LM: Dortmund je v osemfinále, ďalej aj Valencia, Chelsea a Lyon

LM: Dortmund je v osemfinále, ďalej aj Valencia, Chelsea a Lyon

Bratislava 11. decembra 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Meissner)

 

Futbalisti Borussie Dortmund postúpili do osemfinále Ligy majstrov. V dueli F-skupiny vyhrali nad Slaviou Praha 2:1 a v tabuľke predstihli Inter Miláno, ktorý doma prehral s oslabenou Barcelonou 1:2. V utorok si postup zabezpečili aj FC Liverpool, SSC Neapol, FC Valencia, FC Chelsea a Olympique Lyon

Hráč Dortmundu Jadon Sancho(tretí sprava) oslavuje so spoluhráčmi úvodný gól do bránky Slavie v zápase F-skupiny Borussia Dortmund – Slavia Praha 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov

Obhajca trofeje z Liverpoolu vyhral E-skupinu, keď na ihrisku Red Bullu Salzburg triumfoval 2:0, Neapol ide ďalej z druhej priečky po hladkom domácom triumfe nad KRC Genk 4:0. V drese SSC sa hetrikom blysol Arkadiusz Milik.

Reklama

Liverpool potreboval na istotu postupu bodovať, Salzburg zasa vo svojej aréne vyhrať a tak sa hralo vo vysokom tempe so šancami na oboch stranách. Prvú zlikvidoval Mohamedovi Salahovi domáci brankár Cican Stankovič. Vzápätí musel na druhej strane zasahovať Alisson po strelách Hee-Chan Hwanga a Takumiho Minamina. V 20. minúte nevyšiel obstrel Sadiovi Manému a odrazenú loptu poslal Trent Alexander-Arnold vysoko nad bránku. Alisson potom nepustil strelu Hwanga k číhajúcemu kanonierovi Erlinovi Brautovi Haalandovi. Nór v 24. minúte mieril medzi nohy Alissonovi, ale brankár Liverpoolu bol pozorný. Na druhej strane spálil “tutovku” po necelej polhodine hry Salah, ktorý mal po rýchlom protiútoku pred sebou odkrytú bránku, ale z jedenástich metrov ju netrafil. Nepodarilo sa mu to ani z dobrej pozície z priameho kopu v 33. minúte. Dve minúty pred prestávkou ešte Minamino vystrelil z ľavej strany vedľa a Nabyho Keitu vychytal v dobrej šanci Stankovič. Aj v druhej časti sa hralo atraktívne “hore-dolu”, hneď po zmene strán zahodil ďalšiu obrovskú šancu Salah po prihrávke Maného a Haaland zasa neuspel pred Alissonom. Liverpool napokon o svojom triumfe rozhodol dvoma gólmi v priebehu minúty a pol. Najskôr Stankovič v 57. minúte zbytočne vybehol proti Manému, ktorý poslal loptu na hlavu Keitovi a ten otvoril skóre, o chvíľku urobil chybu obranca Jerome Onguene, Stankovič opäť vybehol a z uhla to potrestal Salah – 0:2. Liverpool si potom už náskok nenechal vziať a z brejkov ho mohol aj zvýšiť.

Neapolu dával v druhom dueli skupiny istotu rovnako bod a proti Genku mu pokoj zabezpečil v prvom polčase hetrikom poľský útočník Milik. Prvý gól dal už v 3. minúte po obrovskej chybe brankára hostí Maartena Vandevoordta. Potom zvýšil na 2:0 zvnútra šestnástky po ideálnom pase od Giovanniho Di Lorenza a v 37. minúte zavŕšil svoje galapredstavenie zásahom z pokutového kopu po predchádzajúcom faule brankára na prenikajúceho hráča. Štvrťhodinu pred koncom ešte z ďalšej penalty upravil na konečných 4:0 Dries Mertens. Celý zápas za hostí odohral slovenský stredopoliar Patrik Hrošovský.

Reklama

Inter Miláno v zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom potreboval proti FC Barcelona získať minimálne rovnaký počet bodov ako Dortmund v dueli so Slaviou. Barcelona nastúpila vzhľadom k istote postupu bez viacerých opôr na čele s Lionelom Messim a v 23. minúte ju zblízka poslal do vedenia Carles Perez. Minútu pred prestávkou potom vyrovnal Romelu Lukaku prízemnou strelou z hranice šestnástky, ale nádeje Interu definitívne pochoval v 86. minúte Anssumane Fati strelou spoza šestnástky cez brániaceho Škriniara, ktorý k nemu mneskoro dostúpil – 1:2. Pred Inter sa na postupovú pozíciu predral Dortmund. Ten viedol nad Slaviou zásluhou Jadona Sancha od 10. minúty. Tomáš Souček síce ešte do prestávky vyrovnal, no Julian Brandt v 61. minúte strelou z uhla k bližšej žrdi rozhodol.

V H-skupine si postup zahatal dovtedajší líder tabuľky Ajax Amsterdam domácou prehrou 0:1 s Valenciou, ktorú v 24. minúte zariadil Rordigo pohotovou strelou zvnútra šestnástky. Španielsky tím ide do osemfinále z prvej priečky, druhú si zabezpečila Chelsea triumfom nad Lille 2:1. Londýnčania potrebovali doma vyhrať a ich plány začal napĺňať už po necelých dvadsiatich minútach Tammy Abraham, ktorý po spätnej prihrávke Williana otvoril skóre. Cesar Azpilicueta potom v 35. minúte pridal hlavou druhý gól a Lille už v závere iba skorigovalo.

Olympique Lyon sa v G-skupine pridal k už postupujúcemu Lipsku, keď s ním remizoval 2:2. Domáci zmazali dvojgólové manko a postupový bod im zariadil v 82. minúte gólom Memphis Depay. Bundesligista viedol v polčase 2:0, penalty premenili Emil Forsberg i Timo Werner. Z hry vypadol Zenit Petrohrad. Ten prehral na ihrisku Benficy Lisabon 0:3 a skončil až štvrtý aj bez Európskej ligy. Slovenský krídelník Róbert Mak naskočil za Zenit v 89. minúte.

Istotu účasti v osemfinále súťaže už v predstihu mali FC Barcelona, Bayern Mníchov, Juventus Turín, RB Lipsko, Manchester City, Paríž St. Germain, Real Madrid a Tottenham Hotspur.

 

Reklama

6. kolo skupinovej fázy LM 2019/2020:

E-skupina:

Red Bull Salzburg – FC Liverpool 0:2 (0:0)

Góly: 57. Keita, 58. Salah. Rozhodoval: Makkelie (Hol.)

 

Reklama

SSC Neapol – KRC Genk 4:0 (3:0)

Góly: 3., 26. a 37. Milik (tretí z 11 m), 74. Mertens (z 11 m). Rozhodoval: Cakir (Tur.)

/P. Hrošovský za Genk celý zápas/

 

Konečná tabuľka:

1. FC Liverpool 6 4 1 1 13:8 13*

2. SSC Neapol 6 3 3 0 11:4 12*

3. RB Salzburg 6 2 1 3 16:13 7

4. KRC Genk 6 0 1 5 5:20 1

* – postup do osemfinále

Reklama

 

F-skupina:

Borussia Dortmund – Slavia Praha 2:1 (1:1)

Góly: 10. Sancho, 61. Brandt – 43. Souček. Rozhodoval: Karasev (Rus.), ČK: 77. Weigl (Dortmund) po 2. ŽK

 

Reklama

Inter Miláno – FC Barcelona 1:2 (1:1)

Góly: 44. Lukaku – 23. Perez, 86. Fati. Rozhodoval: Kuipers (Hol.)

/M. Škriniar za Inter celý zápas/

 

Konečná tabuľka:

Reklama

1. FC Barcelona 6 4 2 0 9:4 14*

2. Borussia Dortmund 6 3 1 2 8:8 10*

3. Inter Miláno 6 2 1 3 11:9 7

4. Slavia Praha 6 0 2 4 4:11 2

* – postup do osemfinále

 

G-skupina:

Reklama

Benfica Lisabon – Zenit Petrohrad 3:0 (0:0)

Góly: 47. Cervi, 58. Pizzi (z 11 m), 80. Azmoun (vlastný). Rozhodoval: Taylor (Angl.), ČK: 56. Santos (Zenit) po 2. ŽK

/R. Mak za Zenit od 89. min/

 

Olympique Lyon – RB Lipsko 2:2 (0:2)

Góly: 50. Aouar, 82. Depay – 9. Forsberg (z 11 m), 33. Werner (z 11 m). Rozhodoval: Lahoz (Šp.)

 

Reklama

Konečná tabuľka:

1. RB Lipsko 6 3 2 1 10:8 11*

2. Olympique Lyon 6 2 2 2 9:8 8*

3. Benfica Lisabon 6 2 1 3 10:11 7

4. Zenit Petrohrad 6 2 1 3 7:9 7

* – postup do osemfinále

 

Reklama

H-skupina:

Chelsea Londýn – LOSC Lille 2:1 (2:0)

Góly: 19. Abraham, 35. Azpilicueta – 78. Remy. Rozhodoval: Sidiropoulos (Gréc.)

 

Ajax Amsterdam – FC Valencia 0:1 (0:1)

Gól: 24. Rodrigo. Rozhodoval: Turpin (Fr.), ČK: 90.+3 Gabriel (Valencia)

 

Reklama

Konečná tabuľka:

1. Valencia 6 3 2 1 9:7 11*

2. Chelsea 6 3 2 1 11:9 11*

3. Ajax Amsterdam 6 3 1 2 12:6 10

4. OSC Lille 6 0 1 5 4:14 1

* – postup do osemfinále

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali