Kozák na Izrael vybral aj Weissa, šancu dostane aj Gyömbér

Kozák na Izrael vybral aj Weissa, šancu dostane aj Gyömbér
Z tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie pred prípravným zápasom Gibraltár – Slovensko pri portugalskom meste Faro, 18. novembra 2013. Na snímke tréner Ján kozák. Foto: TASR/Michal Svítok

Bratislava 25. februára (TASR) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na prípravný zápas s Izraelom (5. marca) silný 23-členný káder. Figurujú v ňom traja brankári a zo slovenskej Corgoň ligy je v ňom len stredopoliar Viktor Pečovský zo Žiliny.

Pre Slovákov bude zápas v meste Netanya prvým v roku 2014. Slúžiť už bude ako príprava na čerstvo vyžrebovanú kvalifikáciu EURO 2016 vo Francúzsku, v ktorej Slováci budú v C-skupine čeliť úradujúcim majstrom sveta aj Európy Španielsku a ďalej Ukrajine, Bielorusku, Macedónsku a Luxembursku. Boj o EURO začnú Kozákovci septembrovým zápasom na Ukrajine.

“Proti Izraelu ide o vážny medzištátny zápas, ktorý už bude prípravou na blížiacu sa kvalifikáciu, keďže do nej nám veľa času na prípravu v zápasoch nezostáva. Tých asociačných termínov je veľmi málo. Teším sa na stretnutie s chlapcami, lebo sme dlhší čas neboli spolu,” povedal Kozák vo videorozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Reklama

Cez víkend prebehla médiami informácia, že gólman Plzne Matúš Kozáčik je zranený a bude chýbať v odvete 16-finále Európskej ligy UEFA 2013/2014 na pôde Šachtaru Doneck. “S Kozáčikom sme sa spojili, bol na kontrole, do zrazu by mal byť v poriadku. V hre bol aj Dušan Kuciak, ktorý chytá v Poľsku za Legiu, ale jeho stav po operácii ešte nie je dobrý a nechceli sme riskovať. Obrancovia sú všetci zdravotne v poriadku, dúfam, že to tak bude aj na zraze,” vysvetlil situáciu kouč.

V tíme sú dvaja nováčikovia, obranca talianskej Catanie Calcio Norbert Gyömbér a stredopoliar Filip Kiss zo škótskeho prvoligového Ross County FC. “Gyömbér hráva za 21-ku pravidelne a dobre, je kapitánom. Okúsil taliansku ligu, chcem ho vidieť, ako sa bude správať pri A-mužstve a chcem mu dať aj príležitosť hrať, možno aj na celý zápas. Mal by hrať na poste defenzívneho stredopoliara, lebo v Bystrici to hral veľmi dobre. Na tento post máme len Pečovského a chcem tam alternatívu,” objasnil 59-ročný Kozák svoju voľbu.

Reklama

Tréner Slovenska mal v úmysle nominovať aj útočníka majstrovského Slovana Bratislava Roberta Vitteka, ten sa však zranil v príprave a nebude tak dispozícii. V mužstve nechýba ani ofenzívny stredopoliar Vladimír Weiss, ktorý v zime prestúpil z gréckeho Olympiakosu Pireus do katarského Lekhwiya SC.

Do ostrého jesenného štartu kvalifikácie by sa ešte Slováci 23. mája mali stretnúť s Čiernou Horou. V druhom májovom termíne (26.5.) by sa SR mohla stretnúť v príprave s Ruskom na jeho pôde, resp. s Gruzínskom doma. V lete je v hre aj prípravný zápas s Kórejskou republikou v Miami, jeho odohratie je ale zatiaľ len v rovine teórie.

nominácia SR na zápas s Izraelom (5. marca, Netanya):

brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Tomáš Košický (Novara Calcio)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (Tom Tomsk)

Reklama

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Filip Kiss (Ross County FC), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen), Stanislav Šesták (Bursaspor), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Miroslav Stoch (PAOK Solún)

útočníci:
Adam Nemec (1. FC Union Berlín), Martin Jakubko (FK Amkar Perm), Filip Hološko (Besiktas Istanbul)

náhradníci:

brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava), Ján Novota (Rapid Viedeň)

obrancovia: Pavol Farkaš (Ternana Calcio), Ľubomír Michalík (Kairat Almaty), Marek Čech (FC Bologna)

stredopoliari: Tomáš Kóňa (FK Senica), Karim Guédé (SC Freiburg), Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus)

Reklama

útočníci: František Kubík (Ergotelis FC), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň)

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:39

Šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ sa v prvý deň mimoriadneho summitu EÚ v Bruseli, zhodli na potrebe poskytnúť Ukrajine systémy protivzdušnej obrany.

07:37

Bývalý prezident USA Donald Trump absolvoval v New Yorku súkromné stretnutie s poľským prezidentom Andrzejom Dudom. Počas spoločnej večere diskutovali o prebiehajúcich vojnách na Ukrajine a na Blízkom východe, ako aj o výdavkoch aliancie NATO.

07:31

Japonské animačné štúdio Studio Ghibli, ktoré sa preslávilo svojimi kreslenými filmami, si v máji z filmového festivalu vo francúzskom letovisku Cannes odnesie čestnú Zlatú palmu. 

Počas festivalu v Cannes 2024 udelia dve čestné Zlaté palmy
Na snímke režisér George Lucas a jeho manželka Mellody Hobsonová v New Yorku
07:02

Francúzska polícia sa snaží zbaviť Paríž a jeho metropolitnú oblasť bezdomovcov a nelegálnych migrantov. V rámci tohto plánu vysťahovala všetkých obyvateľov z najväčšieho squatu v krajine, ktorý sa nachádza na severnom okraji Paríža. Policajná operácia súvisí s prípravami na letné olympijské hry, ktoré sa vo Francúzsku začnú o sto dní.

Polícia pred olympiádou v Paríži vysťahúva squaty
Na snímke migranti čakajú pred radnicou v Paríži
07:01

Indonézske úrady vydali varovanie pred prílivovými vlnami cunami a uzavreli aj medzinárodné letisko Kota Kinabalu. Okrem toho pre erupcie sopky Ruang nariadili evakuáciu už viac ako 11.000 ľudí.

Erupcia sopky v Indonézii
Na snímke erupcia sopky na indonézskom ostrovoch Sanguine
07:00

Francúzske súdy nariadili skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému manželovi exmanželky ruského prezidenta Ľudmily Putinovej.

06:59

Líder vládnuceho Chorvátskeho demokratického spoločenstva Andrej Plenkovič vyhlásil, že jeho strana tretíkrát presvedčivo vyhrala parlamentné voľby a začne rokovať o vytvorení parlamentnej väčšiny.

Parlamentné voľby v Chorvátsku
Na snímke chorvátsky premiér Andrej Plenkovič
06:58

Spojené štáty obnovia sankcie na venezuelský ropný sektor, pretože vláda prezidenta Nicolása Madura pokračuje v represiách proti svojim oponentom.

06:57

Čína posilňuje svoje kapacity vo vesmíre a využíva svoj civilný program na maskovanie svojich vojenských cieľov, povedal riaditeľ amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Bill Nelson, pričom upozornil, že Washington musí zostať ostražitý.

06:56

Úrad špeciálnej štátnej prokuratúry v Čiernej Hore informoval o zadržaní riaditeľky protikorupčného úradu, ktorá je podozrivá zo zneužitia služobného postavenia.

06:54

Nový írsky premiér Simon Harris plánuje svoj prvý summit EÚ v Bruseli využiť na to, aby lídrov ostatných členských krajín EÚ vyzval na uznanie palestínskeho štátu. Novinárom to povedal po príchode na summit.

Simon Harris sa stal oficiálne novým írskym premiérom
Na snímke nový írsky premiér Simon Harris
06:53

Lídri Európskej únie sa dohodli na uvalení nových sankcií na iránskych výrobcov dronov a riadených striel. Ide o reakciu EÚ na bezprecedentný útok Teheránu na Izrael.

06:52

Demokratmi ovládaný americký Senát zamietol návrh republikánov na zosadenie ministra pre vnútornú bezpečnosť Alejandra Mayorkasa. Dôvodom pre impeachment bolo neuspokojujúce riešenie krízovej situácie na hranici USA s Mexikom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali