Huliak pre HS: Je potrebné zastaviť bruselský diktát. Slovensko má na to, aby bolo politicky a vojensky neutrálne

Huliak pre HS: Je potrebné zastaviť bruselský diktát. Slovensko má na to, aby bolo politicky a vojensky neutrálne

Bratislava 17. februára 2023 (HSP/Foto:Facebook)

 

Prinášame vám rozhovor s predsedom Národnej koalície Rudolfom Huliakom

Rudolf Huliak
Na snímke Rudolf Huliak

Hlavné správy: V ostatných parlamentných voľbách ste figurovali na kandidátke kotlebovcov. Nevnímate to s odstupom času ako chybu?

Reklama

R. Huliak: Ako chybu to rozhodne nevnímam, pretože mi to dalo veľmi veľa politických skúseností a nezmenil som politický názor. Zmenil som politickú stranu, to znamená, že stále idem za tým svojím –za vodou, pôdou, lesom a jednoducho aj vtedy to bol môj hlavný cieľ. Kotlebovci boli jedinou stranou , ktorá sa dokázala postaviť smeráckym oligarchom, ktorí rozkrádali naše poľovné revíry a naše lesy. Nemám prečo ľutovať, absolútne som tam nešiel pre nič iné ako robím teraz, akurát vo svojej strane.

 

Reklama

HS: Od kotlebovcov odišli, na čele s Milanom Uhríkom, viacerí poslanci. Ako vnímate ich stranu Republika?

R. Huliak: K strane Republika sa vyjadrovať nebudem , pretože stranu Republika poznám, poznám odídencov, viem za akým účelom odišli. Toto odo mňa nechcite, ja sa k pronárodným stranám vyjadrovať nebudem, lebo pronárodne orientované strany majú spoločného voliča a tento volič si nezaslúži byť viac mätený, ako je.

 

HS: Viete si predstaviť vzájomnú spoluprácu?

R. Huliak: Niekoľkokrát som povedal, že Národná koalícia nezávislých kandidátov nerozdeľuje voličov, nerozdeľuje Slovákov , poznáme len dve kritériá- tí, čo pre Slovensko robia a tí, čo robia proti Slovensku, čiže ak ktokoľvek a akýmkoľvek spôsobom chce slovenskému občanovi pomôcť, tak stojím na jeho strane.

Reklama

 

HS: Obidvom spomínaným politickým subjektom mnohí vyčítajú extrémizmus najmä v otázkach, ktoré súvisia s udalosťami druhej svetovej vojny. Vyčítajú im názory typu , že holokaust neexistoval a SNP by nemalo byť štátnym sviatkom.

R. Huliak: Už som sa k tomu vyjadril, štátny sviatok je absolútne namieste, pretože si uctievame padlých hrdinov, ktorí položili svoje životy za to , aby sme dnes mohli žiť v mieri, mali vyspelú civilizovanú spoločnosť, mohli vychovávať svoje deti a vnúčence. Myslím si, že kto dokáže dnes vyvracať holokaust alebo nejakým iným spôsobom spochybňovať SNP , nezaslúži si žiť, pretože žije vďaka tým, čo padli.

 

HS : Vaša strana je národne orientovaná. Ak by ste sa dostali do parlamentu, na čo by ste sa snažili v prvom rade zamerať?

Reklama

R. Huliak: V prvom rade by som sa zameral na zastavenie tohto šialenstva , tohto bruselského diktátu a snažil by som sa všemožne na Slovensku zaviesť takzvaný princíp priamej demokracie. To znamená ,aby sa o závažných spoločenských otázkach jednalo v povinnom referende. Prvé otázky našej strany by viedli a smerovali k zotrvaniu v EÚ, ktorá sa totálne vymkla spod kontroly národných štátov, momentálne je to väzenie národných štátov a smeruje k cintorínu národných štátov. Toto by bola moja prvoradá úloha a takisto nadobudnúť politickú a vojenskú neutralitu Slovenska, čo je jediná záruka toho, aby sa Slovensko dokázalo zastabilizovať hospodársky, sociálne, finančne, energeticky, pretože iným spôsobom sa Slovensko zachrániť nedá. To , čo tu máme momentálne diktované zo zahraničia , je jasná smrť národných štátov. To znamená ,že sa s národnými štátmi ako takými neráta. Je to postavené do roviny, že tu má byť jeden supereurópsky štát, v ktorom nemajú supereurópski občania nič vlastniť a majú  byť šťastní, že nič nevlastnia. Kvôli tomu som sa ja nenarodil a myslím, že ani 90 % slovenských občanov.

 

HS: Ako vidíte svoje šance uspieť v najbližších parlamentných voľbách? Plánujete ísť do nich opäť na kandidátke nejakej inej strany?

R. Huliak: Nie, neplánujeme. Nedrel som vyše roka na to, aby som postavil Národnú koalíciu nezávislých kandidátov so svojimi priateľmi na úroveň 1940 členov, vyše 60 okresných predsedov. Máme kompletné štruktúry pomaly v každom okresnom meste. Chceme ísť do volieb buď ako rovnocenní partneri , ale určite nie na nejakej cudzej kandidátke. Nechceme sklamať svojich priaznivcov, svojich vodičov, ľudí, ktorí nám veria. Myslím si, že sme čistá strana, ničím nie poškvrnená , sme strana, ktorú nedrží žiadny oligarcha nejakým spôsobom v hrsti , nemáme záväzky voči nikomu a myslím si, že takto to aj ostane, pokiaľ ja budem predsedom Národnej koalície nezávislých kandidátov.

 

HS: Kriticky sa vymedzujete voči súčasnej opozícii. Čo vytýkate R. Ficovi a P. Pellegrinimu?

R. Huliak: Nebudem hodnotiť, je veľa vecí, ktoré majú za prstami, pre mňa je podstatná jedna vec: ľudia, ktorí robia pre Slovensko alebo proti Slovensku. Som ochotný podporiť, akceptovať akýkoľvek názor, ktorý bude v prospech občana Slovenska a v prospech Slovenska. Separovať ľudí a realizovať tu ideológiu Rozdeľ a panuj-to už musí skončiť. Musíme sa všetci spojiť a máme jeden jediný cieľ :poraziť túto dogmu ,nech konečne na Slovensku zvíťazí zdravý rozum. Myslím si, že nastal čas, aby sa prebudili  občania a zabojovali o svoje drahé krásne Slovensko.

 

HS: V programe vašej Národnej koalície sa hovorí o potrebe dosiahnuť potravinovú a energetickú sebestačnosť. Myslíte, že je to v súčasnosti možné?

R. Huliak: Opýtal sa niekto ľudí po druhej svetovej vojne, keď mali rozbitú infraštruktúru, rozbitý štát, keď nefungovalo absolútne nič, či je to možné? Vysúkali si rukávy , chytili sa za ruky a začali spolupracovať. A vybudovali Slovensko, aké sme ho poznali do 90. rokov minulého storočia . Je to otázka chcenia a treba  hľadať spôsob , akým sa to dá a nie dôvod, prečo sa to nedá. Stopercentne som za energetickú a potravinovú sebestačnosť , pretože vydržíme byť v rifliach mesiac , ale mesiac hladní nebudeme. A takisto čo sa týka energií, pokiaľ máme dve jadrové a 36 vodných elektrární, Slovensko je sebestačné a dokáže exportovať elektrickú energiu, ktorú vyrobí, čiže vôbec nie je namieste podieľať sa na tomto šialenom kšefte- kupovať vlastnú energiu cez burzy je akt vlastizrady. Takže takto k tomu musíme pristupovať.

Reklama

 

HS: V novembrových spojených voľbách ste neúspešne bojovali o funkciu banskobystrického župana. Prečo ste, podľa vás, ľudí v kraji nepresvedčili?

R. Huliak: Je otázne, či som nepresvedčil. Pri 28 000 neplatných hlasoch v banskobystrickom kraji, pri tom, že tu Eset spočítava hlasy a pri tom, že ja som nevyhodil na kampaň ani 750 000 eur ani 1,5 milióna eur. Nieže som nepresvedčil, nedokázal som sa dostať do každej obývačky, ako sa dokázali dostať páni za spomínané sumy.

 

HS: V Očovej si vás ale zvolili za starostu. Prezradíte vašu víziu obce?

Reklama

R. Huliak: V prvom rade vám poviem jednu vec. Do marca bojujeme s energiami, nevieme, akým spôsobom zvládneme 10 násobné zvýšenie cien za elektrickú energiu ,plyn mám zazmluvnený do 1.6. Čiže to je pre mňa alfa a omega v obci tak silnej ako je Očová. Aj po finančnej stránke aj po stránke zabezpečenia obce z hľadiska infraštruktúry sa musím v prvom rade sústrediť na úsporné opatrenia , čo sa týka najmä pracovných miest , úspory energií a rozmýšľať o alternatívnych zdrojoch. Pre mňa je alfa omega zabezpečiť fungovanie školstva v obci , fungovanie domu seniorov , zabezpečiť stravu pre tých najmenších , pre seniorov a základnú infraštruktúru a chod obce. Pokiaľ sa mi toto podarí v dnešnej dobe udržať, budem veľmi spokojný. Ostatné projekty prídu na rad potom, keď sa vyriešia tieto otázky. Máme plány ohľadom ďalšieho rozvoja obce , robí sa nový hospodársky plán a budeme podstupovať podľa toho, ako sme to mali vo svojich volebných programoch.

 

HS: V programe Národnej koalície sa dočítame o občianskych hliadkach a domobrane. Akú funkciu by mali plniť?

R. Huliak: Viete, dnes chodia po dedinách ponúkať služby SBS ky. Za 1200 eur sa vám tu dva razy prevezú po dedine , využívajú váš kamerový systém a takýmto spôsobom sa snažia udržať si chod v dnešnej ťažkej dobe. Pokiaľ sa dostaneme do fázy, že občania nebudú mať pomaly čo jesť z titulu predražených energií , že začnú hromadne prichádzať o strechy nad hlavou a my budeme musieť občanov brániť , tak potom nastanú situácie, kedy budeme musieť mobilizovať tie občianske hliadky, pretože samospráva ,ako sami vidíte, je v dnešnej dobe odkázaná prevažne sama na seba. Tieto otázky budeme riešiť v prípade dogmaticky vymyslenej mobilizácie, ktorú možno pán Naď chystá, takže čo sa týka tejto veci, keď to príde, budeme to riešiť.

 

Reklama

HS: Rómsku problematiku si politici prehadzujú ako horúci zemiak. Ako by ste ju riešili vy?

R. Huliak: Veľmi, veľmi jednoducho. Za komunizmu musel každý rómsky občan robiť tak ako musí robiť biely, ak neprišiel 3 dni do roboty, už za ním prišli policajti, a mal na krku úžeru, príživníctvo. Tak presne takto sa dá riešiť rómska otázka. Zamestnať ich za seriózne slušné platy , presne za také platy, aké dostávajú bieli , a nerozdeľovať ľudí, prestať segregovať , prestať vytvárať pozitívnu diskrimináciu, ktorá vlastne nastolila tento systém , kde sme sa dostali a zamotali do neriešenej rómskej otázky. Niekomu to náramne vyhovovalo, pretože tými miliardami, ktoré z EU tečú už 34 rokov, si niekto plní vrecká. Ombudsmani a toto všetko tu nikdy nebolo. Boli tu pracujúci cigáni a títo ľudia si to vedeli aj vážiť, pretože keď sa na niečom podieľal vlastnými rukami, tak si to nerozbil. Veľmi jednoduché vyriešenie tejto otázky.

 

HS: Tvrdíte, že potrebujeme len jednu štátnu zdravotnú poisťovňu. Mnohí poistenci Dôvery a Unionu sú však spokojní. Nebolo by nedemokratické zobrať ľuďom možnosť voľby?

R. Huliak: Ja si zase kladiem otázku, či za komunizmu v minulom storočí ľudia neboli spokojní, keď mali zdravotnú starostlivosť zadarmo, za recept platili jednu korunu ,nedoplácali za žiadny zdravotnícky úkon a každému sa dostalo tej spravodlivej plne funkčnej zdravotnej starostlivosti. O čom sa tu bavíme? Že Union alebo Dôvera viac prispejú na zubný kaz , opravený zub? Toto je tu o čom? V ústave máme zakotvené, že za zdravotnú starostlivosť neplatíme , že ju máme zadarmo. Máte ten pocit? Choďte si kúpiť do lekárne nejaké lieky. Je to na zbláznenie, teraz som tam pred chvíľou bol, za kvapky do nosa som zaplatil 10 eur.

 

HS: Na internete koluje video s názvom „Ničenie slovenského vidieka“. Čo je hlavným problémom slovenských dedín a ako ho riešiť?

Reklama

R. Huliak: Hlavným problémom slovenských dedín je nenažratosť ministerstva životného prostredia , mimovládne organizácie, ktoré sa prostredníctvom premnoženého vlka , medveďa v jednotlivých stupňoch ochrany a obmedzovaním vlastníckych práv, ktoré chráni ústava, snažia zničiť slovenských občanov snažia zničiť slovenský vidiek. A viete prečo? Presne pre nový svetový poriadok nič nevlastniť a byť šťastný. Pokiaľ sa chcete zmocniť slovenského vidieka, chcete sa hlavne zmocniť pasienkov , poľnohospodárskej pôdy, lesov, nášho posledného spoločného štátneho bohatstva , tak robíte presne túto stratégiu , ktorú robí Budaj , ministerstvo životného prostredia, mimovládne organizácie. Medveďa a vlka sme začali chrániť, a my sme ich dostali do stavu ,kde nehrozilo vyhynutie tejto populácie, a teraz je z toho biologická zbraň likvidácie slovenského vidieka. Pretože ak vám raz začne napádať medveď a vlk vaše stáda, likvidovať vaše včelstvá, vy sa dostanete do stavu , že to raz-dva razy strpíte, ale keď máte donekonečna skladať ten domček z karát, tak karty rozhádžete a idete od toho preč. A toto sa stane aj s majetkom slovenských občanov žijúcich na vidieku , ktorí tu hospodárili, včelárili alebo sa iným spôsobom na vidieku živili. Ochrana prírody musí byť neoddeliteľnou súčasťou života na vidieku a obhospodarovanie trvale udržiavateľným spôsobom či už poľovnej zveri, drevného bohatstva a takisto lúk, pasienkov a poľnohospodárskej pôdy. Ľudia na vidieku si nikdy neničili životné prostredie , ľudia na vidieku so životným prostredím v symbióze žili a takto to musí byť. Aby slovenský vidiek bol zachovaný a dokázal živiť mestá a zabezpečiť tú potravinovú sebestačnosť.

 

HS: V súčasnosti sa veľa debatuje o problematike LGBTIQ+ komunity s tým, že aj oni majú právo na dôstojný život. Do akej miery ste ochotný podporiť túto menšinu?

R. Huliak: Tak ako sme tu mali ideológiu tzv. maďarských otázok , tak ako bola ideológia Slotova, ako bola ideológia Kotlebova, čo sa týkalo rómskej otázky, tak teraz tu máme ďalších fanatikov, ktorí zaviedli nejakú ideológiu LGBTIQ plus. Nehnevajte sa na mňa, ja poznám dve pohlavia-. muža a ženu , ktorí sú schopní splodiť deti a zabezpečiť ten najstabilnejší prvok štátu ,akým je rodina. Pre mňa je neprijateľné vytvárať akékoľvek iné komunity. A čo je úplne cez čiaru, je to, že tu máme mravné ohrozenie mládeže do 15 rokov. Striktne som proti akémukoľvek šíreniu takejto agendy. A verte, že viem, o čom hovorím, tieto komunity ani nechcú , aby bolo o nich hovorené, aby boli zverejňované ich problémy. Mňa nezaujíma, kto, čo a akým spôsobom robí za zavretými dverami. Nech to nenúti robiť naše deti, nech mi nebehá po pridových pochodoch po uliciach, nech sa mi tu nebozkávajú dvaja fúzatí chlapi na ulici a nekazia tým výchovu našich detí. Nech si za zavretými dverami robí kto čo chce a ako chce. Zdravá spoločnosť z tohto nikdy nevyrastie, len muž a žena môžu splodiť dieťa. Amen.

 

HS: Myslíte, že by bolo možné vystúpiť z NATO a EU? Neprinieslo by to so sebou príliš veľké riziká pre tak málo sebestačnú krajinu ako je Slovensko?

R.Huliak: Nie, neprinieslo. Rizikom je pomaly tam zotrvať. Treba si uvedomiť, že Slovensko má na to, aby bolo politicky a vojensky neutrálne. Neutralita znamená obchodovať a mať blízke a  dobré vzťahy s každým susedom. Slovensko by malo byť centrom obchodu , pretože strategicky je v strede Európy. Toto je odpoveď na všetko. My nepotrebujeme mať nepriateľa vpravo, vľavo, hore a dole. My potrebujeme s každým vychádzať. Slovensko vie zarobiť na svojej strategickej polohe , na šikovných ľuďoch, vie zarobiť na patentoch, ktoré tu sú , ktoré sa nemôžu dostať von Vie zarobiť na potravinovej sebestačnosti , na produkcií kvalitných potravín . Ja sa o Slovensko nebojím. Dostávame sa do stavu umelej ,ale doslova umelej dogmy, ktorú sa snažia presadiť , a to, že Slovensko samo nevyžije. Nie, nie je to pravda. Slovensko bez problémov samo vyžije v spolupráci s okolitými krajinami. Keby mali lídri V4 rozum, tak s nami nepohne absolútne nikto. Sme sebestační a dokážeme obchodovať s celým svetom. Je tu niekto, kto účelovo tieto vzťahy ničí a dostáva nás do stavu ako medzi dvomi mlynskými kameňmi , vytvára to naschvál . To je dôsledok politiky Rozdeľ a panuj realizovanej za 34 rokov . Prečo si dnes niekto myslí , že Slovensko samo neprežije? Vyžije, bez problémov, vyžije.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:21

Hrubý domáci produkt (HDP) Ruska sa v prvom štvrťroku 2024 medziročne zvýšil o 5,4 % po náraste o 4,9 % v predchádzajúcom kvartáli. TASR o tom informuje na základe správy portálu tradingeconomics, ktorý sa odvolal na v piatok zverejnené predbežné údaje štatistického úradu Ruskej federácie.

Včera 20:14

Paul McCartney sa stal prvým hudobníkom-miliardárom v Spojenom kráľovstve. Vyplýva to z najnovšieho zoznamu najbohatších ľudí alebo rodín žijúcich v krajine zostavenom nedeľníkom The Sunday Times.

Včera 20:14

Traja zahraniční turisti a jeden Afganec zahynuli pri ozbrojenom útoku, ktorý sa odohral v piatok v stredoafganskej provincii Bámján.

Včera 20:13

Francúzsko, ktoré vo štvrtok obvinilo Azerbajdžan zo zasahovania do diania v Novej Kaledónii, odhalilo “masívnu a koordinovanú” online kampaň obviňujúcu francúzsku políciu zo streľby do účastníkov demonštrácií za nezávislosť Novej Kaledónie.

Včera 20:12

Švédsko v piatok celoštátne posilnilo bezpečnostné opatrenia na ochranu židovskej komunity po tom, ako ráno zazneli výstrely v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme. Oznámila to v piatok tamojšia polícia.

Včera 20:05

Vedci potvrdili existenciu oblastí prepadu, čím potvrdili jednu z teórií Alberta Einsteina. Zároveň sa im podarilo zistiť, že tieto oblasti pôsobia na okolie gravitačnou silou patriacou k najsilnejším doteraz nameraným v našej Galaxii, uvádza nová štúdia.

Včera 18:37

Buckinghamský palác v piatok oznámil, že kráľ Karol III. sa začiatkom júna vo Francúzsku zúčastní na spomienkových podujatiach pri príležitosti 80. výročia vylodenia spojencov. Ako pripomenula agentúra AFP, pôjde o kráľovu prvú zahraničnú cestu odvtedy, ako mu bolo diagnostikované onkologické ochorenie.

Včera 18:31

Izraelská armáda objavila počas nočnej operácie v Pásme Gazy telá troch rukojemníkov odvlečených z juhu Izraela pri vpáde palestínskych militantov zo 7. októbra 2023.

Včera 18:22

Vatikánske Dikastérium pre náuku viery vydalo nové normy posudzovania údajných nadprirodzených javov. Nový dokument nadobudne platnosť v nedeľu 19. mája.

Včera 17:54

Vyše 250 ľudí vrátane troch Európanov zadržali západne od iránskej metropoly Teherán za údajnú propagáciu satanizmu. Oznámila to v piatok tamojšia polícia.

Včera 17:52

Najvyšší vodca Talibanu Hajbatulláh Achúndzáda, sídliaci v afganskom Kandaháre, vo štvrtok navštívil hlavné mesto krajiny Kábul, aby sa tam stretol s hlavnými predstaviteľmi krajiny, informovala internetová stránka vlády.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali