Vlhová v prvej desiatke v zjazde v Ga-Pa, triumfovala domáca Rebensburgová

Vlhová v prvej desiatke v zjazde v Ga-Pa, triumfovala domáca Rebensburgová

Bratislava 8. februára 2020 AKTUALIZOVANÉ (SITA/HSP/Foto:TASR/AP Photo/Gianni Auletta)

 

Nemka Viktoria Rebensburgová sa stala premiérovo v kariére víťazkou zjazdu v rámci pretekov Svetového pohára zjazdových lyžiarok. V domácom prostredí na trati Kandahar 1 v Garmisch-Partenkirchene predviedla suverénne najrýchlejšiu jazdu, keď prišla do cieľa s časom 1:41,94 min a druhú Talianku Federicu Brignoneovú zdolala o 61 stotín sekundy. Na tretiu priečku sa dostala česká univerzálka Ester Ledecká. Petra Vlhová sa pri zjazdárskom debute v Ga-Pa zaradila na 8. priečku s odstupom 1,74 s

Na snímke Petra Vlhová počas zjazdu Svetového pohára v nemeckom stredisku Garmish-Partenkirchen

Tridsaťročná Rebensburgová sa vydala na trať s číslom osem a na úvodných dvoch medzičasoch si držala minimálny náskok pred Brignoneovou. V technickejšej strednej časti zjazdovky sa výraznejšie vzdialila od súperiek a zvyšovala svoj odstup takmer na sekundu. V závere síce mierne stratila, no napriek tomu potešila domácich priaznivcov víťazstvom. Skúsená Nemka triumfovala druhýkrát v aktuálnej sezóne, keď nadviazala na decembrový úspech zo super G v kanadskom Lake Louise. V kariére je to pre Rebensburgovú 19. víťazstvo vo Svetovom pohári.

Reklama

Vlhová štartovala so štrnástkou na hrudi a od začiatku strácala. Rodáčka z Liptovského Mikuláša nerobila chyby, ale v prudších pasážach jej chýbala väčšia rýchlosť. V technických úsekoch naopak držala krok s najlepšími a aj vďaka tomu sa prebojovala do elitnej desiatky. V rýchlostných disciplínach sa jej to podarilo len tretíkrát v kariére. V bulharskom Bansku bola šiesta v zjazde aj v super G.

“Som celkom spokojná. Mohla som ísť aj trochu rýchlejšie, ale na prvýkrát je to v Ga-Pa dobré. V piatok v tréningu som nemala dobrý deň, potrebovala som sa do toho dostať. V sobotu bola lepšia podložka a to mi vyhovovalo. V technickej pasáži som bola medzi najlepšími, ale v rýchlych pasážach som strácala. Chýba mi ešte lepší sklz, aby som bola rýchlejšia,” uviedla Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Reklama

V nedeľu budú lyžiarky bojovať o body do Svetového pohára v super G so začiatkom o 11.15 h. V štartovej listine nebude chýbať ani Vlhová. “Po zjazde potrebujem čo najlepšie zregenerovať. Po Bansku sú moje ambície v super G vysoké, chcem ísť na víťazstvo ako v každých pretekoch. Ak budem v najlepšej desiatke, budeme spokojní, ak to bude v najlepšej päťke, bude to super. Viem, že výkonnostne mám aj na pódium. Podstatné bude urobiť kvalitnú prehliadku trate, pretože nemáme k dispozícii tréning. Na dobré umiestnenie bude treba aj riskovať,” doplnila 24-ročná Slovenka.

V celkovom poradí Svetového pohára sa po sobote na štyroch najvyšších priečkach nič nezmenilo. Na prvom mieste zostala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá podujatie v Ga-Pa vynecháva po nečakanej smrti otca Jeffa. So ziskom 1225 bodov má pred druhou Brignoneovou náskok 190 bodov. Tretia Vlhová má na konte 862 bodov, v sobotu si pripísala 32 bodov. Štvrtá Talianka Marta Bassinová nazbierala 640 bodov, na piatu pozíciu sa posunula Rebensburgová s 556 bodmi. V hodnotení zjazdu zostala líderkou Švajčiarka Corinne Sut

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní – Garmisch-Partenkirchen (Nem.) – zjazd žien – sobota (poradie po 35 z 51 štartujúcich):
1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 1:41,94 min, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,61, 3. Ester Ledecká (ČR) +0,83, 4. Sofia Goggiová (Tal.) +0,95, 5. Corinne Suterová (Švaj.) +0,98, 6. Ilka Štuhecová (Slovin.) +1,52, 7. Joana Hählenová (Švaj.) +1,63, 8. Petra Vlhová (SR) +1,74.

Priebežné poradie vo Svetovom pohári: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1225 bodov, 2. Federica Brignoneová (Tal.) 1035, 3. Petra Vlhová (SR) 862, 4. Marta Bassinová (Tal.) 640, 5. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 556, 6. Corinne Suterová (Švaj.) 517

Priebežné poradie v hodnotení zjazdu: 1. Corinne Suterová (Švaj.) 317 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 256, 3. Ester Ledecká (ČR) 253, … 21. Petra Vlhová (SR) 96

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

16:44

Spojené štáty a Británia oznámili vo štvrtok uvalenie rozsiahlych sankcií voči firmám a jednotlivcom, ktoré sa podieľajú na výrobe iránskych dronov a riadených striel. Ide o reakciu na bezprecedentný útok Teheránu na Izrael.

16:08

Českí meteorológovia vydali vo štvrtok výstrahu pred očakávaným snežením a nízkymi teplotami. Pod nulu by mali klesnúť v noci na piatok takmer na celom území. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) tiež upozornil, že mrazy môžu poškodiť tohtoročnú úrodu na ovocných stromoch či zeleninu, preto ich odporučil chrániť.

16:06

Francúzsky súd v stredu odsúdil 67-ročnú zdravotnú sestru, ktorá okradla francúzsku štátnu zdravotnú poisťovňu o viac než 1,5 milióna eur prostredníctvom žiadostí o fiktívne vyšetrenia.

16:00

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa vo štvrtok predĺžila pozastavenie letov do iránskej metropoly Teherán a libanonského hlavného mesta Bejrút do konca apríla.

15:59

Plánovaná výstavba visutého mosta, ktorý má spojiť Sicíliu s talianskou pevninou, vyvoláva čoraz častejšie protesty miestnych obyvateľov. Po zverejnení plánov na vyvlastnenia v súvislosti s výstavbou sú podľa správy denníka Corriere della Sera “pripravení bojovať” a hrozia, že sa pripútajú k svojim domom.

15:58

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 635 miliónov eur. O tieto dlhopisy prejavili záujem švajčiarski investori a po 10 rokoch sa tak podarilo SR diverzifikovať portfólio aj do inej meny ako euro. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

15:52

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave patrí medzi desať najlepších letísk vo východnej Európe. V ankete najlepších letísk sveta – Skytrax sa v kategórií letísk východnej Európy umiestnilo na 10. mieste. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Tóthová.

15:35

Britský princ William sa vo štvrtok účasťou na charitatívnych podujatiach vráti k svojím oficiálnym povinnostiam, ktoré prerušil minulý mesiac, keď jeho manželke Catherine diagnostikovali rakovinu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali