NHL: Pánik skóroval, Luongo sa vyrovnal Belfourovi a Espositovi

NHL: Pánik skóroval, Luongo sa vyrovnal Belfourovi a Espositovi

New York 20. marca 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ross D. Franklin)

 

Slovenský hokejista Richard Pánik prispel jedným gólom k víťazstvu Arizony nad Calgary (5:2) v nočnom súboji zámorskej NHL. Pre 27-ročného útočníka to bol deviaty presný zásah v prebiehajúcej sezóne, tretí v drese “kojotov” od januárovej výmeny zo Chicaga Blackhawks.

Slovenský útočník Coyotes Richard Pánik (vpravo) oslavuje svoj gól v zápase zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames – Arizona Coyotes

Pánik v 26. minúte otvoril skóre stretnutia, keď po výstavnom krížnom pase od Claytona Kellera strelou z prvej presne namieril do odkrytej časti bránky. Slovenský krídelník odohral vyše 16 a pol minúty, pripísal si dva plusové body, jednu strelu, štyri bodyčeky a menší trest za hrubosť. Tromi bodmi sa na triumfe podieľal Max Domi (2+1), domáci obranca Oliver Ekman-Larsson strelil dva góly vrátane víťazného. Dvadsaťšesťročný bek prekonal hranicu 100. presných zásahov v profilige, stal sa šiestym švédskym obrancom v histórii NHL, ktorý pokoril túto métu. Pred ním sa to podarilo Nicklasovi Lidströmovi (264), Börje Salmingovi (150), Fredrikovi Olaussonovi (147), Erikovi Karlssonovi (125) a Calle Johanssonovi (119). “Znamená to, že na tom ľade asi robím niečo dobre a že som mal možnosť nastupovať so skvelými hráčmi, ktorí mi pomohli rozširovať moju gólovú zbierku,” vyznal sa Ekman-Larsson, ktorý má aktuálne na konte 101 presných zásahov. Už len sedem mu tak chýba k dosiahnutiu klubového rekordu v počte gólov obrancu, ten zatiaľ drží Teppo Numminen (108).

Reklama

Kým Coyotes už dávnejšie stratili šancu na postup do play off, Flames stále o ňu bojujú a prehrou si poriadne skomplikovali situáciu. Na Anaheim, ktorý si drží druhú voľnú kartu v Západnej konferencii, strácajú aktuálne šesť bodov. “Sme z toho sklamaní a frustrovaní. Mali sme možnosť získať nejaké body a nechali sme si ich ujsť pomedzi prsty. To bolí,” smútil brankár “plameňov” Mike Smith, ktorému sa nevydaril návrat do Arizony. Za Coyotes odchytal v rokoch 2011-2017 dokopy 312 stretnutí.

Vo forme hrajúci Columbus natiahol víťaznú sériu na osem zápasov po tom, ako uspel na ľade Bostonu 5:4 po predĺžení. Blue Jackets dokázali otočiť skóre z 1:3, rozhodujúci gól strelil v tretej minúte extračasu Cam Atkinson. Columbus si udržal pozíciu prvej voľnej karty vo Východnej konferencii a ukončil “medveďom” ich sedemzápasovú domácu víťaznú šnúru. “Aj za nepriaznivého stavu sme sa držali nášho plánu a presne to robia dobré tímy. Nebolo to najkrajšie víťazstvo, no dôležité je, že sme dokázali nájsť cestu k dvom bodom,” povedal pre zámorské médiá Atkinson. Fantastický debut v profilige zažil Ryan Donato, ktorý iba v nedeľu podpísal nováčikovskú zmluvu s Bruins. Americký center pri svojej premiére zažiaril gólom a dvomi asistenciami. “Bola to zábava. Iste, zápas mal pre nás trpký koniec, ale celkovo môžem povedať, že som nadšený a z individuálneho hľadiska vyšlo všetko na jednotku,” uviedol 21-ročný Američan, ktorý zaujal svojou hrou na februárových ZOH v Pjongčangu. Bruins nastúpili bez kapitána Zdena Cháru, skúsený slovenský obranca pauzuje pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

Reklama

Najlepší tím súťaže Nashville zvíťazil nad Buffalom 4:0. Shutoutom sa blysol fínsky brankár Pekka Rinne, ktorý zlikvidoval 35 striel súperových hráčov. Pre Rinneho to bolo ôsme čisté konto a 40. víťazstvo v sezóne, z toho jedenáste v rade. Predators bodovali v 15. zápase za sebou, čo je nový klubový rekord. Rinne sa stal siedmym brankárom v histórii NHL, ktorý zaznamenal 40 výhier v jednej sezóne trikrát v kariére.

Nulou sa v noci blysol aj Roberto Luongo, brankár Floridy na ľade Montrealu zlikvidoval všetkých 28 striel súpera a výrazne pomohol k víťazstvu “panterov” 2:0. Luongo si zaknihoval už 76. čisté konto v profiligovej kariére, čím sa vyrovnal Edovi Belfourovi a Tonymu Espositovi na deviatom mieste historickej tabuľky. Najmä vďaka nemu sa Florida priblížila k pozícii druhej voľnej karty na východe na rozdiel troch bodov. Panthers vynulovali Montreal v troch posledných vzájomných súbojoch. Center hostí Derek MacKenzie odohral jubilejný 600. zápas v NHL.

Jeff Carter strelil na ľade Minnesoty dva góly, pričom tým druhým rozhodol 34 sekúnd pred koncom predĺženia o víťazstve Los Angeles 4:3. Kings sa vďaka tomu posunuli na tretie miesto v Pacifickej divízii, prišli však o zraneného útočníka Trevora Lewisa.

 

NHL – sumáre:

Reklama

BOSTON BRUINS – COLUMBUS BLUE JACKETS 4:5 pp (0:1, 3:1, 1:2 – 0:1)

Góly: 26. Donato (Krug, Heinen), 28. Marchand (Pastrňák, Miller), 37. Riley Nash (Donato, Marchand), 52. Krejčí (Donato, Heinen) – 5. Jenner (Vanek), 37. Milano (Murray, Foligno), 46. Vanek (Nutivaara), 52. Panarin (Foligno), 63. Atkinson (Murray, Wennberg). Brankári: Rask – Korpisalo, strely na bránku: 38:25, 17.565 divákov.

BUFFALO SABRES – NASHVILLE PREDATORS 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Góly: 33. Fisher (Salomäki, Josi), 38. Johansen (Forsberg, Arvidsson), 57. Forsberg (Arvidsson, Turris), 60. Hartman (Jemelin, Sissons). Brankári: Ullmark – Rinne, strely na bránku: 35:32, 17.507 divákov.

MONTREAL CANADIENS – FLORIDA PANTHERS 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Reklama

Góly: 19. Ekblad, 47. Barkov (Pysyk, Bjugstad). Brankári: Niemi – Luongo, strely na bránku: 28:40, 21.302 divákov.

MINNESOTA WILD – LOS ANGELES KINGS 3:4 pp (0:1, 2:1, 1:1 – 0:1)

Góly: 33. Parise (Niederreiter, Murphy), 40. Staal (Suter, Dumba), 58. Eriksson Ek (Zucker, Coyle) – 19. Pearson (Brown, Doughty), 27. Carter (Muzzin, Doughty), 60. Brown (Doughty, Kopitar), 65. Carter (Kempe, Quick). Brankári: Dubnyk – Quick, strely na bránku: 28:30, 19.081 divákov.

ARIZONA COYOTES – CALGARY FLAMES 5:2 (0:0, 2:2, 3:0)

Góly: 26. PÁNIK (Keller, Stepan), 38. Domi, 57. Ekman-Larsson (Domi, Perlini), 59. Ekman-Larsson, 60. Domi (Dvorak, Stepan) – 30. Hamilton (Giordano, Stewart), 36. Monahan (Gaudreau, Hamilton). Brankári: Raanta – Smith, strely na bránku: 30:44, 13.288 divákov.

 

Slovák v akcii:

Richard Pánik (Arizona) 16:40 1 0 1 +2 1 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali