NHL: Tatar po boku Kovaľčuka s dvomi bodmi, Varlamov vynuloval svoj bývalý tím

NHL: Tatar po boku Kovaľčuka s dvomi bodmi, Varlamov vynuloval svoj bývalý tím

New York 7. januára 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

 

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v zámorskej NHL pripísal na konto ďalšie dve asistencie, jeho Montreal ale prehral už šiesty zápas za sebou. V noci na utorok podľahol doma Winnipegu 2:3

Slovenský hokejový reprezentant v drese Toronta Maple Leafs Martin Marinčin (vľavo), brankár Toronta Frederik Andersen (vpravo) a kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers

Oba góly Montrealu zaznamenal obranca Ben Chiarot. Pri jeho prvom presnom zásahu v druhej tretine prihral Tatar v útočnom pásme Sheovi Weberovi, ktorý nabil Chiarotovi na gólovú delovku, ktorou znížil na 1:2. V 52. minúte za stavu 1:3 slovenský útočník potiahol rýchly útok, pred modrou čiarou prenechal puk Chiarotovi, ktorý prudkou strelou spoza kruhu na vhadzovanie prekonal Connora Hellebuycka druhýkrát. Vyrovnať sa už Canadiens nepodarilo. Tatar odohral 17:56 min, mal aj plusový bod, jednu strelu na bránku a štyri “hity”. V tejto sezóne nazbieral spolu už 37 bodov (16+21) v 43 dueloch. Debut za Canadiens absolvoval v prvom útoku s Tatarom Rus Iľja Kovaľčuk a mal asistenciu. “Je tu frustrujúca prehra, pretože Carey Price v bránke predviedol v druhej tretine niekoľko neuveriteľných zákrokov a dal nám šancu vyhrať. Niekoľko malých chýb nás však stálo lepší výsledok. Páčilo sa mi, ako sme bojovali v závere, ukazuje to, že toto mužstvo sa nikdy nevzdáva. Máme na čom stavať,” komentoval zápas Kovaľčuk, ktorý po vykúpení zmluvy v Los Angeles sa začiatkom tohto týždňa dohodol s vedením Montrealu na zmluve do konca sezóny. “Iľja vyzeral na ľade dobre. Je nadšený, že môže byť súčasťou tohto tímu, do zostavy prináša množstvo entuziazmu. Sme šťastný, že ho máme v mužstve,” povedal Price na adresu ruského veterána.

Reklama

Nikolaj Ehlers sa v drese Winnipegu prezentoval gólom a asistenciou. “Myslím si, že oba tímy odohrali skvelý zápas, vzrušujúci pre divákov až do samého konca. Držali sme sa plánu, tvrdo bojovali a naše oslabenia fungovali výborne. Klobúk dolu pred chlapcami predo mnou,” vyslovil sa pre nhl.com brankár Jets Hellebuyck, ktorý sa prezentoval 29 úspešnými zákrokmi.

Toronto v zostave s obrancom Martinom Marinčinom prehralo doma s Edmontonom 4:6, Connor McDavid sa za hostí blysol gólom a tromi asistenciami. Najmä jeho gól z 52. minúty stál za to. Kapitán Oilers prešiel cez domáceho obrancu Morgana Riellyho, pričom ukázal úžasnú akceleráciu a potom si vychutnal aj Michaela Hutchinsona v bránke Maple Leafs. McDavid bodoval v 10. zápase v rade, naopak “javorové listy” ukončili bodovú sériu, ktorá trvala desať stretnutí. “Určite sa cítime výborne. Doposiaľ nikdy sme v tejto aréne nevyhrali, odkedy som súčasťou Oilers,” poznamenal McDavid, ktorý si upevnil postavenie na čele tabuľky ligovej produktivity. Marinčin strávil na ľade viac ako 18 minút s jednou mínuskou a jednou strelou na bránku, päťkrát zblokoval strelu súpera.

Reklama

Brankár Semjon Varlamov priviedol New York Islanders k triumfu nad Coloradom 1:0, keď zneškodnil všetkých 32 striel. V súboji proti svojmu bývalému tímu si tak pripísal druhé čisté konto v sezóne a 27. v kariére. “Samozrejme, tento zápas bol pre mňa špeciálny. Nebudem klamať – mal som skutočne zmiešané pocity. Snažil som sa však koncentrovať na môj výkon, odviesť si svoju prácu. Som rád, že sme zvíťazili,” spokojne konštatoval ruský brankár, ktorý chytal za Colorado v rokoch 2011-2019. O jediný gól zápasu sa postaral v 47. minúte Anders Lee. Spoľahlivý výkon podal aj český brankár Avalanche Pavel Francouz, ktorý pri svojom prvom štarte od 27. decembra vykryl 32 striel súpera.

Columbus triumfoval na ľade Los Angeles 4:2 a natiahol svoju bodovú šnúru na klziskách súperov na osem duelov. Kings prehrali druhý zápas po sebe a šiesty z uplynulých ôsmich.

 

NHL – sumáre:

TORONTO MAPLE LEAFS – EDMONTON OILERS 4:6 (0:1, 3:3, 1:2)

Reklama

Góly: 23. Spezza (Engvall, Kapanen), 37. Gauthier (Marchment, Brooks), 40. Engvall (Holl, Kapanen), 54. Matthews (Barrie, Marner) – 8. Klefbom (Larsson, McDavid), 21. Nurse (McDavid, Bear), 22. Yamamoto (Jones, Draisaitl), 34. Chiasson (Nygard, K. Russell), 47. Draisaitl (Chiasson, McDavid), 52. McDavid (Nugent-Hopkins). Brankári: Andersen (22. Hutchinson) – Smith, strely na bránku: 36:35, 19.507 divákov.

 

MONTREAL CANADIENS – WINNIPEG JETS 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Góly. 32. Chiarot (Weber, TATAR), 52. Chiarot (TATAR, Kovaľčuk) – 22. Morrissey (Ehlers, Wheeler), 25. Ehlers (Wheeler), 51. Copp. Brankári: Price – Hellebuyck, strely na bránku: 31:27, 20.882 divákov.

 

Reklama

NEW YORK ISLANDERS – COLORADO AVALANCHE 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 47. Lee (Toews, Dal Colle). Brankári: Varlamov – Francouz, strely na bránku: 33:32, 13.241 divákov.

 

LOS ANGELES KINGS – COLUMBUS BLUE JACKETS 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Góly: 2. Iafallo (Walker, Kopitar), 52. Walker (Clifford, Doughty) – 27. Gerbe (Nyquist, Dubois), 31. Harrington (Milano, Foligno), 45. Stenlund (Wennberg, Werenski), 59. Nyquist (Dubois). Brankári: Quick – Merzlikins, strely na bránku: 33:24, 14.964 divákov.

 

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Montreal) 17:56 0 2 2 +1 1 0

Martin Marinčin (Toronto) 18:04 0 0 0 -1 1 0

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:44

Európske akciové trhy pokračovali v piatok v raste vyššie a dostali sa na nové rekordné maximá. Podporili ich nádeje na znižovanie úrokových sadzieb v USA.

Včera 19:38

Pri piatkových záplavách v Afganistane zahynulo najmenej 50 ľudí, počet obetí sa však podľa tamojšieho ministerstva vnútra môže ešte zvýšiť.

Včera 19:34

Pri bojoch v jednej zo štvrtí palestínskeho mesta Gaza v piatok zahynuli štyria vojaci izraelskej armády. Podľa predbežného vyšetrovania ich zabilo výbušné zariadenie. Pri výbuchu sa vážne zranili aj ďalší dvaja dvojaci.

Včera 19:31

Desaťtisíce farmárov a pravicových aktivistov v piatok vo Varšave protestovali proti environmentálnej politike Európskej únie (EÚ). Demonštranti žiadali uvoľnenie environmentálnych opatrení EÚ a zastúpeniu EÚ vo Varšave odovzdali petíciu. Počas protestu na podporu svojich požiadaviek trúbili, púšťali sirény, odpaľovali ohňostroje a mávali transparentmi s nápisom “Preč so zelenou dohodou“. Na proteste sa podľa odhadu hovorkyne miestnych úradov zúčastnilo 30.000 až 35.000 ľudí, organizátori však očakávali viac.

Poľsko protest farmári
Poľskí farmári a ďalší demonštranti sa zhromaždili v centre Varšavy, aby protestovali proti klimatickej politike Európskej únie a proeurópskej vláde Poľska, v piatok 10. mája 2024
Včera 19:25

Spoločnosť OpenAI v pondelok oznámi vytvorenie vlastného vyhľadávača, ktorý už bol označený za „zabijaka Googlu“.

Píše o tom agentúra Bloomberg.

Ide vraj o rozšírenie pre ChatGPT, ktoré mu umožní okamžite poskytovať podrobné výsledky s odkazmi na zdroje a dokonca vizualizovať obsah.

Zaujímavé je, že OpenAI chce svoj produkt oznámiť deň pred konferenciou Googlu, na ktorej IT gigant predstaví svoje top novinky.

Včera 19:07

Americký prezident Joe Biden v piatok schválil nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur), informoval Biely dom.

Včera 18:44

Valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii.

Včera 18:43

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj v piatok oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

Včera 17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali