Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja zvolí nového generálneho manažéra i trénera,Švehla a Cíger pripravení prijať ponuky

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja zvolí nového generálneho manažéra i trénera,Švehla a Cíger pripravení prijať ponuky

Bratislava 17. augusta 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Zväz sa musí obzerať po inej osobnosti, ktorý by dokázala spojiť obe strany, upokojiť rozvírenú hladinu a získať priazeň hráčov hroziacich bojkotom reprezentácie

V utorok sa verejnosť dozvie meno nového generálneho manažéra ako i šéftrénera slovenskej hokejovej reprezentácie. Otázkou dvoch najdôležitejších funkcií pri národnom tíme sa bude zaoberať Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom zasadnutí, ktoré sa uskutoční od 13.00 v Hoteli Kontakt v Starej Lesnej.

Reklama
Na snímke Zdeno Cíger
Na snímke Zdeno Cíger

Po odchode Otta Sýkoru z manažérskeho a Vladimíra Vůjteka z trénerského postu bude ich nástupcov vyberať novozložená zväzová exekutíva, ktorú tvorí šesť členov (Dušan Mráz, Lukáš Machala, Róbert Ľupták, Róbert Švehla, Tibor Turan a Martin Kohút) plus prezident SZĽH Igor Nemeček. Zväz sa bude zaoberať aj ďalšími bodmi. “Je to naše prvé oficiálne pracovné zasadnutie, na ktorom už budeme riešiť konkrétne veci. Je tam podstatne viac bodov ako voľba generálneho manažéra a trénera A-tímu. Musíme toho veľa prebrať, hoci priority máme jasne stanovené. Kandidátov máme viac ako na post trénera, tak aj na funkciu generálneho manažéra,” uviedol pre TASR generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič.

Nemeček sa už dávnejšie vyjadril, že ideálnym generálnym manažérom by bol Miroslav Šatan, s členom tímu Richarda Lintnera z nedávnej prezidentskej voľby absolvoval na túto tému niekoľko rozhovorov.

Reklama

Kapitán majstrov sveta z Göteborgu a majiteľ štyroch medailí z MS však ponuku už pred mesiacom odmietol vzhľadom na turbulentnú situáciu v hokejovom hnutí a svoj postoj odvtedy nezmenil. “Pri tejto situácii a pod týmto vedením sa generálnym manažérom našej reprezentácie nestanem,” potvrdil Šatan pre pondelkové vydanie denníka Šport.

Zväz sa tak musí obzerať po inej osobnosti, ktorý by dokázala spojiť obe strany, upokojiť rozvírenú hladinu a získať priazeň hráčov hroziacich bojkotom reprezentácie. V médiách sa v tejto súvislosti objavilo meno Róberta Švehlu, súčasného člena VV SZĽH, ktorý má na starosti reprezentačný úsek. Bývalý reprezentačný obranca priznal, že by na ponuku prikývol. “Ak ma výkonný výbor navrhne, určite nepoviem nie. Aj keď viem, že slovenský hokej v súčasnosti prekonáva neľahké obdobie. Ponuka na post generálneho manažéra reprezentácie sa neodmieta. Ak ju dostanem, určite by som ju prijal,” povedal pre Šport držiteľ bronzových medailí zo ZOH 1992 i MS 1992 a 2003.

Švehla bol na uplynulých MS hráčov do 20 rokov v Kanade generálnym manažérom tímu, ktorý šokoval hokejový svet bronzovým úspechom. Skúsenosti má aj z pôsobenia v reprezentačnom A-mužstve, na MS 2005 v Rakúsku vykonával spoločne s Ľubomírom Pokovičom funkciu asistenta hlavného trénera Františka Hossu. “Nepochybujem o tom, že slovenská reprezentácia sa v budúcnosti pozviecha. Nemáme nadbytok talentov, budeme musieť okrem našej extraligy pozorne sledovať adeptov v Česku, KHL i všetkých európskych krajinách,” tvrdí bývalý zadák Floridy či Toronta.

Hokejových fanúšikov rovnako zaujíma aj meno nového reprezentačného trénera. Horúcim kandidátom na uvoľnený post je Zdeno Cíger. Niekdajší vynikajúci útočník a kouč Slovana Bratislava pôvodne nechcel opustiť svoju hokejovú akadémiu, kde vychováva mladé talenty, no trénerská práca je pre neho veľkým lákadlom. “Som pripravený postaviť sa k tomu čelom. Dostal som čas na rozmyslenie, ale som pripravený ponuku prijať. Reprezentácia sa neodmieta,” uviedol pre pravda.sk Cíger, ktorý mal v pondelok so zväzovými predstaviteľmi o trénerskom poste opäť debatovať. Slovenský hokej potrebuje podľa neho naštartovať: “Potrebujeme nájsť spoločnú cestu. Chcem pomôcť. Viem, že to nebude ľahké, ale na to som zvyknutý. Verím, že situácia sa upokojí a hráči nebudú bojkotovať národný tím.”

V hre sú však aj iné mená. Do úvahy pripadal aj úspešný tréner “dvadsiatky” Ernest Bokroš, zväz však nechcel v tejto chvíli prerušiť jeho koncepčnú prácu u juniorov. Podľa prezidenta SZĽH by zmluva pre nového kormidelníka mala znieť na dva roky s ročnou opciou. “Platí, že Zdeno je najvážnejším adeptom na post prvého trénera našej reprezentácie. Nikdy to však nestálo tak, že bude definitívne ten alebo onen. Poviem na rovinu, prajem si, aby koučom bol opäť Slovák. Zhodli sme sa na tom viacerí,” povedal pre Šport Nemeček, podľa ktorého sa o ďalších členoch realizačného tímu bude diskutovať v nasledujúcich týždňoch po voľbe.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali