Fico: Imrecze dostal ponuku, ktorá sa neodmieta

Fico: Imrecze dostal ponuku, ktorá sa neodmieta

Bratislava 9. februára 2023 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Dnes je škandalózny deň! Dnes je deň, kedy si František Imrecze prišiel na súd pre prvé judášske groše. A nedávali mu ich žiadne neznáme tváre. Škandalóznu dohodu o vine a treste navrhol prokurátor ÚŠP Ondrej Repa, známy to synovec sudcu NS Juraja Klimenta, prokurátor, ktorý priamo vydieral expolicajta Kučerku a ktorý je spojený s najväčšími špinavosťami páchanými na ÚŠP pod vedením Daniela Lipšica

František Imrecze
Na snímke bývalý riaditeľ finančnej správy František Imrecze sedí v súdnej sieni na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku

A túto škandalóznu dohodu neschvaľoval nikto iný, ako sudkyňa ŠTS Pamela Záleská, ktorá má za sebou toľko právnych prešľapov a podozrení, že už dávno nemala byť na žiadnom súde, nieto ešte na špecializovanom.

Reklama

Takže, vážení priatelia, pozrime sa na slovenskú spravodlivosť a lá Matovič. Sudkyňa Záleská dnes rozhodla, že nechá udavača Františka Imreczeho na slobode, i keď sa priznal, že mal organizovať úplatok pre svoju kolegyňu vo výške 50 tisíc Eur. Nemusí ani zaplatiť 200 tisícový peňažný trest, pretože štát si akože nechá 200 tisíc, ktoré František Imrecze dávnejšie odovzdal. A úplne smiešne vyznieva verdikt, že František Imrecze sa nemôže stretávať so svojimi exkolegami. A to všetko len a len preto, lebo si vymýšľa na predstaviteľov opozície a jej nominantov.

Je to tá istá sudkyňa Pamela Záleská, ktorá súdila bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Ten mal údajne vziať úplne rovnakú sumu, aká sa pohybovala pri Františkovi Imreczem, 50 tisíc Eur, aby pomohol jednému mafiánovi dostať sa z väzby. A tu Pamela išla ako snehový pluh. Ignorovala, že tohto mafiána na slobodu z väzby prepustili sudca NS Juraj Kliment, ktorý s mafiánom hrával golf a súčasný predseda ŠTS Jána Hrubala. Že udavači preukázateľne v tomto prípade klamali, že boli dokonca pripravovaní na výpovede priamo vyšetrovateľom NAKA známym Jánom Čurillom alebo iným známym udavačov Petrom Petrovom, alias Tigrom. Všetko je dokázané odposluchmi alebo SMS správami.

Reklama

Pamela Záleská sa dokonca odmietla zaoberať 70 návrhmi  Dušana Kováčika na vykonanie dôkazov v jeho prospech. A Pamela Záleská, za tú istú sumu 50 tisíc Eur, ku ktorej sa Dušan Kováčik nikdy nepriznal a kde existujú dôkazy o krivých výpovediach udavačov, vysolila Dušanovi Kováčikovi 14 rokov basy natvrdo plus prepadnutie celého majetku. Počujete to? Pri 50tich tisícoch Eur Františka Imreczeho sloboda, lebo sa rozhodol vymýšľať na opozíciu, pri 50tich tisícoch  pre Dušana Kováčika, ktoré nikdy nepriznal a sú obrovské pochybnosti, 14 rokov tvrdého väzenia a ako malý bonus prepadnutie celého majetku.

Sudkyňa ŠTS Pamela Záleská, nakoniec kto iný, dnes uzatvorila obludný kruh spolupráce udavačov s NAKA a ÚŠP a krivých výpovedí, o ktorých s veľkým varovaním hovorí správa SIS z roku 2021.

Takto sa dnes pracuje na NAKA, ÚŠP a ŠTS. A niektorí sa stále čudujú, o čom to hovoríme. Jeden z  udavačov František Imrecze jednoducho dostal od vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP ponuku, ktorá sa nedá odmietnuť. Presne takto to povedal aj don Corleone v slávnom Krstnom otcovi.

Fero, napriek tomu, že si podozrivý z najzávažnejších zločinov, zostaneš na slobode, ak si budeš vymýšľať si na iných. No iných. Výlučne na predstaviteľov opozície. Ak tak neurobíš, budeš do konca života v base bez ohľadu na dôkazy.

Ako je známe, František Imrecze sa po zadržaní psychicky zložil a začal si vymýšľať. Napríklad na guvernéra NBS Petra Kažimíra. Generálna prokuratúra SR k jeho výmyslom uviedla nasledovné:

Reklama

„Neexistujú žiadne priame ani nepriame dôkazy, ktoré by podporovali, resp. verifikovali pravdivosť tvrdení Františka Imreczeho. Práve naopak, existujú tu iné, pre vec podstatné dôkazy, ktoré svedčia v neprospech tvrdení Františka Imreczeho, resp. pravdivosť jeho výpovedí vyvracajú.“

Vymýšľal si aj pri mojom obvinení, keď jeho výpoveď o prezidentovi Kiskovi je v zásadnom rozpore s tým, čo tvrdil v zverejnenom rozhovore s bývalým riaditeľom NAKA Branislavom Zurianom. A vymýšľal si pri obvinení  podnikateľa Miroslava Výboha, či najnovšie pri Robertovi Kaliňákovi a pri ďalších a ďalších. Ale koho na NAKE alebo na ÚŠP zaujíma, či František Imrecze klame? Úloha je jasná. Zničiť opozíciu a pozatvárať jej hlavných predstaviteľov.

A na záver, nech máme obraz, ako to funguje. Toto je výpoveď bývalého šéfa operatívy na NAKA Jána Kaľavského:

„Viem, čoho sme boli schopní… Psychicky ľudí týrať, mučiť, vymýšľať si dôkazy… To je modus operandi… To bola skupina policajtov, plus niekoľkí prokurátori ako Repa, Šurek a zopár sudcov… Osobne som bol za kolegom Čurillom. Mal som informácie, že Imrecze chce vypovedať aj k veciam, ktoré smerujú k súčasnému ministrovi vnútra Mikulcovi… Čurilla s Ďurkom sa s Imreczem išli povyprávať. A zrazu už pán Imrezce hovoril len o Smere. Už nerozprával o úplatku stotisíc Eur, ktoré mohli ísť k Mikulcovi. Lebo na NAKA fungovala skupina manipulujúca vyšetrovania a minister to všetko vedel…“

Informoval Tlačový odbor SMER – SD.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:31

Izrael pokračuje aj počas víkendu vo svojej vojenskej operácii v Rafahu na juhu Pásma Gazy. Vojaci našli v pohraničnej oblasti s Egyptom niekoľko podzemných tunelov, ktoré využívalo palestínske hnutie Hamas, informovalo v nedeľu tamojšie vojenské rádio.

13:20

Ukrajinské jednotky zničili mínolovku ruskej Čiernomorskej flotily, uviedlo v nedeľu vo vyhlásení ukrajinské námorníctvo. Informovala agentúra Reuters.

13:11

Francúzske úrady na Novej Kaledónii zmobilizovali stovky policajtov, aby znovu získali kontrolu nad hlavnou cestou spájajúcou letisko a hlavné mesto Noumea a po niekoľkých dňoch nepokojov obnovili poriadok. Oznámil to v sobotu neskoro večer francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin na sieti X.

12:49

Ruské nálety na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny pripravili v nedeľu o život najmenej osem ľudí, kým ďalších osem osôb utrpelo zranenia, uviedli tamojší predstavitelia. Informovala agentúra Reuters.

12:34

Ceny ropy v piatok sa posilnili približne o 1 % a cena ropy Brent zaznamenala prvý týždenný nárast za posledné tri týždne. Na vývoj výrazne vplývali priaznivé hospodárske ukazovatele z USA a Číny, ktoré posilnili vyhliadky na rast dopytu v dvoch najväčších svetových ekonomikách.

12:25

Dve obete si vyžiadala v noci na nedeľu zrážka lodí na rieke Dunaj v Maďarsku. Päť ľudí je naďalej nezvestných, uviedla maďarská polícia.

11:58

Dve čínske vojnové lode zakotvili v nedeľu v Kambodži v rámci doteraz najväčšieho spoločného vojenského cvičenia.

Cvičná loď Čchi-ťi-kuang a obojživelná vojnová loď Ťing-kang-šan zakotvili v pobrežnom meste Sihanoukville v rámci 15 dní pozemných a námorných cvičení. Zapojí sa do nich 760 čínskych vojakov spolu s približne 1300 Kambodžanmi a 11 kambodžskými plavidlami.

Čínski námorníci
Čínski námorníci stoja pred vojnovou loďou, ktorá zakotvila v kambodžskom pobrežnom meste Sihanoukville v rámci doteraz najväčšieho spoločného vojenského cvičenia
11:50

Vlak zachytil muža na stanici na juhozápade Nemecka a spôsobil mu vážne zranenia, uviedla v nedeľu skoro ráno tamojšia polícia.

Štyridsaťjedenročný muž sa z doposiaľ neznámych príčin nachádzal v oblasti trate na železničnej stanici v obci Oberwesel zhruba 70 kilometrov západne od Frankfurtu, keď ho v sobotu zachytil vlak. Polícia pracuje s verziou, že obeť niekto na koľajnice strčil.

11:31

Šesť dronov sa zrútilo počas ukrajinského útoku v noci na nedeľu na územie ropnej rafinérie v Slavjansku v juhoruskej Krasnodarskej oblasti, uviedla s odvolaním sa na miestne úrady ruská agentúra Interfax.

10:53

Pri izraelskom vzdušnom útoku na obytný dom a tábor pre utečencov v centre Pásma Gazy zahynulo najmenej 20 ľudí, uviedla v nedeľu vo vyhlásení nemocnica al-Aksá. Informovala agentúra AFP.

10:40

Priemerná nákupná cena surového kravského mlieka sa v marci 2024 medzimesačne znížila o 2,9 % na úroveň 42,82 eura/100 kilogramov (kg). V medziročnom porovnaní bola priemerná nákupná cena mlieka nižšia o 11,7 %. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).

09:37

Saudskoarabský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz sa v nedeľu podrobí lekárskym testom v dôsledku “vysokej horúčky a pridruženej bolesti”, uviedla tamojšia tlačová agentúra SPA.

09:20

Ukrajinským ozbrojeným silám sa podarilo zostreliť všetkých 37 dronov, ktorými Rusko v noci na nedeľu útočilo na územie Ukrajiny, uviedlo tamojšie letectvo.

08:52

Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán a poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan diskutovali o bilaterálnej dohode a vojne medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy, uviedli v nedeľu saudskoarabské médiá.

Na stretnutí v saudskoarabskom meste Dahrán hovorili o takmer finálnej verzii návrhu strategických dohôd medzi oboma krajinami.

08:39

Aljašskí štátni policajti v sobotu informovali, že z lietadla, ktoré sa našlo na dne jazera, boli vytiahnuté telá dvoch mužov.

Polícia v piatok neskoro večer dostala informáciu o prevrátenom lietadle v jazere Six Mile Lake.

Telo 58-ročného Davea Hedgersa a 45-ročného Aarona Fryera našiel potápačský tím vnútri lietadla, uviedli policajti vo vyhlásení.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali