Trojica páchateľov v Smižanoch pripravila dôchodkyňu o takmer 3000 eur

Trojica páchateľov v Smižanoch pripravila dôchodkyňu o takmer 3000 eur

Smižany 23. augusta 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Polícia pátra po trojici doposiaľ neznámych páchateľov, ktorí v pondelok (22.8.) v obci Smižany v okrese Spišská Nová Ves oklamali 69-ročnú dôchodkyňu a oslovili pod známou zámienku. Predstierali nehodu ich známeho, ktorého mali operovať a požiadali ju, aby im ukázala cestu na polikliniku. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

„Dôchodkyňa nastúpila do ich osobného motorového vozidla, kde podvodníci vo svojom pláne pokračovali a predstierali vážnosť situácie, pričom od dôchodkyne vylákali na operáciu a na odtiahnutie kamióna finančnú hotovosť vo výške takmer 3000 eur,“ uviedol policajný hovorca.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin podvodu. Páchateľom za tento skutok v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody jeden až päť rokov.

Reklama

„Polícia opätovne upozorňuje najmä seniorov, aby nedôverovali cudzím osobám a nepožičiavali im peniaze z akýchkoľvek dôvodov. Rovnako polícia apeluje, aby ich za žiadnych okolností nepúšťali do obydlia ani pod zámienkou smädu či potreby navštíviť toaletu,“ zdôraznil Szabó s tým, že ak majú podozrenie zo spáchania podvodu, krádeže alebo ich navštívia neznáme podozrivé osoby, aby kontaktovali políciu na čísle 158.

 

Polícia obvinila 42-ročnú ženu z obce Jankovce, ktorá zaútočila na policajta

Polícia v Humennom obvinila 42-ročnú ženu z obce Jankovce v okrese Humenné zo zločinu útoku na verejného činiteľa. TASR o tom dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Žena v nedeľu (21.8.) večer v jednom z rodinných domov v uvedenej obci napadla policajta. Urobila tak v čase, keď dvojčlenná policajná hliadka preverovala oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. “Žena nereagovala ani na opakovanú výzvu policajta, aby nemarila svojím konaním samotné policajné preverovanie. Schytila do ruky dáždnik a opakovane ním udierala policajta, čím mu spôsobila zranenie,” uviedla hovorkyňa s tým, že išlo o bodnú ranu, ktorá intenzívne krvácala.

Reklama

Zranenie policajta si vyžiadalo lekárske ošetrenie, predbežná dĺžka liečenia bola stanovená na 14 dní. Útočníčka bola umiestnená do cely policajného zaistenia. 

Obvinenej žene v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

Polícia obvinila 61-ročného Košičana, ktorý pod vplyvom alkoholu spôsobil nehodu

Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu (21. 8.) o 22.35 h v okrese Košice-okolie. TASR o tom dnes informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Reklama

Svoju jazdu nezvládol 61-ročný Košičan, ktorý v obci Košické Olšany zišiel z cesty do priekopy, kde narazil do dopravnej značky. Vozidlo sa následne prevrátilo na strechu, narazilo do betónového stĺpa elektrického vedenia a dopadlo do priekopy.

Pri nehode vodič utrpel len ľahké zranenia s dobou liečenia 14 dní. “Horšie na tom bol jeho spolujazdec (59) z okresu Košice-okolie, ktorý utrpel ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia šesť až 12 mesiacov,” uviedol hovorca. Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške, ktorá bola pozitívna s hodnotou 1,35 promile.

Celková škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, bola vyčíslená na 2000 eur. Vyšetrovateľ PZ po zadokumentovaní a vykonaní procesných úkonov obvinil vodiča zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a ublíženia na zdraví.

Vodič bol po lekárskom ošetrení umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

 

Polícia pátra po osobe, ktorá sa vlámala do stávkovej kancelárie

Policajti pátrajú po neznámej osobe, ktorá sa vlámala do stávkovej kancelárie na Holubyho ulici v Pezinku. Ku krádeži malo dôjsť v časovom rozmedzí od nedele (21.8.) 13.35 h do 9.00 h pondelka (22.8.).

Neznáma osoba odcudzila najmenej 498 eur a 26 žrebov. Škodu vyčíslili policajti na 511 eur. “Doposiaľ nezisteným spôsobom vnikla do priestorov pasáže polyfunkčného domu, kde sa následne vlámala do riadne uzamknutej obchodnej prevádzky stávkovej kancelárie,” informovala TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže vlámaním. “V prípade, ak si občania všimli v uvedenom čase a mieste podozrivé konanie osoby, vyzývame ich na spoluprácu, informácie môžu poskytnúť na bezplatnom čísle 158, prípadne tak môžu urobiť osobne na policajnom oddelení,” dodala Kurucová.

 

Reklama

Nezvestná Zuzana Kmeťová sa sama ozvala na tiesňovú linku

Polícia odvoláva pátranie po nezvestnej 43-ročnej Zuzane Kmeťovej z Handlovej, ktorá v súčasnosti býva v Prievidzi. Menovaná sa na základe medializácie sama ozvala na tiesňovú linku, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

“Policajti nezvestnú následne vypočuli, pričom uviedla, že si nepraje, aby niekto vedel o tom, kde sa nachádza,” doplnila Antalová. 

Kmeťová bola nezvestná od 17. augusta, keď po hádke so svojím druhom odišla z domu a neozvala sa mu.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:38

Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

13:37

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie. NDS o tom informovala v piatok.

13:36

V roku 2023 ukončil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch, ktorým adresoval 227 odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov. Výsledky kontrol sú alarmujúce a Slovensku chýba strategické smerovanie, uviedol v piatok NKÚ v zverejnenej správe o kontrolnej činnosti, ktorú predložil do Národnej rady SR.

13:35

Informácie o príjemcoch cezhraničných platieb zbiera finančná správa (FS) do konca apríla. Potrebné údaje musia zaslať poskytovatelia platobných služieb cez formulár FS. V piatok to pripomenula Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR.

13:35

Sociálna posisťovňa (SP) oznámi schválenie poskytnutia úľavy z odvodov oprávneným potravinárskym firmám do konca apríla. Oznámil to hovorca SP Martin Kontúr. Po schválení štátnej pomoci tak zamestnávateľ – potravinár podľa neho zaplatí za apríl znížené poistné.

13:34

Vláda pripravuje nové, progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb. Vyššie zdanenie bude však znamenať trestanie úspešných ľudí. Uviedol to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling za účasti poslanca Národnej rady SR Mariána Viskupiča s odvolaním sa na Program stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý bol schválený vládou. Podľa Viskupiča by najvyššie zdanenie fyzických osôb malo v SR dosiahnuť úroveň až 32 %.

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

13:08

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) v piatok po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD).

Fico, Kmec
Na snímke sprava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) gestikuluje počas vyhlásenia po spoločnom pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD)
12:47

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že zadržala dvoch ľudí obvinených zo sympatizovania s ukrajinskými nacionalistami a z plánovania útokov na policajné či vojenské objekty v Rusku.

K zatknutiam došlo vo Volgogradskej oblasti ležiacej na juhozápade Ruska neďaleko hraníc s Ukrajinou.

12:33

Nemecká polícia prichytila pri čine a následne zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže železničných elektrických káblov. Polícia informovala, že incident sa odohral v noci na piatok na hlavnej vlakovej stanici v západonemeckom meste Bochum.

12:27

Nálada francúzskych spotrebiteľov tento mesiac nečakane klesla, pod čo sa podpísali obavy z ďalšieho vývoja ekonomiky a s nimi aj finančnej situácie domácností.

12:08

Na Ukrajine zadržali dvoch mužov obvinených z toho, že sa vydávali za opravárov a pomáhali Rusku s prípravou útokov na vojenské pozície v Charkovskej oblasti na východe krajiny. Oznámila to v piatok ukrajinská tajná služba SBU.

12:01

Nezamestnanosť v Španielsku sa v 1. kvartáli zvýšila nad 12 % a dostala sa na najvyššiu úroveň za posledný rok. Prekonala aj odhady analytikov, ktorí predpokladali, že sa zvýši iba mierne, pričom zotrvá pod 12-percentnou hranicou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali