V rámci kampane Od mínusu k plusu bude v Košiciach distribuovaných 80.000 DVD

V rámci kampane Od mínusu k plusu bude v Košiciach distribuovaných 80.000 DVD

Košice 12. októbra (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

V Košiciach sa uskutoční aj spoločné stretnutie kresťanov, nazvané Konferencia ohňa

Steel Aréna v Košiciach sa už o niekoľko dní naplní ľuďmi, ktorí chcú zmeniť svoj život a spoznať evanjelium. Košický zbor Apoštolskej cirkvi na Slovensku a organizácia Kristus pre všetky národy/Christ for All Nations (CfaN) v spolupráci s Evanjelickou alianciou v Košiciach pripravili na budúcu sobotu 19. októbra od 19.00 hodiny otvorené evanjelizačné stretnutie s názvom Od mínusu k plusu. Z organizačného výboru podujatia informovali, že v týchto dňoch vrcholí kampaň, v rámci ktorej sa môže verejnosť dozvedieť o tomto najväčšom kresťanskom podujatí svojho druhu v Košiciach po roku 1989, aj z 80.000 multimediálnych DVD.

Reklama
Ilustračné foto

Organizátori očakávajú niekoľko tisíc návštevníkov nielen z celého Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska, Nemecka a Ukrajiny. Evanjelizačné stretnutie Od mínusu k plusu je voľne prístupné a je určené širokej verejnosti, bez ohľadu na denomináciu či príslušnosť k cirkevnému spoločenstvu. Obsahom DVD, distribuovaných do poštových schránok, je biblický príbeh o stratenom synovi, ale aj výpovede ľudí, ktorí boli zázračne uzdravení. Obsahuje tiež odpovede na najčastejšie otázky, ktoré dostávajú veriaci ľudia a informuje o projekte.

V košickej Steel Aréne sa v rovnaký deň od 10.00 do 17.00 hodiny uskutoční aj spoločné stretnutie kresťanov, nazvané Konferencia ohňa. Jej zámerom je predovšetkým motivovať, povzbudiť a pripraviť jej účastníkov k ďalšej evanjelizačnej činnosti vo svojich miestnych cirkevných zboroch. Do dnešného dňa sa na konferenciu prihlásilo viac než 3600 účastníkov zo všetkých spomínaných krajín.

Reklama

 

Na podujatí vystúpi viacero rečníkov

Hlavným rečníkom na večernom evanjelizačnom stretnutí bude Daniel Kolenda, novodobý misionár a evanjelista, ktorý osem rokov pracuje po boku evanjelistu Reinharda Bonnkeho. Počas veľkých evanjelizačných kampaní v Afrike priviedol ku Kristovi niekoľko miliónov ľudí. V súčasnosti je prezidentom organizácie CfaN. Ďalším rečníkom bude Todd White, ktorý bol 22 rokov drogovo závislým ateistom. Priblíži svoj životný príbeh a dramatické stretnutie s Bohom, vďaka ktorému sa zbavil drogovej závislosti.

Súčasťou programu bude aj vystúpenie slovenskej hudobnej gospelovej kapely Tretí deň. „Naša aktivita je zameraná predovšetkým na evanjelizáciu Košického kraja, ale usilujeme sa odovzdať naše nadšenie pre evanjelium aj ostatným kresťanom na Slovensku i v okolitých prihraničných oblastiach. Podobné podujatia organizujeme raz, maximálne dvakrát ročne v rôznych krajinách Európy. V roku 2013, keď sú Košice Európskym hlavným mestom kultúry, bolo pre CfaN a pre košický zbor Apoštolskej cirkvi veľkou výzvou ponúknuť ľuďom v tejto časti Európy aj kultúru ducha. Veríme, že Európa túto službu potrebuje,“ priblížil zámery organizátorov riaditeľ pre strednú a východnú Európu CfaN-u Břetislav Šípek.

Podľa zástupcu biskupa Apoštolskej cirkvi na Slovensku a hlavného pastora cirkevného zboru v Košiciach Jána Libu, ľudia v súčasnosti potrebujú nádej a povzbudenie od Boha „Najväčšia istota v dobe neistôt je istota evanjelia. Prostredníctvom tohto podujatia chceme ľuďom predstaviť riešenie, ktoré im ponúka Boh,“ uviedol Liba. Zdôraznil tiež naddenominačný charakter stretnutia a potvrdil podporu podujatia aj zo strany Ekumenického spoločenstva cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice.

Reklama

zf

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali