Pre Liptáka je finálový turnaj veľká výzva: “Máme nebezpečný tím”

Pre Liptáka je finálový turnaj veľká výzva: “Máme nebezpečný tím”

Bratislava 14. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták považuje postup na novembrový finálový turnaj Pohára Billie-Jean-Kingovej za veľkú výzvu. Okrem tenistiek SR si miestenku do Sevilly v kvalifikácii zabezpečili Američanky, Nemky, Britky, Poľky, Rumunky, Japonky a Austrálčanky. Účasť medzi elitnou 12-kou mali už v predstihu istú úradujúce šampiónky Kanaďanky, vlaňajšie finalistky Talianky, domáce Španielky a Češky ako držiteľky voľnej karty

Slovensko - Slovinsko
Na snímke sprava nehrajúci kapitán Matej Lipták, slovenské tenistky Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková, Rebecca Šramková, Anna Karolína Schmiedlová a Renáta Jamrichová sa radujú po zisku tretieho bodu a postupu na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej (PBJK) Slovensko – Slovinsko v Bratislave v sobotu 13. apríla 2024

“Máme veľmi nebezpečný tím a verím, že to potvrdíme aj na finálovom turnaji. V Seville sa budú hrať dva single a štvorhra, tento formát nám hra do karát. Nemáme k dispozícii hráčky z elitnej svetovej dvadsiatky či tridsiatky, ale v našom tíme je skvelá chémia. Zdobí nás aj výborný tímový duch. Ak sú naše baby vo forme, sú schopné zdolať kohokoľvek,” uviedol Lipták po víťazstve 4:0 nad Slovinskom na harde v bratislavskom NTC.

Reklama

Šéf slovenskej lavičky chce urobiť maximum pre to, aby sa jeho zverenky na finálový turnaj čo najlepšie pripravili. “Určite sa porozprávam s babami o nejakých alternatívach, ako to urobiť čo najlepšie. Aby sa mohli venovať svojmu individuálnemu programu a zároveň aby ich ďalšia priorita sezóny bola finálový turnaj PBJK. Je to teraz na nás a na debate s celým tímom,” zdôraznil Lipták, ktorý od zavedenia nového formátu súťaže postúpil na finálový turnaj tretíkrát.

V roku 2021 v Prahe i v novembri 2022 v Glasgowe slovenskému družstvu tesne ušiel postup do semifinále. “Pozitívom je, že teraz máme vyrovnaný tím. Proti Slovinkám som využil všetky dievčatá s výnimkou Rebeccy Šramkovej, ktorá hrá však tiež brutálne a uvažoval som o jej nasadení. Viktória Hrunčáková opäť potvrdila, čo pre ňu znamená hrať za Slovensko v tímových súťažiach. Rovnako ako v dueli s Argentínou mi vyšiel ťah so 16-ročnou Renátou Jamrichovou, ktorá sa neustále zlepšuje a je veľmi platnou súčasťou družstva.”

Reklama

Hrunčáková v dôležitom druhom singli zvíťazila nad slovinskou jednotkou Veronikou Erjavečovou a po boku Terezy Mihalíkovej vo štvorhre spečatila triumf slovenských farieb. “Mnohí tvrdili, že proti Slovinkám sme papierové favoritky, no museli sme to potvrdiť na kurte. Kapitán Maťo Lipták je teraz v dobrej situácii, lebo si môže vyberať, koho z nás postaví, všetky hráme dobre. Viaceré tímy, ktoré postúpili na finálový turnaj, majú vo svojom strede hráčky s lepším rebríčkovým postavením. My sme však v našom tíme tak dobre naladené, že môžeme zdolať hocikoho.”

 

“Bolo vymaľované rýchlo” – ohlasy slovinských médií na prehru 0:4 so SR

Delo: “Slovinky neuhrali v Bratislave ani bod a na jeseň ich čakajú záchranárske práce. Slovenky potvrdili úlohu favoritiek a postúpili na finálový turnaj v Seville.”

Dnevnik: “Bez Tamary Zidanšekovej a Kaji Juvanovej boli Slovinky bez šance. V Bratislave bolo vymaľované rýchlo, už po úvodnej sobotňajšej dvojhre.”

Slovenske Novice: “Neúčasť dvoch najlepších slovinských hráčok sa v dueli so Slovenskom ukázala ako rozhodujúca.”

Reklama

STA: “Prekvapenie sa nekonalo, oslabené Slovinky v Bratislave nestačili na slovenské družstvo.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:36

Na podanie žiadosti o priame podpory na rok 2024 majú poľnohospodári menej ako dva týždne. Žiadosti môžu podať do 15. mája. V piatok na to upozornila Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA).

13:36

Európska komisia (EK) vo štvrtok (2. 5.) oznámila, že do konca tohto roka predlžuje dočasnú výnimku pre štátnu pomoc v sektoroch poľnohospodárstva a rybolovu.

13:35

Sociálna poisťovňa (SP) v máji posúva výplatu dôchodkov v hotovosti o deň skôr. Výplata dávky totiž pripadá na 8. mája, ktorý je štátnym sviatkom. Dôchodky posielané na bankový účet prídu v riadnom termíne.

13:34

Niektoré české inštitúcie boli od roku 2023 cieľom útokov skupiny APT28 spájanej s ruskou vojenskou rozviedkou GRU. Využívali dovtedy neznámu zraniteľnosť aplikácie Microsoft Outlook. V piatok to s odvolaním sa na informácie spravodajských služieb uviedlo české ministerstvo zahraničných vecí. ČR vyzvala Rusko, aby s týmito aktivitami prestalo.

13:34

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) pokračuje s opravou vozovky na diaľnici D1 na úseku Trnava – Horná Streda. Rekonštrukčné práce v celkovej dĺžke takmer 10 kilometrov budú realizované v štyroch etapách, upozornila NDS.

13:32

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov označil v piatok za nebezpečné slová britského ministra zahraničných vecí Davida Camerona o práve Kyjeva útočiť na ruské objekty britskými zbraňami. Rovnako sa vyjadril aj k slovám francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona o možnom vyslaní vojakov na Ukrajinu.

13:28

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí v piatok oznámilo, že si predvolalo vedúceho predstaviteľa ruského veľvyslanectva v Berlíne v súvislosti s vlaňajším kybernetickým útokom na Sociálnodemokratickú stranu Nemecka (SPD), za ktorým podľa nemeckej vlády stála ruská tajná služba GRU. Informovala agentúra AFP.

13:20

Príslušníci ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v piatok zabili muža, ktorého údajne Ukrajina naverbovala, aby vyhodil do vzduchu vojenské budovy a energetické zariadenia v Rusku. Informovali o tom tamojšie médiá.

13:12

České ministerstvo zahraničných vecí sa pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače poďakovalo všetkým novinárom a uistilo ich o podpore zo strany Česka. Sloboda prejavu a tlače sú podľa rezortu základom demokracie a novinári hrajú kľúčovú rolu pri jej ochrane.

13:00

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) má pripravený núdzový plán pre prípad izraelskej pozemnej operácie v meste Rafah v Pásme Gazy, no napriek tomu nebude možné zabrániť výraznému zvýšeniu počtu obetí. V piatok to vyhlásil zástupca WHO pre palestínske územia Rik Peeperkorn.

12:51

Z čínskeho kozmodrómu Wen-čchang v piatok odštartovala sonda Čchang-e 6, ktorá sa pokúsi získať vôbec prvé vzorky pôdy a hornín z odvrátenej strany Mesiaca a dopraviť ich na Zem.

12:41

Okresná prokuratúra v Segedíne obvinila Moldavčana, ktorý vlani v lete pri úteku pred policajnou kontrolou spôsobil smrteľnú nehodu. Obeťou havárie vozidla prevážajúceho 19 ilegálnych migrantov pri juhomaďarskej obci Ásotthalom bolo jedno dieťa, pričom 18 pasažierov sa zranilo.

12:33

Dvaja ľudia zahynuli a ďalší dvaja utrpeli zranenia v piatok pri ruskom útoku na mesto Kurachove v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Uviedli to miestni predstavitelia.

12:25

Európsky parlament (EP) v piatok, na Svetový deň slobody tlače, oficiálne vyzval európske médiá, aby predkladali nominácie na Cenu Daphne Caruanovej Galiziovej za žurnalistiku. Informuje o tom spravodajca TASR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali