Čo majú spoločné Hodina deťom a presadzovanie homoagendy? Nadáciu

Čo majú spoločné Hodina deťom a presadzovanie homoagendy? Nadáciu

Slovensko 27. novembra 2014 (HSP/Foto:TASR)

 

Nadácia, ktorá pomáha deťom a mládeži, investovala 26.000 eur do ich homoscitlivovania

Nadácia pre deti Slovenska, ktorá je známa projektom Hodina deťom, je jednou z najväčších mimovládnych neziskových organizácií s celoslovenskou pôsobnosťou so zameraním na pomoc deťom a mladým ľuďom, ktorí sa ocitnú v najrôznejších životných situáciách.

Reklama
Na snímke symbolický sobáš homosexuálneho páru počas Dúhového Pridu v Bratislave

Nadácia, ktorej posielajú finančné prostriedky aj ľudia z celého Slovenska, poskytla cez grantový program EEA Grants Iceland, Liechtenstein, Norway – Finančný mechanizmu EHP a Nórsky finančný mechanizmus – Iniciatíve Inakosť sumu vo výške 26 262 eur z pôvodne žiadaných 28 602 eur.

 

Reklama

Predchádzanie homofóbie?

Iniciatíva Inakosť ako dôvod svojho projektu uviedla „predchádzanie homofóbie prostredníctvom vzdelávania.“ Hlavným cieľom projektu bude vzdelávať budúcich pedagógov, učiteľov a ďalších pracovníkov, ktorí deťom vštepia informácie ohľadom homofóbie a diskriminácie na základe sexuálnej orientácie a rodovej identity (gender ideológie). Za homofóbiu považuje projekt Homofóbia, ktorého realizátorom je Iniciatíva Inakosť, “iracionálny strach, predsudky, averzia až nenávisť voči homosexuálne orientovaným ľuďom a veciam, ktoré s homosexualitou súvisia.”

Definícia homofóbie v podaní Iniciatívy Inakosť znie hrôzostrašne. Ale vzhľadom na anketu Homofób roka, ktorú organizácia vypísala a cenu udelila Konferencii biskupov Slovenska (viac tu), sa deťom bude vštepovať, že aj vyjadrenie odlišného názoru, ktorý nie je v súlade s požiadavkami LGBTI, sa pokladá za homofógiu. 

Ako ďalší príklad homofóba Iniciatíva Inakosť do svojho projektu nominovala hovorkyňu združenia Aliancie za rodinu Annu Verešovú, ktorá zverejnila nasledujúce stanovisko: „Nesúhlasíme s tým, aby sa takéto formy spolužitia verejne propagovali a mätúco nazývali rodinou.“

“Kompetentní“ si posvietili aj na Lukáša Krivošíka, vedúceho rubriky ekonomika v časopise .týždeň, ktorý k situácii LGBTI menšiny v Únii uviedol nasledovné: „Nemali by sme byť zdržanliví pri zavádzaní takýchto nevyspytateľných sociálnych experimentov?”

Reklama

Povedané slovami Vladimíra Palka, nesmie vzniknúť dojem, že sú prenasledovaní slušní ľudia, ale musí vzniknúť dojem, že sú spravodlivo potrestaní zlí ľudia na základe ich dehumanizácie a zosmiešňovania.

 

Tréning budúcich pedagógov

Finančné prostriedky Nadácie pre deti Slovenska, ktorej súčasťou je aj projekt Hodina deťom, majú byť podľa žiadosti použité na vytvorenie troch vzdelávacích kurzov, ktoré vyškolia približne 50 účastníkov.

Jeden z týchto kurzov s názvom “Tréning v oblasti predchádzania homofóbie a transfóbie pre študentov a študentky pedagogického a humanitného zamerania“ by sa mal začať už dnes. Trvať by mal tri dni a zúčastneným má poskytnúť vzdelávanie v rozsahu 40 hodín.

Reklama

Ako vyplýva z názvu, kurz je určený študentom pedagogického a humanitárneho zamerania – budúci pedagógovia na základných a stredných školách v predmetoch občianska náuka a etická výchova. 

Na základe absolvovaného vzdelávania budú budúci pedagógovia oboznámení so základnou terminológiou a ideológiu LGBTI skupín, ktorú budú následne vštepovať žiakom základných škôl ako aj študentom stredných škôl.

Informácie budúcim pedagógom búdu podľa pozvánky podávať Jana Jablonická-Zezulová a Andrej Kuruc.

 

Iniciatíva Inakosť

Iniciatíva Inakosť je občianske združenie, ktoré na Slovensku presadzuje práva LGBTI skupín. Zároveň sa usiluje o zákonné ukotvenie registrovaných partnerstiev. Zaoberá sa tiež homofóbiou, hoci na Slovensku presný význam a obsah tohto pojmu nie je definovaný. Existuje len definícia Iniciatívy Inakosť, ktorá je veľmi všeobecná a nekonkrétna.

Občianske združenie tiež patrí medzi hlavného organizátora Dúhového Pride pochodu.

Iniciatíva Inakosť sa podieľala aj na výzvach namierených proti ústavnému ukotveniu manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy. 

 

Salámová metóda

Reklama

Z uvedeného teda vyplýva, že Nadácia pre deti Slovenska cez svoj grantový program podporila sumou viac ako 26 200 eur vzdelávanie budúcich pedagógov, ktorí budú deti na základných školách  a mládež na stredných školách viesť k akceptovaniu rôznych požiadaviek skupín LGBTI, ku ktorým okrem iného nateraz patria registrované partnerstvá.

Ako však preukazuje prax zo zahraničia, napr. z Francúzska, LGBT skupiny svoje požiadavky postupne stupňujú a žiadajú právo na manželstvo a následnú adopciu detí. V Nemecku boli potrestaní trestom odňatia slobody rodičia, ktorí odmietli dať deti na hodiny sexuálnej výchovy. Viac si o prípade môžete prečítať tu.

ru

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

11:13

Ekvádorským úradom sa podarilo potlačiť vzburu vo väznici v meste Guayaquil, odkiaľ v januári ušiel jeden z najobávanejších šéfov zločineckých gangov. Informovala agentúra AFP.

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali