ZSSK vypraví v období sviatkov štyri mimoriadne rýchliky a 29 posilových vlakov

ZSSK vypraví v období sviatkov štyri mimoriadne rýchliky a 29 posilových vlakov

Bratislava 16. decembra 2018 (SITA/HSP/Foto: TASR- František Iván)

 

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) vypraví v období blížiacich sa vianočných a novoročných sviatkov štyri mimoriadne rýchliky a 29 posilových vlakov. Reaguje tak na tradične zvýšený záujem cestujúcich o železničnú dopravu v období od Vianoc cez Nový rok do Troch kráľov

Ilustračné foto

Ako informoval národný osobný vlakový dopravca, na trati Bratislava – Košice vypraví dva mimoriadne rýchliky R 11609 v piatok 21. decembra a v piatok 4. januára 2019 s odchodom z Bratislavy Hlavnej stanice o 13:49 a s príchodom do Košíc o 19:46.

Reklama

V opačnom smere pôjdu tiež dva mimoriadne rýchliky R 11610, v utorok 1. januára a v pondelok 7. januára. Z Košíc budú odchádzať o 14:14 a do Bratislavy by mali prísť o 20:16.

Mimoriadne rýchliky plánuje dopravca radiť z desiatich vozňov 2. triedy a cestujúcim odporúča včas si zabezpečiť miesto.

Reklama

“Okrem týchto štyroch mimoriadnych spojov vypraví ZSSK aj 29 posilových vlakov, ktoré sú zapracované v platnom cestovnom poriadku,” uviedol riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Posilové vlaky pôjdu počas jedenástich dní od 21. decembra do 6. januára najmä na tratiach Bratislava – Košice, resp. Humenné a Košice – Praha a späť.

“Zároveň ZSSK podľa technických možností jednotlivých vlakov posilní aj niektoré pravidelné vlaky kategórie IC, Ex,R, RR a Os,” dodal Kováč.

Najviac posilových vlakov bude vypravených v nedeľu 6. januára, a to desať, z toho tri regionálne rýchliky na trati Žilina – Bratislava, dva rýchliky Košice – Bratislava, dva regionálne rýchliky (RR) Banská Bystrica – Bratislava, ako aj jeden rýchlik Humenné – Bratislava, regionálny expres (REX) Humenné – Košice a rýchlik Zvolen – Košice.

Päť posilových vlakov pôjde v piatok 21. decembra (vlak SuperCity Pendolino Praha – Žilina – Košice, rýchliky z Bratislavy do Humenného a Košíc a regionálny rýchlik do Žiliny, ako aj regionálny expres Košice – Humenné). Štyri posilové vlaky sú plánované v piatok 4. januára (SC Pendolino Praha – Košice, rýchliky z Bratislavy do Humenného a Košíc, regionálny expres z Košíc do Humenného).

Zvyšných desať posilových vlakov pôjde počas ôsmich dní – v sobotu 22. decembra SC Pendolino Košice – Praha, v nedeľu 23. decembra REX Humenné – Košice, v stredu 26. decembra rýchliky z Košíc a z Humenného do Bratislavy, v piatok 28. decembra SC Pendolino z Prahy do Košíc a REX z Košíc do Humenného, v sobotu 29. decembra SC Pendolino z Košíc do Prahy, v nedeľu 30. decembra REX Humenné – Košice, v utorok 1. januára RR Košice – Bratislava a v sobotu 5. januára SC Pendolino z Košíc do Prahy.

Reklama

ZSSK počas vlaňajších zimných sviatkov od 22. decembra 2017 do 7. januára 2018 prepravila takmer 1,5 milióna cestujúcich. Na najviac vyťaženej trase medzi Bratislavou a Košicami cez Žilinu išlo v uvedenom období 992 376 pasažierov. Zo všetkých 22 229 vtedy vypravených vlakov malo do cieľovej stanice menej ako päťminútové meškanie 21 187 spojov (95,3 %) a viac ako päť minút meškalo 1 061 spojov (4,8 %). Z celkového počtu 374 IC vlakov a rýchlikov medzi Bratislavou a Košicami prišlo do cieľa načas 258 vlakov (69 %), priemerne meškali zhruba štyri minúty.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:07

 Hlavná opozičná strana v Indii obviňuje premiéra Naréndru Módího z nenávistného prejavu voči moslimom po tom, čo ich nazval “špiónmi” a použil tak doposiaľ najostrejší slovník v súvislosti s touto náboženskou menšinou v krajine.

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali