Warner si požiadal o úplatok, potvrdil bývalý šéf egyptského zväzu

Warner si požiadal o úplatok, potvrdil bývalý šéf egyptského zväzu

Káhira 8. júna 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Shirley Bahadur)

 

Úplatok vo výške sedem miliónov dolárov

Bývalý šéf Egpytského futbalového zväzu Al-Dahshouri Harb prezradil, že niekdajší viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jack Warner od neho zažiadal úplatok vo výške sedem miliónov dolárov za to, že severoafrickej krajine pomôže pred voľbami k prideleniu organizácie MS 2010.

Reklama
Na snímke Jack Warner
Na snímke Jack Warner

Al-Dahshouri Harb v rozhovore pre agentúru Reuters uviedol, že Warner prejavil záujem stať sa poradcom egyptskej kandidatúry. Peniaze mali byť podľa neho určené na podporu slabších futbalových asociácií v krajinách Latinskej Ameriky. Harb citoval Warnera, ktorý mu mal na schôdzke v Spojených arabských emirátoch povedať: “Mám veľa hlasov v Latinskej Amerike a môžem byť vaším poradcom v Európe. Mám tam množstvo priateľov.”

Podľa Harba Warner požiadal o 7 miliónov USD, ktoré mali ísť na podporu klubov a federácií v Latinskej Amerike. Stretnutie sa malo uskutočniť pred rokom 2010, ďalšie podrobnosti exšéf egyptského futbalu neuviedol. S Warnerom sa nepodarilo agentúre Reuters skontaktovať.

Reklama

Funkcionár tak potvrdil slová bývalého egyptského ministra športu Aleja Eddiniho Hilala, ktorý Warnera z korupcie obvinil v nedeľu. “Harb prišiel za mnou s tým, že Warner mu povedal: ‘Ak chcete vyhrať, potrebujem sedem miliónov dolárov. Jeden hlas stojí milión’,” povedal Hilal. Egypt vtedy nakoniec vo voľbách prehral s JAR, keď nezískal ani hlas.

Warner je jednou z ústredných postáv korupčného škandálu, v ktorom bolo na základe vyšetrovania amerických úradov z úplatkárstva obvinených 14 osôb – deväť funkcionárov FIFA a päť ľudí z marketingových firiem zaoberajúcich sa okrem iného predajom vysielacích práv. Spájaní sú s úplatkami presahujúcimi za uplynulé dve desaťročia 150 miliónov dolárov.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali