Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa deklasovali na domácom ihrisku rezervu účastníka Fortuna ligy MŠK Žilina 3:0. Hostia boli 90 minút bezzubí

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa deklasovali na domácom ihrisku rezervu účastníka Fortuna ligy MŠK Žilina 3:0. Hostia boli 90 minút bezzubí

Dolná Ždaňa 6. novembra 2016 (HSP/Foto:Jozef Cvajniga)

 

Druhá futbalová liga skupiny Západ pokračovala v sobotu 5. novembra už 16. kolom jesennej časti

Keďže hracím dňom v tejto súťaží je sobota, tak v tomto kole s výnimkou nedeľňajšieho súboja Šamorín – Slovan Bratislava „B“ sa ďalších päť stretnutí odohralo už v spomínanú sobotu.

Reklama
Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa deklasovali v 16.kole II.futbalovej ligy skupiny Západ na domácom ihrisku rezervu prvoligovej Žiliny v pomere 3:0. Na snímke z tohto súboja vidieť pri lopte domáceho Samira Nurkoviča autora dvoch gólov(č.10), ktorému ideálne naservíroval Ján Sojka(17) na snímke prvý zľava. Akciu sleduje druhý zľava obranca Žiliny kapitán mužstva Libor Ďuratný (27) a celkom vpravo jeho spoluhráč Branislav Šušolík (44). V blízkosti v pozadí vidieť pri akcii aj hlavného rozhodcu zápasu Igora Kozáka z Veľkej Idy
Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa deklasovali v 16.kole II.futbalovej ligy skupiny Západ na domácom ihrisku rezervu prvoligovej Žiliny v pomere 3:0. Na snímke z tohto súboja vidieť pri lopte domáceho Samira Nurkoviča autora dvoch gólov(č.10), ktorému ideálne naservíroval Ján Sojka(17) na snímke prvý zľava. Akciu sleduje druhý zľava obranca Žiliny kapitán mužstva Libor Ďuratný (27) a celkom vpravo jeho spoluhráč Branislav Šušolík (44). V blízkosti v pozadí vidieť pri akcii aj hlavného rozhodcu zápasu Igora Kozáka z Veľkej Idy

O najväčšie prekvapenie sa postarali futbalisti z FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa, ktorí v snahe odčiniť neúspešný začiatok jesennej časti, kedy strácali bod za bodom hlavne na domácom ihrisku, zdolali vysoko favorizovanú rezervu MŠK Žilina nečakane hladko v pomere 3:0.

Domáci zaskočili favorita nesmiernou bojovnosťou a súperovi nedovolili takmer nič. Za zmienku stojí skutočnosť, že počas 90 minút nedokázali Žilinčania vôbec po priestoru bránky domáceho gólmana Romana Packu vystreliť, keď navyše na začiatku prítomných divákov zmrazilo zranenie prvého brankára Lukáša Urminského už v 11.minúte zápasu.

Reklama

Nečakané je aj prehra rezervy FC Spartak Trnava v domácom prostredí na štadióne TJJ Slovan Červeník pri Trnave s ambicióznym mužstvom AFC Nové Mesto nad Váhom (0:3).

V šlágri kola MFK Skalica – ŠKF Sereď na Záhorí sa tešili domáci futbalisti a s nimi aj najväčšia návšteva kola 765 divákov po jedinej vydarenej strele v 13.min. z kopačky Lukáša Hlavatoviča.

V súboji dvoch mužstiev z konca tabuľky nečakaný debakel sa ušiel v Banskej Bystrici pod Urpínom futbalistom MŠK Fomat Martin a tretí celok druholigovej tabuľky FC Nitra dokázal zvíťaziť na pôde predposledného klubu ŠK Svätý Jur po jedinej vydarenej strele kanoniera Nitry Filipa Balaja z pokutového kopu. Domáci navyše v závere zápasu od 61.minúty dohrávali iba s desiatimi hráčmi, pretože v spomínanej  minúte musel ísť predčasne pod sprchy po druhej žltej karte Jaroslav Šimoník…

 

Prehľad výsledkov 16.kola  II.ligy skupiny Západ – sobota 5.novembra:

Reklama

FK  POHRONIE  ŽIAR  NAD  HRONOM/DOLNÁ ŽDAŇA  – MŠK ŽILINA „B“  3:0 (2:0)  Góly: 36., 69.min. Samir Nurkovič, 44.min. Marek Frimmel. Žltá karta: Ďuratný (Žilina B). Pred 327 divákmi rozhodovali: Kozák – Poracký, Ličko.

Hlasy po stretnutí

Vladimír VESELÝ (asistent trénera MŠK Žilina „B“): „ Dnešný zápas nám nevyšiel podľa predstáv. Mali sme iné predstavy, chceli sme v zápase zvíťaziť, pretože sme vonku ešte nevyhrali, ale dnes sme nepodali ten výkon, ktorý sme očakávali. Domáci boli agresívnejší, vyhrávali osobné súboje, či už vzdušné alebo po zemi a prakticky sme neohrozili až na jednu situáciu bránu domácich, takže víťazstvo domácich je zaslúžené“.

Miloš  FOLTÁN (tréner FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa): „ Nám naopak zápas vyšiel. Dali sme tri góly mužstvu, ktoré je naozaj kvalitné. Má tam takých hráčov, ktorí o pol roka môže celá jedenástka nastúpiť v prvoligovom zápase. Na tento zápas sme sa pripravovali zodpovedne. Vedeli sme, že Žilina má dobrých krídelných hráčov, že sú dobrý na lopte. Jednoducho nám tento zápas vyšiel aj napriek tomu, že v ôsmej minúte sa nám zranil brankár (opora č.1) Urminský, ktorý nedostal gól v predchádzajúcich štyroch zápasoch a jednoducho tento kolektív je silný a nie je to o jednom hráčovi, ale bojovali znamenite všetci a jednoducho sme ten zápas zvládli. Myslím, že tento výsledok je dosť aj krutý pre hostí, ale my sme si ho zaslúžili, odohrali sme ho s plným nasadením a všetko nám v ňom vyšlo“.

 

Reklama

FC  SPARTAK  TRNAVA  „B“  –  AFC  NOVÉ  MESTO  NAD  VÁHOM  0 : 3 (0:2) Góly: 2.min. Lukáš Šebek, 39.min. Kurtin, 90.min. Jastráb. Žlté karty: Dzíbela – Jurica. Pred 155 divákmi rozhodovali: Vlčej – P.Mihalík, Zemko. Hralo sa na ihrisku TJ Slovan Červeník pri Trnave.

 

ŠK  SV. JUR – FC  NITRA  0 : 1  ( 0 : 0 )

Gól: 63.min. Filip Balaj (PK). Žlté karty: Šimoník, Š.Valachovič, Šufliarský – Balaj, Kuník. Červená karta: 61.min. Jaroslav Šimoník (Svätý Jur) po 2.žk. Pred 98 divákmi rozhodovali: Ihring – Balko, Čajka.

 

MFK  SKALICA  –  ŠKF  SEREĎ  1:0 (1:0)

Gól: 13.min. Lukáš Hlavatovič. Žlté karty: Záhumenský – Šálka, T.Mikinič, Kmeť, Ventúra. Pred 765 divákmi rozhodovali: Kružliak – Mokoš, Jankovič.

 

FK  DUKLA  BANSKÁ  BYSTRICA –  MŠK  FOMAT  MARTIN  4:0 (2:0)

Góly: 15., 27.min. Belmin Vila, 64.min. Denis Urgela, 72.min. Ivan Jakov Džoni. Žlté karty: Urgela – Palenčár, Ďanovský, Ondrek, Lukáš Turčina. Pred 207 divákmi rozhodovali: Trenčanský – D.Hrčka, M.Sluk.

Reklama

 

FC  ŠTK  1914  ŠAMORÍN  – ŠK  SLOVAN  BRATISLAVA „B“  odohrajú v nedeľu 6.novembra o 14,00 hod.

Jozef  Cvajniga

 

Tabuľka 2. liga Západ po 16. kole

Reklama

0000021817

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali