NAŽIVO: Na Orave a v Bardejove prebieha testovanie na COVID-19. V Bardejove sa v radoch čaká aj dve hodiny

NAŽIVO: Na Orave a v Bardejove prebieha testovanie na COVID-19. V Bardejove sa v radoch čaká aj dve hodiny

Bratislava 23. októbra 2020 (TASR/SITA/HSP/Foto: TASR-Miroslava Mlynárová, Milan Kapusta, SITA/Milo Fabian, Facebook)

 

V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov sa od piatka do nedele (25. 10.) realizuje testovanie na ochorenie COVID-19. Odberné miesta budú otvorené v čase 8.00 až 12.00 h a 13.00 až 20.00 h. Občania sa musia pred testovaním preukázať občianskym preukazom, deti a mládež do 15 rokov preukazom zdravotného poistenia. Testovanie je bezplatné a dobrovoľné. Určené je pre obyvateľov od desať do 65 rokov

testovanie, Covid-19, Bardejov
Na snímke testovanie v Bardejove

 

Reklama

17:00 Pozitívny test malo na Orave a v Bardejove zatiaľ 906 ľudí. Na sociálnej sieti to uviedlo Ministerstvo obrany SR (MO SR). Odberné miesta dnes stihli do 14:00 celkovo otestovať 23 581 ľudí. MO SR uviedlo, že otvorené sú aktuálne všetky plánované odberové miesta.

15:20 V okrese Bardejov je v piatok otvorených 182 odberných miest na testovanie.

Reklama

„Dve zostali uzatvorené, dočasne do zabezpečenia zdravotného personálu,“ uviedol Mário Pažický z nadrezortného komunikačného centra.

Viaceré obce ráno hlásili problém s dodaním potrebného materiálu. Podľa Pažického slov išlo prevažne o logistické dôvody s meškaním niekoľkých desiatok minút a na dve miesta nedorazil zdravotnícky personál.

Ako povedal, k dispozícii má informácie o počte testovaných v Bardejove a v Zborove k 13.00 h.

„V Zborove to bolo necelých 200 ľudí a v Bardejove 1100, z toho pri Základnej škole na Komenského ulici to bolo 400 ľudí,“ dodal Pažický.

14:00 Bývalý predseda parlamentu Andrej Danko vyzval zastaviť testovanie.

Reklama

„Zastavte okamžite testovanie, nenechajte ľudí mrznúť a neriskujte ich zdravie. Rozdajte testy nemocniciam a lekárom,“ uviedol na sociálnej sieti.

 

 

13:42 Poslanec Richard Vašečka zverejnil, že minister Marek Krajčí sám ako lekár vyrazil do prvej línie, aby pomohol testovať obyvateľov Oravy a Bardejova.

Reklama
„V rámci akcie Zdravotníci pomáhajú Slovensku, pomáha na Základnej škole na Komenského ulici v Bardejove. Marek Krajčí je skúsený lekár, ktorý je aj do koča aj do voza – aj na náročné odborné celoslovenské rozhodnutia, aj na kontaktnú prácu v teréne,“ dodal Vašečka.

 

13:40  Šéf Smeru-SD Robert Fico požiadal voličov strany, aby rešpektovali inštrukcie vlády, ktoré vo štvrtok (22. 10.) prijala.

„Chceme požiadať našich voličov, aby brali na zreteľ, že je to situácia, keď sa treba chrániť, keď treba byť ohľaduplnými. V tomto duchu sa budeme správať aj my poslanci za stranu Smer-SD,“ povedal v piatok po rokovaní poslaneckého grémia v Národnej rade (NR) SR.

Podotkol však, že vláda stále nedala odpovede na viacero otázok. Myslí si, že prijaté opatrenia nemusia viesť k cieľom, ku ktorým si vláda myslí, že povedú. Rozhodnutia kabinetu však nechce spochybňovať, hoci si o nich v strane podľa jeho slov „myslia svoje“.

 

13:15 Podľa poludňajšieho spravodajstva televízie TA3 sa v meste Bardejov v niektorých odberných miestach čaká v radoch aj viac ako dve hodiny.

testovanie
Na snímke testovanie v obci Raslavice v okrese Bardejov

13:07 Pomáhajúce organizácie, venujúce sa ľuďom bez domova, kritizujú spôsob a mieru informovania o opatreniach, ktoré sa týkajú práve tých, čo prežívajú na ulici. „Uvedomujúc si vážnosť situácie sme vážne znepokojení nedostatkom odpovedí o zabezpečení podpory pre ľudí bez domova v druhej vlne pandémie,“ uviedli v spoločnosm stanovisku organizácie Proti prúdu, Depaul Slovensko, Equita a Nadácia DEDO.

Pripomínajú, že ľudia bez domova patria pre svoje výrazne podlomené zdravie k najviac ohrozeným skupinám novým koronavírusom. Zvýrazňujú v tejto súvislosti chýbajúce informácie o možnosti karantény pre pozitívne otestovaných ľudí bez domova. Poukazujú tiež na to, že neboli zodpovedané otázky, čo bude s tými, ktorí sa na testovanie nedostanú a zároveň nebudú mať možnosť izolovať sa v bezpečí domova.

 

13:00 Ak o tri týždne nezačne klesať počet prípadov nakazených ochorením COVID-19, čaká Slovensko úplný lockdown. V dnešnej diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo to povedal predseda vlády SR Igor Matovič.

Reklama

 

12:38 Zástupcovia Krízového štábu neziskového sektora (KŠNS) vyzývajú verejnosť v čase pandémie nového koronavírusu k zodpovednosti, rozvahe, vzájomnej solidarite a pomoci. Štátu ponúkajú pomoc so zdravotníckymi zariadeniami či prevádzkou krízových liniek pomoci. Vyplýva to z vyhlásenia KŠNS.

Na snímke obyvatelia Dolného Kubína čakajú na testovanie na nový koronavírus pri ZŠ Janka Matúšku

12:30 Inštruktážne video vyvoláva pochybnosti. Ministerstvo obrany SR preto vydali stanovisko: „Vzhľadom na šíriace sa pochybnosti o inštruktážnom videu Ozbrojených síl SR uvádzame, že ide o ilustráciu postupnosti úkonov na odbernom mieste.

Video je zamerané na popis najmä administratívneho postupu celého procesu, nie je určené pre zdravotníckych pracovníkov, ktorí vykonávajú odber biologickej vzorky. Priebeh a postupnosť testovania bol opakovane konzultovaný s profesorom, infektológom Pavlom Jarčuškom, ktorý je členom Pandemickej komisie SR a tiež profesorom MUDr. Jozefom Šuvadom, PhD z Ministerstva zdravotníctva SR.“

 

Reklama

 

12:15 Ministerka Veronika Remišová prišla na Oravu. „Od rána som na Orave, kde dnes začalo celoplošné testovanie. Navštívila som Vitanovú, Liesek aj Trstenú. Testovanie všade prebieha bez problémov, ľudia sú trpezliví a ústretoví. Podľa hlásenia náčelníka generálneho štábu samospráva a štátne zložky situáciu zvládajú.“

„Ďakujem našej armáde, policajtom, hasičom a najmä zdravotníkom. Ďakujem aj našim občanom, ktorí sa správajú zodpovedne. Som hrdá, že sa ako národ vieme zomknúť a vzájomne si pomáhať. Verím, že spoločne to zvládneme!“ dodala.

 

12:07 Nové opatrenia proti šíreniu pandémie koronavírusu, ktoré vo štvrtok 22. októbra schválil Ústredný krízový štáb (ÚKŠ), sú prijaté v súlade so spôsobom, ktorý predpisuje Ústava SR a ústavný zákon. Pre portál Webnoviny.sk to uviedol ústavný právnik Vincent Bujňák. Ten vysvetlil, že vláda zvolila cestu ústavného zákona o bezpečnosti štátu a išla tak spôsobom, ktorý počas núdzového stavu predpisuje ústava.

Reklama

Ako ďalej Bujňák vysvetlil, celoplošné testovanie podľa neho štát priamo neprikazuje. V otázke zásahu do telesnej integrity v súvislosti s výterom z nosohltana by podľa odborníka bolo vhodné, aby občania poznali názor Ústavného súdu SR. Ak by rozhodol, že naformulované povinnosti a obmedzenia sú v súlade so zákonom, mohlo by to zvýšiť účasť na celoplošnom testovaní, lebo sa posilní jeho legalita.

 

12:05 Hasiči sú od dnešného rána súčasťou 50 odberových tímoch v okresoch Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín.

hasiči, testovanie, oravský podzámok
Hasič v Oravskom podzámku

11:55 Televízia Markíza zverejnila, že v obci Kurov v okrese Bardejov nemali dostatok zdravotníkov.

„Testovanie sa koná od 8.15 h. Doposiaľ nám neboli dodané žiadne dezinfekčné prostriedky, používané sú iba tie, ktoré dodala obec,“ uviedla starostka Mária Špirková.

 

11:46 MUDr. Marian Kollár, prezident Slovenskej lekárskej komory, sa dnes pridal k tímu zdravotníkov na Orave, ktorí testujú obyvateľov v Námestove. Na tamojšom gymnáziu je tak celý deň k dispozícii na odbernom mieste ako súčasť zdravotníckej odberovej jednotky.

Reklama
Marian Kollár, testovanie, lekári
Na snímke Marian Kollár

 

11:27 Všetky opatrenia súvisiace s pilotnou fázou plošného testovania boli robené za pochodu a v krátkom čase. Po stretnutí s dolnokubínskym primátorom Jánom Prílepkom to uviedol predseda Združenia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger.

„Všetci pracovníci samosprávy robili na hranici svojich síl a s vedomím, že to robia pre svojich občanov,“ podotkol Tréger.

 

11:20 Z testovania zverejnila fotografie aj Polícia SR:

polícia, testovanie,
Policajné zložky pomáhajú pri testovaní

 

11:14 „Odberné miesta v Základnej škole Janka Matušku a na štadióne v Dolnom Kubíne neboli spustené z dôvodu absentujúceho zdravotníckeho personálu. Predstavitelia Ozbrojených síl SR už v danej veci kontaktovali príslušné orgány. V tomto momente neevidujeme podobný prípad v žiadnom inom odbernom mieste,“ informoval tlačový odbor kancelárie ministra vnútra SR.

Reklama

 

11:00 Županka Erika Jurinová na sociálnej sieti upozornila na vyčerpanosť zainteresovaných: „Nové plošné opatrenia a plošné testovanie podnietili ľudí a naozaj chodia na testy. Oravci ste naj, sme naj. Dnes ukazujeme že sme zomknutí… a zodpovední k iným. Schytali sme to plnou paľbou, sme zasiahnutí extrémne, preto aj silnejšie opatrenia, nič iné v tom nie je.

Vydržme, my to dáme, ako aj naši predkovia svojou vierou a húževnatosťou.

Je mi ľúto nedostatkov, za ktoré môže krátkosť času na prípravu. Je to skúška a preverenie schopností. Všetci zainteresovaní sú vyčerpaní. Neustále vychytávajú problémy, ladia nedostatky. Vďaka páni primátori, starostovia, vojaci, prednostovia, hasiči, zdravotníci, pomocníci…všetci.

Sme krajina zodpovedných ľudí, aj keď sa príliš hneváme. Záleží nám na iných a na svojich rodinách a to je dôležité.“

 

10:48 Aktuálne zasadá v Bardejove mestský krízový štáb, ktorý operatívne rieši vzniknuté problémy v súvislosti s testovaním na COVID-19.

Reklama

Drvivá väčšina problémov nie je zavinená samosprávou: chýbajúce certifikáty o absolvovaní testu, absencia zdravotníckeho materiálu, nedostatok personálu operatívne rieši armáda v tesnej spolupráci s Mestom.

Na Bardejovskej Zábave bude testovanie spustené o 14.00 popoludní, v kine Žriedlo okolo 10.30 hod.(tu chýba aj zdravotnícky materiál, aj personál). Rieši sa aj otázka osvetlenia exteriérov , keďže na mnohých odberných miestach sa realizujú odbery práve vonku.

„Ešte raz chceme zdôrazniť, že problematické veci spojené s testovaním nie sú zavinené samosprávnymi orgánmi: prijímame však všetky kroky, aby sme ich v súčinnosti so štátnymi orgánmi operatívne riešili! Na mestský krízový štáb postupujú informácie o postupnej normalizácii situácie na všetkých 14-tich odberných miestach,“ informuje mesto na sociálnej sieti.

„Prosíme všetkých o pochopenie, ohľaduplnosť a zodpovednosť – pre samosprávu je prvoradá dobrovoľnosť celého procesu odberov a hlavne bezpečnosť!“
Bardejov testovanie
Ilustračné foto – pilotné testovanie v Bardejove, v piatok 23. 10. 2020.
10:40  Dolnokubínsky primátor Ján Prílepok má obavu, ako budú kapacitne zvládať otestovať ľudí, ktorí aktuálne čakajú v zástupoch pred odbernými miestnosťami v meste. Mnohí obyvatelia sa podľa neho rozhodli prísť na testovanie na COVID-19 už v piatok, keďže od soboty (24. 10.) bude pre ľudí bez negatívneho testu platiť prísnejší režim. Uviedol to na tlačovom brífingu pred dolnokubínskym mestským úradom.

 

10:32  Odberné miesta pilotnej fázy celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 na Orave a v okrese Bardejov sa podľa hovorcu Ozbrojených síl (OS) SR Štefana Zemanoviča podarilo vybaviť potrebným materiálom.

„Išlo o mimoriadne náročnú operáciu aj po logistickej stránke. Museli sme preberať materiál z rôznych zložiek, najmä zo štátnych hmotných rezerv. Posledný materiál sa privážal až neskoro v noci alebo nadránom. Podľa informácií, ktoré máme, v zásade sa nám podarilo všetky odberové miesta včas vybaviť,“ povedal Zemanovič.

Doplnil, že meškanie zdravotníkov riešili operatívne. „Zisťovali sme, kde zdravotníci sú. Prípadne sme ich presunuli z odberných miest, kde ich bol dostatok. Tak, aby sme mohli všetky odberné miesta otvoriť s čo najmenším meškaním,“ uviedol hovorca OS SR.

Reklama

„Na 235 odberných miestach máme nasadených 800 profesionálnych vojakov. Celkovo odberné tímy tvorí takmer 1400 ľudí – policajtov, hasičov, záchranárov, zdravotníckych pracovníkov a administrátorov samosprávy,“ dodal Zemanovič.

Pilotné testovanie
Na snímke ľudia čakajú testovanie v obci Raslavice v okrese Bardejov 23. októbra 2020.

10:15 Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) dnes v rámci pilotného testovania obyvateľov Slovenskej republiky (SR) na COVID-19 navštívi okrem odberného miesta v obci Nižná na Orave aj odberné miesto v Základnej škole Komenského v Bardejove v čase medzi 12:00 a 13:00.

 

10:00 V okresnom meste Dolný Kubín podľa informácií Markízy otvorili 14 zo 16 odberových miest. Situácia je pokojná, ľudia dodržiavajú všetky nariadenia.

 

9:23 TV Markíza uviedla kvôli problémom s materiálom sa podľa hovorcu Bardejova Štefana Hija nezačalo s testovaním na sídlisku Vinbarg, v areáli spojenej školy Juraja Henisha a v Dlhej Lúke, kde malo byť mobilné odberné miesto. Celkovo je v meste 14 odberných miest.

 

Reklama

9:15 Portál Online Bardejov uviedol, že obyvatelia mestskej časti Poštárka potvrdili, že pilotné testovanie zatiaľ prebieha pokojne a bez problémov. Ľudia sú disciplinovaní.

 

9:12 Podľa televízie TA3 vo viacerých odberných miestach v Dolnom Kubíne sa nezačalo s testovaním načas. Chýbali administratívni pracovníci a zdravotníci. Podľa primátora Jána Prílepka môže byť problém v tom, že niektorí dobrovoľníci mohli byť testovaní pozitívne a zrejme za nich nebola pripravená náhrada.

Ľudia v Dolnom Kubíne čakajú pred odbernými miestami v pomerne dlhých radoch, kde sa snažia dodržiavať rozostupy. Primátor tvrdí, že to, že ľudia počas víkendu neprídu na testovanie rovnomerne spôsobilo aj rozhodnutie vlády, ktoré od soboty obmedzuje pohyb pre osoby bez testu. Aj preto sa všetci snažia otestovať hneď v piatok ráno.

 

Reklama
Pilotné testovanie
Občania čakajúci pred odberným miestom na Základnej škole Janka Matúšku v Dolnom Kubíne počas pilotného testovania miestneho obyvateľstva v rámci operácie Spoločná zodpovednosť, týkajúcej sa celoplošného testovania Slovákov v súvislosti s ochorením COVID-19 spôsobeným koronavírusom na Slovensku. Dolný Kubín, 23. október 2020.

 

9:05 Na sídlisku Vinbarg v Bardejove sa údajne nedodržujú dvojmetrové odstupy v radoch pred odberným miestom.

 

8:35 Portál Online Bardejov informoval, že v niektorých odberných miestach ráno neboli k dispozícii certifikáty. „Testovanie sa nezačalo ani po polhodine od avizovaného začiatku. Testovanie na Bardejovskej Zábave začne až po 14. hodine.“

 

 

 

Fotogaléria

 

 

Proces testovania

Po vstupe do odberného miesta si musia ľudia vydezinfikovať ruky. Dezinfekčné prostriedky budú k dispozícii na mieste. Následne sa treba preukázať občianskym preukazom a vypísať formulár potrebný na registráciu. Po registrácii každý dostane pridelené číslo. „Zdravotníkovi odovzdáte pridelené číslo a následne vám odoberie vzorku z nosohltana jemnou tyčinkou. Na výsledky počkáte vo vyhradenom, vydezinfikovanom priestore,“ približuje ministerstvo obrany.

Zdravotník následne privolá otestovaného podľa prideleného čísla k pracovisku. Opäť je potrebné predložiť občiansky preukaz. Zdravotník vypíše certifikát, kde vyznačí výsledok testu. Certifikát odovzdá v zatvorenej obálke, kde bude poučenie, čo robiť v prípade negatívneho a čo v prípade pozitívneho výsledku. Otestovaní potom odchádzajú z odberného miesta a v prípade pozitívneho výsledku do domácej desaťdňovej karantény.

Počas testovacích dní bude nasadených okrem zabezpečenia bežného výkonu služby ďalších 235 policajtov. Budú udržiavať verejný poriadok, v prípade potreby budú dozerať aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí odberných miest a tiež regulovať vstup do miestností na testovanie.

Na Orave bude pôsobiť tiež 100 hasičov. „Ide o 50 hasičov – zdravotníckych záchranárov, ktorí patria medzi profesionálny zdravotnícky personál a už počas prvej vlny pandémie odobrali takmer 27.000 vzoriek. Ďalších 50 hasičov je zaradených v rôznych funkciách,“ priblížil rezort vnútra. Hasiči sú pripravení zabezpečiť logistické úlohy, poskytnúť potrebnú automobilovú techniku či poskytnúť dezinfekciu priestorov.

 

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú 6:3, 3:6, 6:3. Vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

Včera 19:58

Biden povedal Netanjahuovi, že uskutočnenie rozsiahlej vojenskej operácie v Rafahu by bolo chybou.

Informoval o tom Biely dom.

Zároveň uviedli, že Netanjahu prijal Bidenov návrh vyslať do Washingtonu delegáciu, ktorá bude rokovať o plánoch vojenskej akcie v Rafahu.

Včera 19:52

Ceny ropy vzrástli v pondelok o viac než 1,5 %, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Náladu na na trhoch ovplyvňuje nižší export zo Saudskej Arábie, plány Iraku svoj export obmedziť, ako aj útoky Ukrajiny na ruské ropné rafinérie.

Včera 19:51

Prezident USA Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok spolu telefonovali a bol to ich prvý kontakt za vyše mesiaca, oznámil Biely dom.

Včera 19:34

Poľsko a Nemecko v rámci podpory Ukrajiny aktivujú 26. marca koalíciu zameranú na posilnenie kapacít v oblasti obrnenej techniky. Podľa Kosiniaka-Kamysza je táto tzv. tanková koalícia jednou z najdôležitejších, aké boli vytvorené na podporu Ukrajiny, pričom Poľsko a Nemecko sú spolulídrami tohto projektu zameraného predovšetkým na tzv. hlavné bojové tanky. Ako partneri sa k nemu prihlásili aj Británia, Švédsko a Taliansko.

Včera 19:30

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR odmietlo odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zrušenie 13. dôchodku pre časť penzistov či dokonca zdaňovanie dôchodkov. Návrhy vyplývajúce z aktuálneho Ekonomického prehľadu OECD pre Slovensko považuje rezort za nebezpečné a absolútne neakceptovateľné. MPSVR to uviedlo v pondelok v reakcii na zverejnenú správu OECD.

Včera 19:22

Izrael v pondelok údajne zabránil vo vstupe do Pásma Gazy riaditeľovi Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippovi Lazzarinimu. Ten mal podľa vlastných slov v úmysle ísť do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, avšak dostal informáciu, že mu izraelské úrady nepovolili vstup. Médiám to oznámil v Káhire na spoločnej tlačovej konferencii s egyptským ministrom zahraničia Sámihom Šukrím.

Včera 19:20

Spojené štáty v pondelok odsúdili prezidentské voľby v Rusku ako „nedemokratické“ a uviedli, že nezablahoželajú prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý bol vyhlásený za víťaza s obrovským náskokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali