V XIII. kole druhej futbalovej ligy Západ: Prvé víťazstvo v domácom „Dolíčku“ na Pohroní až s exligovou Skalicou

V XIII. kole druhej futbalovej ligy Západ: Prvé víťazstvo v domácom „Dolíčku“ na Pohroní až s exligovou Skalicou

Banská Bystrica 18. októbra 2016 (HSP/Foto:Jozef Cvajniga)

 

Druhá futbalová liga skupiny Západ priniesla niekoľko zaujímavých výsledkov až v 13. kole jesennej časti súťaže

V tomto kole padlo aj najviac gólov. Za bránkovú čiaru ich prešlo celkom 22. Z týchto dvadsaťdva strelených gólov sa viac po darilo dopraviť loptu do siete  domácim futbalistom, ktorí „triafali“ do čierneho až 19-krát, hostia iba 3-krát (Sereď  zaznamenala 2 góly v susedskom derby v Červeníku  s FC Spartak Trnava „B“, ktorý ešte na domácom ihrisku neokúsil trpkosť prehry a 1 gól padol aj v zápase Martin – Svätý Jur (4:1) z kopačky futbalistov zo Svätého Jura). Strelcom kola bol Nermin HASKIČ v drese MŠK Žilina „B“, ktorá deklasovala na domácej umelej tráve Duklu Banská Bystrica, ktorá je beznádejne na poslednom 12. mieste druholigovej tabuľky iba so 6 bodmi.

Reklama
O takéto momenty nebolo v druhom polčase pred bránkou Skalice núdza. Domáci v modrých dresoch nesmierne bojovali o každú loptu a svojho súpera položili na lopatky jediným vydareným trestným kopom z kopačky domáceho kapitána Lukáša Pelegríniho
O takéto momenty nebolo v druhom polčase pred bránkou Skalice núdza. Domáci v modrých dresoch nesmierne bojovali o každú loptu a svojho súpera položili na lopatky jediným vydareným trestným kopom z kopačky domáceho kapitána Lukáša Pelegríniho

Husársky kúsok sa podaril futbalistom FK Pohronie Žiar nad Hronom /Dolná Ždaňa, kde za pekného jesenného počasia sa domáci priaznivci potešili z prvej domácej výhry v tejto sezóne, ktorá sa zrodila z jedinej vydarenej strely z trestného kopu domáceho kapitána Lukáša PELEGRÍNIHO, ktorý líšiackou strelou z trestného kopu spoza 16-tky prekvapil hosťujúceho brankára Jána Čikoša-Pavličku.

 

Reklama

FK  POHRONIE  ŽIAR NAD HRONOM / DOLNÁ  ŽDAŇA – MFK  SKALICA 1:0 (0:0)

Jediný gól zaznamenal Pelegríni v 63.min., hostia počas 90 minút nastrelili trikrát konštrukciu bránky domáceho gólmana Lukáša Urminského. Pred 492 divákmi rozhodovali: Vlčej – Ádám, Ličko. Žlté karty: Urminský, Pittner, Sojka, Pelegríni – Pavol Majerník.

Hlasy po stretnutí : Jozef KOSTELNÍK (tréner MFK Skalica) „ Pre nás to bol dnes smolný zápas, keď okrem prvých desať minút sme boli lepším mužstvom, mali sme hru pod kontrolou a dostali sme gól z jedinej strely na bránu, ktorú súper vystrelil na našu bránku. My sme nastrelili tri tyče, ale z vnútornej strany. Dnes nám ale nebolo víťazstvo súdené, takže ja môžem len domácim pogratulovať     k víťazstvu.“

Miloš  FOLTÁN (tréner FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa) „ Pre  nás to bol šťastný zápas. Boli spomenuté tri žrde. Vydreté naše víťazstvo. Hráči išli na dno svojich síl. Zdolali sme kvalitného súpera bývalého účastníka Fortuna ligy s ambíciami postúpiť aj teraz do najvyššej súťaže srdcom, duchom. Nastala chvíľa – čerešnička na torte = exportný gól Pelegríniho z trestného kopu. Diváci nám nakoniec zatlieskali, čo tu nebolo už 13 kôl (sme nevyhrali), takže sme šťastní. Na ihrisku väčšinou vyhrá ten lepší, ale dnes to bolo opačne. My sme si to však dnes zaslúžili. Máme mínus 7 bodov, ideme na dva zápasy teraz k súperom, chceme toto manko znížiť a znova sa potom doma predviesť v takomto svetle ako dnes v zápase so Žilinou „B“.

 

Reklama

Zostávajúce výsledky:

MŠK  FOMAT  MARTIN  –  ŠK  SV.JUR    4 : 1   ( 1:0 )

Góly: 34.min. Gorelčík, 61.min. Ďanovský, 66.min. Thomka, 85.min. Peter Ďungel – 86.min. Šimon Valachovič. Žlté karty: Romančík, Burger (obaja Martin). Pred 250 divákmi rozhodovali: Kačenga – Ličko, Poracký. Hralo sa v Žabokrekoch pri Martine.

FC  NITRA – FC  ŠTK  1914  ŠAMORÍN    3 : 0  ( 1:0 )

Góly: 8.min. Fábry, 75.min. Ivančík, 80.min. Balaj. Žlté karty: Kotrík, Charizopulos – Hajdúch, Dos Santos. Pred 445 divákmi rozhodovali: Horváth – Barenčík, A.Jekkel.

Reklama

FC  SPARTAK TRNAVA „B“ – ŠKF  SEREĎ   2 : 2  ( 1:2 )

Góly: 33.min. E.Ujlaky, 56.min. Dubec – 9.min. Alan Kováč, 45.min. Jackuliak. Žlté karty: Tomovič, Gojkovič, Hrebík – Mečiar, Laura, Cherednychenko, Ventúra, Medgyes. Pred 298 divákmi rozhodovali: Mastiš – Jankovič, Vitko.

MŠK  ŽILINA „B“  –  FK  DUKLA  B.BYSTRICA    7 : 0  ( 3:0 )

Góly: 43., 63., 73., 77.min. Haskič, 21.min. Michlík, 39.min. Klec, 70.min. Vallo. Hralo sa vzácne slušne, bez napomínania žltou kartou. Pred 132 divákmi rozhodovali: Michlian – Zemko, Halíček.

ŠK  SLOVAN  BRATISLAVA „B“  –  AFC  NOVÉ  MESTO  NAD  VÁHOM   2:0 ( 0:0)

Góly: 52.min. Daniel Filip Mašulovič, 68.min. Morócz. Žlté karty: Laczkó, Nedorost, Šefčík – Múdry, Jurica, Jastráb. Pred 100 divákmi rozhodovali: Fajčík – Štrbo, Čajka.

 

Tabuľka po 13. kole:

tabulka

 

Reklama

Program 14. kola : Sobota 22. októbra o 14.30 hod.

FK Dukla B.Bystrica – ŠKF Sereď, ŠK Svätý Jur – FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa, AFC Nové Mesto nad Váhom – MŠK Fomat Martin, MFK Skalica – FC Nitra. Nedeľa 23.okt. o 14,30 hod. FK ŠTK 1914 Šamorín – MŠK Žilina „B“.  Pondelok 24.okt. o 15,00 hod. FC Spartak Trnava „B“ – ŠK Slovan Bratislava „B“.

Jozef Cvajniga

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali