KHL: Slovan prehral v Ufe 3:6, v tabuľke figuruje na 12. mieste

KHL: Slovan prehral v Ufe 3:6, v tabuľke figuruje na 12. mieste

Ufa 23. septembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Slovanisti zaznamenali siedmu prehru v sezóne

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase KHL na ľade Salavatu Julajev Ufa 3:6. Domáci prerušili sériu dvoch prehier, keď ich k triumfu nasmerovali tri góly v presilových hrách. Hosťom nepomohli ani dva presné zásahy obrancu Mareka Ďalogu.

Reklama
Na snímke tréner Miloš Říha (Slovan)
Na snímke tréner Miloš Říha (Slovan)

Slovanisti zaznamenali siedmu prehru v sezóne, druhú za sebou. V treťom dueli na aktuálnom štvorzápasovom tripe na klziskách súperov sa predstavia v sobotu 24. septembra o 13.30 SELČ na ľade Traktoru Čeľabinsk.

 

Reklama

KHL – základná časť:

Salavat Julajev Ufa – Slovan Bratislava 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Góly: 14. Engqvist (Omark, Hartikainen), 25. Makarov (Lisin, J. Bodrov), 26. Omark (Engqvist, Kuljaš), 36. Loginov (Omark, Lisin), 44. Černov (Lazarev), 59. Omark (Grigorenko) – 20. Ďaloga (Taffe, Cheechoo), 31. Ďaloga (Pokorný), 48. Zigo (Rosandič). Rozhodovali: Gusev, Olenin – Kuprijanov, Nikolajev, vylúčení: 5:9 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0.

Zostavy

Ufa: Svedberg – Kornejev, Kuljaš, D. Vorobjov, Gončarov, Garejev, Loginov, D. Bodrov, Arzamascev – Omark, Engqvist, Hartikainen – Lisin, J. Bodrov, Makarov – Černov, Chripunov, Lazarev – Kaprizov, M. Vorobjov, Grigorenko

Reklama

Slovan Bratislava: Pogge – Švarný, Plastino, Luža, Meszároš, Ďaloga, Pokorný, Bačík, Rosandič – Nedorost, Viedenský, Jeglič – Chipchura, Taffe, Cheechoo – Skalický, Lušňák, Šiška – Valský, Zigo, Kubalík

 

Ufa si v závere náskok strážila

Slovan hneď v úvode bez väčších problémov odolal oslabeniu pri vylúčení Cheechooa, no v 6. minúte sa už Ufa dostala bližšie k otvoreniu skóre – Lisin však sám pred Poggem na pokojné zakončenie čas nemal. “Belasí” sa k výraznejšej aktivite dostali až pri 32-sekundovej presilovke o dvoch hráčov v polovici prvej tretiny, keď “pálil” viacnásobne Meszároš, no bez efektu. Po nedorozumení v obrane hostí sa vzápätí vo vlastnom oslabení sám na brankára rútil Lisin, ale skóre sa nemenilo. Na druhej strane trafil pri následnej početnej nevýhode Slovana Lušňák iba žrď bránky Salavatu a tak sa v presilovke dočkala Ufa – v 14. minúte sa zblízka presadil najproduktívnejší hráč domácich Engqvist. Slovan ale zmazal manko 59 sekúnd pred prvou sirénou, keď si Ďaloga v presilovke nakorčuľoval medzi kruhy a trafil presne – 1:1.

Druhá časť hry vyšla lepšie Salavatu, najmä vďaka dvom gólom v priebehu šesťdesiatich sekúnd. Najskôr domáci v 25. minúte už druhýkrát v zápase potrestali vylúčenie Bačíka, keď po strele Lisina zápästím puk tesne pred brankárom tečoval Makarov a o minútu neskôr pykal Slovan za chybu Poggeho. Ten neudržal v lapačke strelecký pokus Omarka a Ufa viedla už 3:1. V polovici zápasu hostia skresali náskok súpera. Druhý gól v stretnutí si pripísal Ďaloga, ktorý na pravej strane zaviezol puk do útočného pásma a jeho nahodenie si zrazil do vlastnej siete Dmitrij Vorobjov. Ufa ale odpovedala päť minút pred prestávkou, keď už tretíkrát v zápase využila presilovú hru. Z gólu sa tešil obranca Loginov, ktorý od modrej čiary využil zakrytý výhľad Poggeho.

Reklama

Slovan išiel do tretej tretiny s dvojgólovým mankom a naďalej doplácal na nedisciplinovanosť a časté vylúčenia. Na trestnú lavicu išiel hneď v úvode Šiška za nebezpečnú hru vysokou hokejkou a krátko po vypršaní jeho trestu zvýšil Černov už na 5:2. V 46. minúte sa do sóla dostal Nedorost, ale Svedberga neprekonal. Slovan sa dočkal tretieho gólu až o dve minúty neskôr, keď strelu Rosandiča usmernil do siete Zigo. Hostia mohli ešte viac zdramatizovať duel po šanci Cheechooa, ktorý sa natlačil pred brankára, no nezakončil podľa prestáv. Ufa si už v závere náskok strážila a triumf spečatila gólom Omarka pri hre Slovana bez brankára.

 

Miloš Říha: “Časté vylúčenia nás stali tento zápas”

(zdroj: hcslovan.sk):

Miloš Říha, tréner Slovana: “Domáci nastúpili na zápas s niekoľkými prehrami v domácom prostredí, boli pod tlakom, hrali aktívne s veľkým nasadením. My sme so súperom dokázali v prvej tretine držať krok herne i výsledkovo. V ďalšom priebehu zápasu sme mali niekoľko šancí, no časté vylúčenia nás stali tento zápas. Prehra je pre nás krutá.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 12 10 0 0 2 38:18 30

2. SKA Petrohrad 11 7 0 3 1 43:23 24

3.Nižnij Novgorod 12 7 1 2 2 29:19 25

Reklama

4. HC Soči 11 7 0 1 3 34:26 22

5. Jaroslavľ 12 5 3 1 3 27:21 22

——————————————

6. Dinamo Moskva 12 5 2 2 3 30:23 21

7. Viťaz Podoľsk 11 5 1 2 3 28:24 19

Reklama

8. Jokerit 10 5 0 1 4 22:23 16

9. Spartak Moskva 10 5 0 1 4 21:24 16

10. Dinamo Minsk 8 3 2 0 3 23:21 13

11. Záhreb 11 3 1 2 5 20:31 13

12. SLOVAN 11 3 1 1 6 29:34 12

Reklama

13. Čerepovec 12 1 1 4 6 21:38 9

14. Dinamo Riga 11 1 1 1 8 19:28 6

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali