskej únie, budú rásť tento aj budúci rok pomalším tempom, než sa pôvodne očakávalo. To sa odrazí aj na vývoji hospodárstva celej eurozóny. Uviedol to v utorok Medzinárodný menový fond (MMF), ktorý zverejnil najnovšie vyhliadky vývoja svetovej ekonomiky (World Economic Outlook).

18:44

Izraelská armáda v utorok potvrdila zabitie veliteľa proiránskeho šiitského hnutia Hizballáh, ku ktorému došlo pri útoku na južný Libanon.

18:22

Európska únia v utorok na konferencii “Náš oceán” v Grécku potvrdila svoju angažovanosť v oblasti medzinárodnej správy oceánov tým, že oznámila 40 záväzkov týkajúcich sa opatrení na rok 2024. Komisia uviedla, že tieto opatrenia budú financované sumou 3,5 miliardy eur z rôznych fondov EÚ.

18:20

Americký minister obrany Lloyd Austin v utorok prostredníctvom videokonferencie rokoval so svojím čínskym náprotivkom Tung Ťünom. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že išlo o prvý osobný kontakt šéfov rezortov obrany USA a Číny za takmer 18 mesiacov.

18:11

Ukrajina v utorok oznámila, že identifikovala takmer 37.000 ľudí vrátane vojenského personálu, ktorí sú od začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 vedení ako nezvestní. Kyjev zároveň varoval, že skutočné číslo môže byť “oveľa vyššie”.

18:02

Dopravné spoločnosti so sídlom v SR by mohli disponovať určitým počtom prenajatých nákladných vozidiel evidovaných v inom členskom štáte Európskej únie (EÚ) bez potreby ich evidencie v SR. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o cestnej doprave, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok posunuli do druhého čítania.

18:00

Európska centrálna banka (ECB) čoskoro zníži sadzby, ak nedôjde k žiadnym veľkým prekvapeniam, uviedla jej šéfka Christine Lagardová. Dodala, že ECB teraz pozorne sleduje vývoj cien ropy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali