MRAVENISKO. George Soros sponzoruje referendovú kampaň v Holandsku, podporuje vstup Ukrajiny do EÚ. Kyberberkut zverejnil dokumenty

MRAVENISKO. George Soros sponzoruje referendovú kampaň v Holandsku, podporuje vstup Ukrajiny do EÚ. Kyberberkut zverejnil dokumenty

Washington, Kyjev 5. apríla 2016 (HSP/Foto:Kyberberkut)

 

Sponzorská pomoc má veľa podôb. Napríklad slovenské mestá a obce vítajú dotácie od štátu a financie z eurofondov. Niektoré vlády a drvivá väčšina rôznych mimovládok tiež majú „sponzorov“. Jedným z najaktívnejších je miliardár George Soros

George Soros sponzoruje referendovú kampaň v Holandsku, podporuje vstup Ukrajiny do EÚ. Kyberberkut zverejnil dokumenty
George Soros sponzoruje referendovú kampaň v Holandsku, podporuje vstup Ukrajiny do EÚ. Kyberberkut zverejnil dokumenty

Tento excentrický Maďaroameričan posiela peniaze rôznym mimovládnym a vládnym organizáciám a aj priamo vládam po celom svete. Jeho pomoc nie je celkom nezištná. Neposiela ťažké milióny iba tak, ale za podmienky, že na oplátku ľudia či organizácie, ktoré dostali jeho peniaze, budú konať presne tak, ako im naordinuje štedrý sponzor.

Reklama

Podobným spôsobom zafinancoval viaceré štátne prevraty. Bol jedným z najaktívnejších „investorov do Majdanu“ a teraz aktívne financuje súčasnú ukrajinskú vládu: pochopiteľne, tých politikov, ktorí do bodky plnia rozkazy strýčka Georgeho. Sorosa zaujíma takmer všetko v aktuálnom dianí vo svete, a preto sa snaží meniť svet po svojom a za pomoci svojich financií prakticky na všetkých kontinentoch.

Najnovšie sa zaujíma o to, aby sa Ukrajina dostala do EÚ. Keďže kvôli neúspešnému holandskému referendu môže byť pozícia Ukrajiny ohrozená, strýčko George sa aktívne zapojil do predreferendovel kampane – samozrejme, zasa za pomoci svojho bankového konta. Je presvedčený, že peniaze hýbu svetom a všetko zabezpečia a preto, ako už aj stokrát predtým, snaží sa „prefinancovať tých správnych“, aby zabezpečili pre Sorosa potrebný výsledok. Preto financuje hneď niekoľko organizácií v Holandsku a na Ukrajine, ktoré podľa neho dokážu najviac ovplyvniť výsledok referenda. Peniaze nešetrí a štedro rozdáva všetkým – od členov vlády po vyššie spomínané mimovládky.

Reklama

Známa „internetová armáda“ Kyberberkut dokázala zohnať rad pozoruhodných dokumentov – listy, zmluvy, účty a pod. Z ich obsahu vychádza, že v Holandsku už pomaly nezostane žiadna organizácia, ktorú sa Soros nepokúsil podplatiť, aby ovplyvnil výsledok referenda, ktoré sa bude konať už o pár dní. Kyberberkut zverejnil viaceré dokumenty a na rovinu vyhlasuje, že Soros „sponzoruje“ viaceré organizácie v Holandsku a na Ukrajine v snahe ovplyvniť výsledok holandského referenda a zabezpečiť vstup Ukrajiny do EÚ. Načo to potrebuje, asi nie je ťažké odhadnúť…

Kyberberkut zverejnil memorandum stretnutia Georgea Sorosa s holandských premiérom Markom Rutteom, počas ktorého miliardár diskutoval s predsedom holandskej vlády o asociácii Ukrajiny do EÚ. Analytici Kyberberkutu tvrdia, že práve po tomto stretnutí Mark Rutte, ktorý sa predtým vyhýbal tejto téme a snažil sa hrať na diplomata, otvorene podporil vstup Ukrajiny do EÚ. Otázka – prečo? Čo sa stalo?

Kyberberkut zverejnil viaceré dokumenty /všetky tieto dokumenty tiež prezentujeme našim čitateľom/. Z nich vyplýva, že do programu „nového formátovania holandských mozgov“ Soros investoval 700 tisíc eur. Oficiálne George Soros priznáva iba 200 tisíc eur: neskrýva, že túto sumu odovzdal holandskej mimovládnej organizácii „Hlasujte za Holandsko“ a jej lídrovi Joshuaovi Livestrovi.

Kyberberkut poukazuje na to, že financovanie programu, ktorým sa Soros snaží obalamutiť Holanďanov, realizuje prostredníctvom Sorosových štruktúr v Európe. Je to filiálka fondu Otvorená spoločnosť v Európe (OSIFE) a Medzinárodný fond Obroda (IRF) v Kyjeve. Čiastočne sú projekty sponzorované aj americkou ambasádou v Holandsku a občas aj prostredníctvom ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny. Soros posiela peniaze viacerými spôsobmi – tak, aby bolo ťažké tieto “trasy” objaviť a hlavné zistiť celú sumu tejto „pomoci“.

Kyberberkut prezentuje požiadavku na vyčlenenie fondom Obroda 100 tisíc eur Ukrajinskému krízovému mediálnemu centru za účelom uskutočnenia „komunikačnej“, t.j. propagandistickej kampane v Holandsku. Kyberberkut prízvukuje, že organizátori tejto akcie sa zo všetkých síl snažia zamaskovať samotný fakt realizácie agitačných podujatí, pretože si dobre uvedomujú, že obyvatelia Holandska nechcú, aby ich postoje a názory ovplyvňoval niekto zvonka, a potom to môže ovplyvniť aj ich hlasovanie.

Reklama

Ďalších 38 tisíc eur Sorosov fond Obroda vyčlenil na program vytvorenia „skupiny podpory Ukrajiny“ v samotnom holandskom parlamente. Kyberberkut prízvukuje, že hlavná časť nákladov v rámci tohto projektu sa netýka technickej stránky, ale bude „investovaná“ /ako inak!!!/ na mzdy „dobrovoľníkov“.

Kyberberkut prízvukuje, že Sorosov fond Obroda je „zlatá baňa“ pre poslancov parlamentov /nielen v Holandsku a na Ukrajine, ale samozrejme všade/, ich poradcov a iných „kompetentných“. Napríklad, Natália Kacer-Bučkovskaja, poslankyňa Najvyššej rady Ukrajiny a členka strany Ľudový front, si privyrobí 2 tisíce eur mesačne a celkovo, v priebehu trvania polročného programu, si zarobí až 12 tisíc eur. Kyberberkut prízvukuje, že Soros za „špecifické služby“ štedro odmeňuje valutami svojich sluhov po celom svete.

Dodáva, že lobovať za záujmy ukrajinskej vlády /nie zdarma, pochopiteľne, ale zo Sorosových peňazí!/ bude aj ukrajinská charitatívna organizácia Bod opory, ktorá sa špecializuje na obhajobu práv LGBT spoločenstva. Od Sorosa získa 16,5 tisíce eur. Aktivisti tejto organizácie musia prezentovať Holanďanom, ako na Ukrajine majú radi gejov, lesbičky a spol., aby obyvatelia krajiny tulipánov hlasovali za to, aby sa Ukrajina stala členom EÚ.

Pritom členovia Kyberberkutu ironizujú na margo tejto nezištnej lásky: „Škoda však, že nik neporozpráva Holanďanom a neprezentuje Európanom tie videá, ktoré svedčia o tom, že ukrajinskí patrioti a nacionalisti prekazili konanie gej – festivalu vo Ľvove iba prednedávnom, 19. marca, a zahádzali gejov a lesbičky kameňmi a palicami. Ale je to jasné: organizátori tejto kampane musia vytvoriť mýtus, ako na Ukrajine majú radi gejov, a im, pochopiteľne, nevadí, ako to v skutočnosti je a to, že klamú – veď za svoje služby dostanú štedrú odmenu.

Ďalej Kyberberkut uvádza dokument, ktorý svedčí o tom, že ukrajinská spoločnosť Greenkubator za 18 tisíc Sorosových eur bude prezentovať Holanďanom, ako svorne, pekne a efektívne pracujú „zelení“ na Ukrajine. Porozprávajú, ako je to s ochranou životného prostredia a výrobou  „zelených“ energetických technológií a zariadení na Ukrajine. A zasa Kyberberkutovci ironizujú: „Viete, že by sa také niečo dialo na Ukrajine? Počuli ste niečo o tom? Ani my nie… Ale propagandisti budú hovoriť, že to všetko existuje…“

Reklama

„Kyjevskí propagandisti sa snažia odviesť myšlienky Holanďanov čo najďalej od racionálnej voľby a ovplyvňovať ich emocionálny pohľad na realitu. Vo svojich plánoch využívajú aj talentované deti, ktorí si zahrali melódiu populárnu v Holandsku – „Nedajte nám ukradnúť Európu“.  Pritom všetky deti musia spĺňať jedno kritérium: musia mať blond vlasy a modré oči,“ uvádzajú kyberberkutovci.

Predpokladajú, že v Holandsku budú ukrajinské deti spievať pesničky o „ukrajinskom nacionálnom hrdinovi“ Tillovi Eulenspiegelovi /holandsky Tijl Uilenspiegel/. „Kyjevskí politici sa domnievajú, že ak ukrajinské deti budú v holandštine spievať o európskej rozprávkovej postavičke, Európa bude hneď považovať Ukrajinu za priateľa a dokorán otvorí integračné dvierka pred touto krajinou. Možno by sme si radšej mali zaspievať country a stať sa ďalším štátom USA?“ ironizujú členovia Kyberberkutu.

Poukazujú na to, že ukrajinskí politici sa snažia skryť reálnu situáciu v krajine a organizujú lživú kampaň za účelom ovplyvnenia referenda v Holandsku. Prezentujú jeden z listov riaditeľa Úradu pre politiku a komunikáciu ukrajinského ministerstva zahraničia Alexeja Makejeva, ktorý vysvetľuje poslankyni Márii Ionovovej, že informácie o konflikte na Donbase, o vzťahoch Ruska a Ukrajiny, o zostrelení malajzijského Boeingu a pod. sú do konania referenda v Holandsku, to jesť do 6. apríla, tabu.

Kyberberkut poukazuje na to, že „kyjevskú juntu nezaujíma reálna situácia v ekonomike a spoločnosti. Hlavné, o čo sa stará je plnenie rozkazov západných kurátorov a „bábkovodičov“, klamanie Holanďanom do očí a snaží sa ukázať peknú výkladnú skriňu  Ukrajiny – aj keď v skutočnosti v krajine panuje chaos a rozvrat,“ prízvukuje.

„Napriek tomu, že na túto falošnú propagandu vyčlenili obrovské finančné prostriedky, jej efektivita je mizerná. Počas návštevy Kyjeva, ktorú holandskí poslanci absolvovali – zasa za Sorosové finančné prostriedky, poslanec Harry Van Bommel vyhlásil, že nevidí žiaden pozitívny efekt v prípade asociácie Ukrajiny a jej vstupu do EÚ,“ dodávajú.

Svoju podrobnú zdokumentovanú správu Kyberberkut zavŕšil svojim tradičným heslom“ „My sme Kyberberkut! Nezabudneme! Neodpustíme!“

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali