Messi nastrelil brvno, ale stále čaká na prvý gól v drese PSG. Zo striedania nebol nadšený

Messi nastrelil brvno, ale stále čaká na prvý gól v drese PSG. Zo striedania nebol nadšený

Paríž 20. septembra 2021 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Olivier Matthys)

 

Premiéra argentínskeho futbalistu Lionela Messiho pred fanúšikmi v parížskom Parku princov dopadla rozpačito. Jeho PSG síce vyhral nad Lyonom (2:1) v 6. kole Ligue 1, ale šesťnásobný najlepší futbalista na svete sa v 75. min porúčal z ihriska. Svoju nespokojnosť s rozhodnutím trénera Mauricia Pochettina vyjadril nevrlým pohľadom a odmietnutím podania ruky. Neskôr na lavičke pôsobil skľúčeným dojmom, ale Pochettino situáciu Messim videl inak

Lionel Messi
Na snímke futbalista Paríža St. Germain Lionel Messi

Všetci vedia, aký nabitý máme káder. Je v ňom až 35 hráčov a musíme robiť rozhodnutia, ktoré sú výhodné pre mužstvo. Niekedy to vedie k pozitívnym výsledkom a inokedy zasa nie. A nemusí to hráčov vždy len tešiť. Spýtal som sa Messiho, či je v poriadku a on odpovedal, že áno,” vyhlásil Pochettino.

Reklama

Tridsaťštyriročný Argentínčan bol blízko svojho prvého gólu v drese Parížanov, ale dve šance z prvého polčasu mu na to nestačili. Najprv v 32. min brankár Lyonu Anthony Lopes nohami vykopol Messiho prízemnú strelu po priťuknutí Neymara a o štyri minúty neskôr sa dlhoročný líder FC Barcelona prezentoval strelou do brvna z priameho kopu z 25 m, za ktorou sa portugalský brankár hostí len pozrel. Messi odohral tretí zápas v drese parížskeho veľkoklubu po prestupe z FC Barcelona.

Lyon viedol od 54. min gólom Brazílčana Lucasa Paquetu, ale o 12 minút neskôr bol Neymar faulovaný 18-ročným obrancom Lyonu Malom Gustom a z nariadeného pokutového kopu sám skóroval – 1:1. Holandský tréner Lyonu Peter Bosz mal zjavne iný názor. “Nie Malo fauloval Neymara, ale Brazílčan položil ruku na Gusta a spôsobil faul. Viem pochopiť, keď to rozhodca nevidí, ale načo potom máme VAR,” zamyslel sa Bosz. Prezident Lyonu Jean-Michel Aulas dokonca označil nariadenie penalty za “úchylné rozhodnutie arbitra“.

Reklama

Súboj v Paríži napokon pre domácich rozhodol v tretej minúte nadstaveného času Messiho krajan Mauro Icardi, ktorý do zápasu naskočil v 82. min ako striedajúci hráč namiesto Ángela di Maríu. Ofenzívna štvorica Neymar, Messi, Di María a Mbappé sa objavila v základnej zostave PSG spolu vôbec po po prvý raz, ale ich súhra neraz zaškrípala. “Mali sme proti sebe kvalitného súpera a naháňať jeho náskok vôbec nebolo jednoduché. O to viac ma teší, že sa nám podarilo otočiť zápas vo svoj prospech,” skonštatoval Neymar na klubovom webe PSG.

Paríž Saint-Germain má po šiestich kolách nového ročníka Ligue 1 plný počet 18 bodov a náskok piatich bodov pred Olympikom Marseille. Lyon je deviaty s ôsmimi bodmi.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali