Týždeň vo fotkách

Týždeň vo fotkách

Svet 27. júla 2015 (HSP/Foto:TASR/AP)

 

Pozrite sa spolu s nami na niektoré zaujímavosti uplynulého týždňa cez fotografie svetových agentúr

 

Reklama

Útok žraloka na surfistu

Foto:TASR-World Surf League via AP
Foto:TASR-World Surf League via AP

Austrálsky surfista Mick Flanning zažil v nedeľu 19. júla nemilý zážitok. Na podujatí JBay Open v rámci finále Svetovej ligy pri pobreží Južnej Afriky ho žralok zhodil chvostom z dosky. Ako zázrakom sa tento trojnásobný majster sveta útokom žraloka vo vode ubránil a vyviazol bez zranenia.

Reklama

 

Na rieke Temža sčítavali labute

Foto:TASR/AP-Frank Augstein
Foto:TASR/AP-Frank Augstein

Na snímke z pondelka 20. júla môžete vidieť kráľovského značkára labutí – Davida Barbera počas tradičného sčítania kráľovských labutí na danom úseku rieky Temže v západnom Londýne. Značkovanie a sčítavanie týchto vznešených vtákov na Temži sa traduje od 12. storočia. Vtedy sa labute podávali ako lahôdka na kráľovských večierkoch.

 

Roľníci v ryžovom poli počas monzúnového lejaku  

Reklama
Foto:TASR/AP-Rafiq Maqbool
Foto:TASR/AP-Rafiq Maqbool

Montúnové dažde zasiahli Indiu. Snímka z 21. júla 2015 zachytáva indického roľníka ako orie ryžové pole pomocou záprahu býkov. Vľavo ďalší roľník pripravuje sadenice ryže počas monzúnového dažďa na predmestí Bombaja.

 

Futbalový turnaj robotov RoboCup 2015

Foto:TASR-Chinatopix via AP
Foto:TASR-Chinatopix via AP

V čínskom meste Che-fej sa 22. júla 2015 odohral futbalový turnaj RoboCup 2015. Na snímke vidieť zápas robotov z pekingskej univerzity Information Science and Technology University (vo fialovom) a roboti z holandskej Eindhoven University of Technology (v modrom).

 

Reklama

Štart rakety Sojuz

Foto:TASR/AP-Pavel Golovkin
Foto:TASR/AP-Pavel Golovkin

Vo štvrtok 23 júla 2015 vyštartovala raketa Sojuz- FG s vesmírnou loďou Sojuz TMA-17M z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane. S trojčlennou posádkou na palube sa ruská kozmická loď Sojuz úspešne spojila s Medzinárodnou vesmírnou stanicou (ISS).

 

Prípravy na futbalové MS 2018

Foto:TASR/AP-Dmitry Lovetsky
Foto:TASR/AP-Dmitry Lovetsky

Aj takto vyzerajú prípravy na futbalové MS 2018.  Žreb kvalifikácie MS 2018 sa uskutočnil 25. júla 2015. Na snímke môžeme vidieť zamestnanca ako lepí na reklamnú stenu nálepku pre svetový futbalový šampionát 24. júla 2015 v Petrohrade.

 

Migranti v Macedónsku 

Foto:TASR/AP-Boris Grdanoski
Foto:TASR/AP-Boris Grdanoski

Pre tisíce afrických migrantov z Grécka do Srbska sa stalo hlavným tranzitom práve Macedónsko. Na snímke z 23. júla 2015 sa migrant snaží dostať cez okno do vlaku smerujúceho do Srbska v macedónskom meste Gevgelija.

 

Stretnutie historických vozidiel a motocyklov

Reklama
Foto:TASR-Pavol Ďurčo
Foto:TASR-Pavol Ďurčo

V sobotu 25. júla 2015 vyvrcholilo jedno z najväčších stretnutí historických vozidiel a motocyklov na horných Kysuciach. Konal sa už 18. ročník medzinárodnej prehliadky historických vozidiel BESKYD RALLYE 2015. Akcia je považovaná za jednu z najväčších tohto zamerania na území Slovenska a Čiech. Prihlásených bolo až 155 posádok z celej Európy. Program bol nabitý. Počas troch dní mohli účastníci spoznať mestá, dediny, prírodu a rôzne zaujímavosti na severe Moravy a na Kysuciach. Ani dážď, ktorý pršal počas troch dní, nikomu nevadil. Veteráni na motocykloch chodili spolu pre bezpečnosť a vzájomnú pomoc.

 

11. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v strihaní oviec

Foto:TASR-Andrej Galica
Foto:TASR-Andrej Galica

Zväz chovateľov oviec a kôz v spolupráci s SPDP Lúžňan zorganizoval 25. júla 2015 už 11. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v strihaní oviec v Liptovskej Lúžnej.

 

Reklama

50. ročník medzinárodných jazdeckých pretekov Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava CSIO*

Foto:TASR-Štefan Puškáš
Foto:TASR-Štefan Puškáš

Na snímke je víťaz hlavnej súťaže 50. ročníka medzinárodných jazdeckých pretekov Mercedes-Benz Grand Prix Bratialava CSIO* poľský jazdec Jaroslaw Skrzycsynski s kôňom Crazy Quick. Grand Prix Bratislava CSIO3*-W, GP FEI Svetový pohár sa uskutočnil v areáli TJ Slávia STU Bratislava v nedeľu 26. júla 2015.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:59

Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v reakcii na nočné útoky v Iráne opätovne varoval pred ďalším stupňovaním napätia na Blízkom východe.

Olaf Scholz
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz
12:49

Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia.

12:42

Ceny pohonných látok rástli aj počas 15. týždňa tohto roka, benzíny zdraželi viac ako o dva centy a mierne stúpla aj cena nafty. Oproti minulému týždňu boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 6 %.

12:20

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok vyzvala na zdržanlivosť s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu napätia na Blízkom východe. Britský premiér Rishi Sunak žiadal, aby v regióne prevládol pokoj. Reagovali tak na útok v Iráne, ktorý americké médiá pripísali Izraelu.

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

11:35

Na deväť sa zvýšil počet obetí nočného útoku ruskej armády na Dnepropetrovskú oblasť na juhu Ukrajiny. Medzi mŕtvymi sú tri deti a zranenia utrpelo viac než 10 osôb. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:27

Spoločnosť Apple na žiadosť Pekingu odstránila z čínskeho App Store aplikácie Threads, WhatsApp, Telegram a Signal, informuje agentúra Bloomberg.

Čínske úrady to požadovali “z dôvodov národnej bezpečnosti”.

Predtým boli tieto služby v Číne dostupné len cez VPN, ale stále sa tešili popularite.

Minulý rok Peking zaviazal vývojárov aplikácií, aby sa do konca marca 2024 podrobili vládnej registrácii, inak prestanú fungovať.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali