Fotoreportáž: Pestrofarebné rastliny a nádherná vôňa kvetov: na nitrianskom Agrokomplexe sa začal jubilejný 20. ročník výstavy Gardenia

Fotoreportáž: Pestrofarebné rastliny a nádherná vôňa kvetov: na nitrianskom Agrokomplexe sa začal jubilejný 20. ročník výstavy Gardenia

Nitra, 14. apríla 2016 (HSP/Foto: Eugen Rusnák)

 

Na výstavisku Agrokomplex v Nitre sa dnes začala séria výstav zameraných na záhradu, stavebníctvo a energetiku. Do nedele sa tu bude prezentovať vyše 300 firiem na výstavách Gardenia, Bonsai Slovakia, Domexpo a Solaris.

Na snímke vystavované kvety
Na snímke vystavované kvety

Už dvadsiatykrát sa na výstavisku v Nitre zídu nadšení záhradkári, vyznávači bonsaiov a čaju, rodiny túžiace po novom dome a ekologicky založení ľudia. Spojenie práve týchto štyroch výstav rozhodne nie je náhodné. Výstavy sa navzájom obohacujú vedomosťami a skúsenosťami. Návštevou výstavy Gardenia si skrášlite čas bohatým sprievodným programom a môžete si zveľadiť záhradu, vyskúšať vzdialené kultúry, postaviť si vysnívaný dom a ušetriť so solárnou energiou.

Reklama
Na snímke vystavované kvety
Na snímke vystavované kvety

Tohtoročná Gardenia s viac ako 300 vystavovateľmi prináša najväčšiu ponuku záhradníckych firiem na Slovensku. Záujemcovia tu nájdu naozaj širokú ponuku kvetov, ako napríklad balkónové, letničky, okrasné dreviny, ovocné stromy, skalničky, kaktusy, cibuľoviny, citrusy, palmy ale aj ďalšie exotické rastliny. Návštevníci si tiež môžu zakúpiť záhradné grily, skleníky, záhradnú keramiku, altánky, náradie či prútený tovar.

Komplexná stavebná výstava Domexpo prevedie návštevníkov všetkým čo súvisí s moderným bývaním a kompletnou stavbou domu či renováciou bytu. Každý, kto má v najbližšom čase podobné plány so svojim bývaním by Domexpo rozhodne nemal zmeškať. Vedomosti z praxe a samozrejme aj rady na rôzne témy budú počas výstavy odovzdávať odborníci z Cechu kachliarov Slovenska, Cechu podlahárov Slovenska, Cech strechárov Slovenska, Cech maliarov Slovenska a Komory kominárov Slovenska.

Reklama
Na snímke vystavované kvety
Na snímke vystavované kvety

Solaris Nitra, prichádza už s 4. ročníkom a predstavuje spojenie domu, fotovoltiky a solárnych systémov. Návštevníkom prinesie úsporu energie, využitie prírodného slnečného svetla na báze zariadení a príslušenstva pre fotovoltaiku a solárnu techniku. Ponúka návštevníkom jedinečnú možnosť zozbierať informácie, kontakty a ponuky potrebné k začatiu realizácie svojho bývania v modernom nízkoenergetickom štýle na jednom mies­te. Organizátori naplánovali účelové prednášky na témy z oblasti fotovoltaiky, solárnych systémov či všeobecného významu solárnej energie pre súčasnosť a najmä budúcnosť.

Jedinečná výstava Bonsai Slovakia ponúkne počas devätnásteho ročníka návštevníkovi pohľad na orientálne tradície, čajové rituály, bojové umenia a neopakovateľné zážitky pre všetky zmysly. Celkovo sa na výstave  predstaví až deväť krajín. Návštevníci budú môcť čaje aj ochutnať počas zážitkového pitia čaju. Bonsai Slovakia predstavuje jedinečnú výstavu, ktorá naozaj obohatí telo i myseľ a predstaví ďaleké exotické kultúry a ich zvyky.

Na snímke vystavované kvety
Na snímke vystavované kvety

Návštevníci tu tiež môžu získať rady priamo od odborníkov o záhradníctve, pestovaní najrôznejších plodín, rastlín a drevín. Praktické ukážky ponúkajú aj rôzne workshopy. Poradenstvo napríklad pri zakladaní záhrady ponúkajú odborníci z Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. Je tu aj zväz záhradkárov, ktorého členovia poradia ľuďom, ako pestovať rastliny a dreviny. Je možné dať si tu zaštepiť stromy, alebo získať niektoré štepy aj bezplatne.

 

Eugen Rusnák

Reklama

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali