Tajné základne NATO v Prešove a inde? Bratislavský protest: NATO je globálna teroristická organizácia

Tajné základne NATO v Prešove a inde? Bratislavský protest: NATO je globálna teroristická organizácia

Bratislava 22. októbra 2016 (HSP/Foto: screenshot You Tube)

 

Ako sme avizovali, predvčerom sa na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, ktoré je aj sídlom veľvyslanectva USA na Slovensku, konal prvý zo série jesenných protestov odporcov NATO, protestov proti prítomnosti cudzích vojenských základní a vojsk na území Slovenska.  

 

Reklama

 

Organizátori pozvali na zhromaždenie aj prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý však nepreukázal odvahu, aby sa „námestiu objektívnej pravdy“ postavil zoči-voči. Jeden z rečníkov to okomentoval slovami, že Andrej Kiska zrejme nemal čas prísť vzhľadom na to, že vykonáva nadprácu v prospech USA a v neprospech Ruska.

Reklama

Prinášame vám myšlienky z vystúpenia predsedu Asociácie slovenských vojakov Jozefa Žarnovičana. Ten povedal, že na námestie neprišiel iba ako vojak v zálohe, ale aj ako otec a manžel.  Žarnovičan povedal, že, žiaľ, dobrovoľne,  s nadšením sme odovzdali veľkú časť suverenity Slovenska a stali sme sa nevoľníkmi korporatívneho fašizmu a západných korporatívnych organizácií. Popísal tiež prefíkaný spôsob, ako sa na Slovensku vytvárajú základne NATO, ktoré sa tvária,  že základňami nie sú:  „Oficiálne  tu základne NATO nemáme. Máme tu centrá, ktoré sa tvária ako spriatelené organizácie s účasťou vojakov NATO. Je tu centrum pre riešenie problémov s mínami a nástražnými systémami. Vo vajnorských kasárňach máme centrum výcviku na prípravu personálnych, spravodajských a kontrarozviednych služieb. Môžeme to brať ako predvoj na vybudovanie základne styčného integračného tímu pre nasadenie síl rýchlej reakcie NATO. Utajeným plánom NATO na Slovensku je prešovská základňa, o ktorej sa veľmi málo hovorí. Ako prvá o nej začala hovoriť Asociácia slovenských vojakov. Utajeným plánom NATO je obrovská logistická základňa, ktorá kedysi slúžila Varšavskej zmluve. Je plne vybavená podzemnými priestormi, ktoré môžu slúžiť základni síl rýchlej reakcie paktu NATO. Takto sa aj Slovensko stáva cieľom a môže byť cieľom útoku protivníka NATO, ktorého si viete sami domyslieť.“

V ďalšej časti vystúpenia Jozef Žarnovičan varoval: „Nebuďme naivní. Vojenské základne strategického zamerania sa vždy pred obyvateľstvom utajovali a skrývali pod rôzne názvy. Pre bežného človeka, tobôž nevojaka, boli len ťažko odhaliteľné. Aj za sovietskej éry boli tie najdôležitejšie objekty armády maskované napríklad ako útvar pre personálne, alebo logistické zabezpečenie. Rovnako aj teraz sa centrum pre riešenie problémov, alebo integračné centrum, či centrum výcviku len prefíkane maskuje pred zrakom verejnosti. Vojenská útočná doktrína paktu NATO zahrňuje komplexné plánovanie, ktoré zabezpečí za krátky čas rozvinutie plnohodnotnej vojenskej základne, so všetkým vybavením, výstrojom, výzbrojou. Často sme tvrdí vo vyjadreniach na adresu tohto paktu, ktorý ja osobne nazývam agresívny a ja ho dokonca považujem za globálnu teroristickú organizáciu.“

Po týchto slovách rečníka sa ozval silný potlesk a súhlasné zvolania: „Tak je! Áno!“  Ďalej však Jozef  Žarnovičan vyzval aj na pohľad do vlastného vnútra: „Buďme však tvrdí aj voči sebe a preberme zodpovednosť za to, čo sa aktuálne deje na Slovensku. Dzurindova vláda spôsobila, že Slovensko vstúpilo do NATO bez mandátu občanov Slovenska. Títo naši štátni zamestnanci a poberatelia platu z našich daní si z nás urobili dobrý deň a svojvoľne podpísali prístupovú zmluvu o vstupe do NATO. Navyše, aby preukázali svoju priazeň a oddanosť západnému korporatívnemu fašizmu,  urobili to tým najohavnejším, krvavým spôsobom. Dovolili sme im, aby povolili prelety letectva Severoatlantickej aliancie, čím sme aj my dopomohli bombardovaniu bratského slovanského národa, Srbska, kde zomreli stovky nevinných obyvateľov, bola zlikvidovaná infraštruktúra, bola ponížená ich hrdosť, česť a odhodlanie a takisto ich ekonomická a vojenská sila. Tak sa odstránila posledná bariéra ochrany európskych štátov pred aktuálnou migráciou obyvateľstva, ktoré ohrozuje svojou kultúrnou neidentitou, ktorá sa nezhoduje s našimi kultúrnymi hodnotami v Európe.“

Potom Jozef Žarnovičan pripomenul, že to ešte nebolo všetko: „Neskôr sme však dovolili aj vstup do EÚ. Od založenia EÚ nešlo nikdy o rovnoprávnosť národných štátov, ale o vykorisťovanie, vykradnutie bohatstva a ekonomické poníženie. To sa stalo aj Slovenskej republike. Hovorí sa, že vojna je len pokračovanie politiky inými prostriedkami. Nežime v ilúzii, priatelia. NATO nie je pakt, ktorý rozhoduje sám za seba. Nemá svoje nezávislé  vedenie, ktoré si bez mandátu OSN robí, čo chce, vo svete. Neplánovalo samostatne likvidáciu a „humanitárne bombardovanie“ štátov  ako sú Afganistan,  Irak, Líbya, nakoniec Sýria a Ukrajina. To, čo sa stalo v týchto štátoch, je politikou architektov EÚ, ktorá je plne pod kontrolou korporátnych elít USA. Pakt NATO je len jedna z útočných divízií EÚ pod vplyvom, samozrejme, USA. Pakt NATO sa stáva vojenským riešením až vtedy, pokiaľ sa nedarí daný štát ekonomicky položiť na kolená. Osvedčeným spôsobom je „humanitárne bombardovanie“, ktoré veľmi efektívne používajú.“

Nasledovala úvaha predsedu Asociácie slovenských vojakov Žarnovičana o tom, čo hrozí v najbližšej dobe: „Rusko je ďalšia krajina na rade. Je vo veľkom nebezpečenstve vzniku krvavého konfliktu s USA. Tento konflikt hrozí prerásť do globálnej katastrofy, a to len preto, že si dovolilo obhajovať svoje záujmy. Teraz Rusko zdvihlo hlavu, rozhodlo sa brániť svoje záujmy a svoju suverenitu. Keďže sa nepodarilo položiť Rusko na kolená a vycicať  jeho zdroje, rozhodla sa elita EÚ a USA riešiť situáciu vojenskou agresiou. Pokiaľ táto agresia prerastie v plnohodnotnú vojnu, jediný spôsob, ako zastaviť ruskú armádu, je použitie zbraní hromadného ničenia. V takom prípade  –  keďže sme aktívnym spojencom NATO a budujeme logistické základne na našom území, stávame sa jedným z prioritných cieľov.“

Reklama

Svoje vystúpenie Jozef Žarnovičan uzavrel  výzvou nestrácať  čas strachom, ale snažiť sa o mier a suverenitu Slovenska: „Tento protest nie je len proti základniam NATO na Slovensku, je to súčasne zhromaždenie za zachovanie suverenity a samostatnosti Slovenska. Ja som vás neprišiel strašiť vojnou, alebo nejakou apokalypsou, pretože ja osobne verím, že tento boj vyhráme. Chcem vyzvať všetkých ľudí, a nielen na Slovensku, ktorým záleží na mieri, aby sa podľa svojich možností aktívne zapájali do spoločenského života a nedovolili politikom zatiahnuť nás zatiahnuť do krvavej vojny, ktorá by mohla byť poslednou nielen pre slovenský národ.“

Vladimír Mohorita

Video z prvého jesenného protestu proti základniam NATO na Slovensku

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

11:13

Ekvádorským úradom sa podarilo potlačiť vzburu vo väznici v meste Guayaquil, odkiaľ v januári ušiel jeden z najobávanejších šéfov zločineckých gangov. Informovala agentúra AFP.

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali