Guardiola nechce ManCity porovnávať s Barcelonou, v Chelsea údajne revolúcia proti Sarrimu

Guardiola nechce ManCity porovnávať s Barcelonou, v Chelsea údajne revolúcia proti Sarrimu

Londýn 25. februára 2019 (SITA/HSP/Foto:TAR/AP-Michael Probst)

 

Futbalisti Manchestru City po roku opäť získali anglický Ligový pohár. V nedeľňajšom finále edície 2018/2019 na londýnskom štadióne Wembley prekonali hráčov miestneho tímu FC Chelsea až v jedenástkovom rozstrele (4:3)

Na snímke tréner Manchestru City Pep Guardiola

V riadnom hracom čase ani v predĺžení gól nepadol. “Samozrejme, som veľmi šťastný. Chcem zložiť kompliment súperovi, predviedol neuveriteľný výkon. Mám radosť, že som opäť vyhral túto súťaž a Manchester City prvýkrát v klubovej histórii dokázal obhájiť triumf v nej. Čo sa týka jedenástkového rozstrelu, je to o osobnosti jednotlivých hráčov. Našťastie sme to zvládli,” uviedol tréner “Citizens” Pep Guardiola pri mikrofóne televíznej stanice Sky Sports.

Reklama

Španiel Guardiola získal v tretej sezóne v pozícii kouča ManCity v poradí štvrtú trofej. V ročníku 2018/2019 má stále šancu vyhrať aj FA Cup, Premier League a Ligu majstrov. “Hrať toľko súťaží je veľmi náročné, navyše máme niekoľko zranených hráčov,” dodal 48-ročný kouč. Pri otázke, či aj z Manchestru City môže byť rovnako silné mužstvo ako približne pred desiatimi rokmi jeho niekdajší tím FC Barcelona, poznamenal: “Nerád by som to porovnával s tým, čo sme dosiahli v Barcelone. Teraz som v inom klube. Uvidíme však, ako ďaleko sa nám podarí zájsť.”

Manchester City ovládol Ligový pohár šiestykrát. Nadviazal na prvenstvá v sezónach 1969/1970, 1975/1976, 2013/2014, 2015/2016 a 2017/2018. Vo finále Ligového pohára doteraz neuspel jediný raz – bolo to v ročníku 1973/1974. “Citizens” sa v počte trofejí na 2. mieste odpútali od trojice 5-násobných víťazov – Manchester United, Aston Villa, FC Chelsea. Najlepším tímom v dejinách tejto súťaže naďalej zostáva FC Liverpool s ôsmimi víťazstvami.

Reklama

“Nebolo ľahké získať túto trofej. Pričinili sa o ňu všetci v tíme, od mladých hráčov, ktorí hrávali v úvodných kolách, až po tých, ktorí nastúpili vo finále,” skonštatoval kapitán ManCity Vincent Kompany, pre ktorého to bola jubilejná 10. trofej od príchodu na Etihad Stadium v roku 2008. “Myslím si, že obhájiť titul je vždy ťažšie ako ho získať prvýkrát. Ak mám byť úprimný, cítim sa skvele. Chelsea hrala veľmi dobre a mali sme to náročné. Od začiatku do konca to bol otvorený duel,” nadviazal Kompanyho nemecký spoluhráč zo stredu poľa Ilkay Gündogan.

Chelsea si pri ôsmej finálovej účasti pripísala tretí neúspech. Trofej v tejto pohárovej súťaži ostatný raz získala v sezóne 2014/2015. “Hrali sme presne to, čo som od hráčov chcel a musím povedať, že som hrdý na náš výkon. Ukázali sme, že máme solídne mužstvo, pretože sme proti Manchestru City ani raz neinkasovali. Také niečo nie je ľahké. Napriek prehre máme byť na čo pyšní, keďže sme podľa môjho názoru hrali proti najlepšiemu mužstvu v Európe,” poznamenal tréner londýnskych “The Blues” Maurizio Sarri.

V závere predĺženia došlo v tíme Chelsea k situácii, o ktorej sa dlho diskutovalo aj po skončení finálového zápasu. Španielsky brankár Kepa Arrizabalaga mal viditeľne zdravotné problémy, ale odmietol chystané striedanie. Zdalo sa, že Sarri na lavičke Chelsea pôsobí bezmocným dojmom po tom, ako najdrahší gólman sveta neakceptoval pripravovanú zmenu v zostave. Šesťdesiatročný Talian sa však na to po stretnutí díval inak a incident s 24-ročným mladíkom sa snažil “zamiesť pod koberec”. “Bolo to len veľké nedorozumenie. Mysleli sme si, že nemôže pokračovať v zápase, ale nebolo to tak,” dodal Sarri.

Bývalý útočník Chelsea Chris Sutton, ktorý po ukončení hráčskej kariéry pôsobí ako odborný spolukomentátor, sa domnieva, že došlo k podkopaniu Sarriho autority. “V Chelsea je revolúcia. Ako vidím túto situáciu? Buď Kepa alebo Sarri bude musieť odísť. Myslím si, že to bude Sarri, aj keď správne by to malo byť naopak. Stále nemôžem uveriť tomu, čo som videl. Ako môže Kepa opäť hrať za Chelsea? Ako môže opäť hrať za Sarriho? Nielen brankár nerešpektoval svojho trénera, ale všetci hráči Chelsea,” povedal Sutton pre BBC Radio 5.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

18:23

Osemnásťročná žena bola v piatok zranená pri útoku nožom v meste Ramla v strednom Izraeli juhovýchodne od Tel Avivu, uviedla polícia.

18:20

Rumunský súd v piatok schválil začatie pojednávania s kontroverzným influencerom Andrewom Tateom a jeho bratom Tristanom v kauze obchodovania s ľuďmi. Dátum však zatiaľ nestanovil.

18:04

Poľskí colníci zablokovali výjazd Ukrajincov, ktorí na Ukrajinu privážajú približne 20 áut, vrátane áut pre potreby ukrajinských ozbrojených síl.

Podľa internetových správ škandál vypukol na hraničnom priechode Zosin-Ustilug.

18:03

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski vyjadril nádej, že ruský prezident Vladimir Putin nebude taký šialený a nezaútočí na Severoatlantickú alianciu (NATO). Povedal to v piatok počas živého streamovania na sociálnych sieťach.

17:56

Pápež František sa zúčastní na pracovnom zasadnutí o umelej inteligencii, ktoré sa uskutoční v júni na summite G7 v Taliansku. Informovala o tom v piatok talianska premiérka Giorgia Meloniová a dodala, že vôbec prvýkrát v histórií sa pápež zúčastní na takýchto stretnutiach v rámci G7.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali