To najdôležitejšie z Ukrajiny – Rabotino je úplne obsadené. Útok na Volčansk pokračuje

❚❚

Kyjev 15. mája 2024 (HSP/Foto:AP/Evgeniy Maloletka, Telegram)

Aktualizované 15. mája 19:16

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Ukraine Russia War Charkov Ukrajina ukrajinský vojak drony
Na snímke ukrajinský vojak z práporu ACHILLES 92. brigády nesie samovražedný dron na pozíciu, z ktorej vzlietne nad ruské pozície v Charkovskej oblasti na Ukrajine

 

.

20:43 – smer Charkov: Lipce – situácia k 20.00 hod. 15.05.2024

Druhým najdôležitejším úsekom južného frontu sú Lipce. Dnes ruské jednotky pokračovali v postupe vpred a dolu kopcom na juh a podľa niektorých správ dokonca vstúpili do severnej časti lokality.

.

V tomto prípade to však nie je rozhodujúce. Ďalej by sa tu najdôležitejšie udalosti mali vyvíjať trochu východnejšie. Na kopci medzi Neskučným a Lipcami. Len jeho ovládnutie ruskej armáde umožní stabilnú a úplnú kontrolu nielen nad samotným Lipcami, ale aj nad osadou Slobožanskoe, ktorá sa nachádza trochu južnejšie. Rusom to umožní to tiež rozvinúť našu ofenzívu ďalej smerom na Veseloje.

Na tomto smere sa ruskej armáde podarilo dosiahnuť aj malé taktické úspechy.

 

20:38 – Útok na Volčansk: situácia k 20.00 15.05.2024

Dnes od samého rána sa obnovili boje v oblasti zdravotníckeho strediska a strojárskeho závodu. Ruské jednotky sa pokúšali zatlačiť nepriateľa do rieky, ale ten, chápajúc strategický význam Volčanska, intenzívne vrhal zálohy a podarilo sa mu udržať v centrálnej časti mesta.

.

Pravda, deň sa ešte neskončil.

Pričom rezervy sú tu naďalej presúvané, čo naznačuje, že v budúcnosti tu bude prebiehať zdĺhavá bitka.

Avšak úlohu stiahnuť rezervy z iných oblastí, ak taká úloha existovala, ruská armáda splnila v plnom rozsahu.

 

18:35 – Rabotino v Záporožskej oblasti je úplne oslobodené. Prečo je to dôležité:

.

– ukázala sa nezmyselnosť celej polročnej protiofenzívy AFU (koncom decembra 2023 odhadlo Ministerstvo obrany Ruskej federácie straty AFU za šesť mesiacov na 160 000 mužov, viac ako 3 000 obrnených vozidiel vrátane 766 tankov, ako aj 121 lietadiel, 23 vrtuľníkov);

– najviac bojaschopné formácie ukrajinskej armády boli zničené na 50 % a viac: 82. samostatná výsadková brigáda, 47., 116., 117. a 118. samostatná mechanizovaná brigáda;

– Pri Rabotine horela takmer všetka technika dodaná NATO: rovnaké obrnené transportéry MaxxPro, APC Stryker, BMP Bradley, tanky Leopard a Challenger 2;

– AFU na tomto úseku frontu definitívne stratila iniciatívu;

– vzhľadom na blízkosť Rabotina k logistickému centru AFU v meste Orechové bude teraz velenie ukrajinskej armády musieť urýchlene zvážiť možnosti postupu v tomto smere a vzhľadom na situáciu v Charkovskej oblasti to môže byť veľmi problematické.

 

17:40 – To hlavné z večerného príhovoru Zelenského

– Povedal, že situácia v Charkovskej oblasti sa čiastočne stabilizovala. Domnieva sa, že Moskva chce svojou ofenzívou v tomto smere prinútiť Kyjev, aby stiahol vojská z iných častí frontu.

– Komentoval údery na Chersonskú, Charkovskú a Nikolajevskú oblasť. Apeloval na svet, aby zabránil Ruskej federácii rozširovať svoju ofenzívu na Ukrajine.

– Odsúdil pokus o atentát na slovenského premiéra Fica.

.

 

17:25 – Ministri obrany Bieloruska a Ruska uskutočnili telefonický rozhovor, diskutovali o súčasnom stave bilaterálnych vzťahov, informovali na ministerstve obrany Bieloruska

 

17:10 – Biden uviedol, že prijal pozvanie od CNN zúčastniť sa na debate 27. júna.

Aj Trump oznámil svoju pripravenosť usporiadať diskusiu o niečo skôr. Bidenov štáb zároveň uviedol, že je pripravený na dve kolá – bez divákov v štúdiu a bez účasti ostatných kandidátov.

.

 

17:05 – Budova Volčanskej administratívy je pod kontrolou ruskej armády

Aktuálnu situáciu na frontoch komentuje ruský vojenský expert Jurij Podoljaka

Nad Volčanskou administratívou zatiaľ nebola vztýčená ruská vlajka – najprv musia ruskí vojaci vyčistiť centrum mesta. Budovu však už dobyli.

Boj za použitia ľahkých zbraní pokračuje, strojársky závod, ktorý sa nachádza južne od administratívy, je pod ruskýnm útokom. V blízkosti zostávajú nedobyté dve budovy polikliniky.

.

Rusi vytvárajú priechody východne od Volčanska, aby rozšírili predmostie na riekach Volčja a Severský Donec a obišli nepriateľské pozície.

Ukrajinský generálny štáb priznal, že AFU sa stiahla do „výhodnejších pozícií“ vo Volčansku.

Uvádzalo sa, že ukrajinská armáda údajne vytlačil ruských vojakov z mesta. AFU síce prešla do útoku, ale vzhľadom na prevahu ruského delostrelectva a letectva neuspela.

Ukrajinci sprevádzajú každý útok informačnou paľbou. Tentoraz však Rusi výrazne posunuli frontovú líniu dopredu, a zastavili nepriateľský protiútok.

Na charkovskom smere existujú rôzne možnosti ofenzívy, do boja zatiaľ neboli zapojené všetky ruské rezervy. Rusi posunuli frontovú líniu aj v smere na Časov Jar.

Taktika ruského velenia roztrhať nepriateľa a rozomlieť jeho rezervy pod údermi sa absolútne vydarila.

 

.

16:45 – V Chersone sa po útoku na centrum mesta zranilo 18 ľudí, uviedla OBA.

Poškodených bolo osem výškových budov, päť súkromných domov, zdravotné stredisko a dve školy.

 

15:55 – Situácia na fronte 15. mája 2024

15:00 – Ukrajinské ozbrojené sily popierajú stratu Rabotina, uviedlo dnes ruské ministerstvo obrany.

“Informácie o údajnom obsadení osady Rabotino ruskou armádou nezodpovedajú skutočnosti,” uviedol hovorca Južných obranných síl Dmytro Pletenčuk.

 

.

14:10 – Blinken v Kyjeve uviedol, že Spojené štáty zakazujú Ukrajine údery americkými zbraňami mimo jej medzinárodne uznaných hraníc.

“Nepodporujeme ani nepovoľujeme údery mimo územia Ukrajiny,” povedal Blinken, pričom mal na mysli údery na ruskom území.

Dodal však, že Ukrajina “sa musí sama rozhodnúť, ako chce viesť túto vojnu, ktorá sa vedie na obranu jej slobody a suverenity”.

Americké médiá predtým napísali, že delegácia poslancov parlamentu je teraz vo Washingtone a lobuje za zrušenie zákazu úderov americkými zbraňami na ruskom území.

Ako však informoval Politico, Biely dom nezmenil názor.

 

13:50 – USA poskytnú Ukrajine ďalšie 2 miliardy dolárov na vojenské účely prostredníctvom nového fondu pre obranný priemysel, uviedol Blinken.

.

A jeho ďalšie vyhlásenia:

– Fond zabezpečí Kyjevu nákupy zbraní z iných krajín, ako aj rozvoj vlastného ukrajinského vojensko-priemyselného komplexu.

– USA nepovolili Ukrajine používať ich zbrane mimo ukrajinského územia.

– Ukrajina by mala prijať vlastné rozhodnutie o začatí rokovaní s Ruskom; USA budú Kyjev podporovať v každom prípade.

– USA považujú systémy protivzdušnej obrany za prioritu pre Ukrajinu a pracujú na urýchlenej dodávke nových systémov Kyjevu.

– USA rokujú s Ukrajinou o rozmiestnení systémov Patriot v Charkove.

– USA očakávajú podpísanie bezpečnostnej dohody s Ukrajinou v priebehu niekoľkých týždňov a pracujú na finalizácii textu.

.

 

13:45 – Záber následkov útokov v Nikolajeve.

V dôsledku ostreľovania priemyselnej zóny začala horieť čerpacia stanica s autami. Požiar už bol uhasený, informuje štátna pohotovostná služba.

13:40 – Ukrajina by mala prijať vlastné rozhodnutie o začatí rokovaní s Ruskom, USA budú Kyjev podporovať v každom prípade, uviedol americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken.

Zároveň uviedol, že “ak by Putin prejavil záujem o serióznu účasť na rokovaniach, som si istý, že Ukrajinci by na to reagovali”.

NYT deň predtým informoval, že v Bidenovej administratíve rastie pocit, že mierové rokovania medzi Ukrajinou a Ruskom o ukončení vojny by sa mohli začať v najbližších mesiacoch.

 

.

13:30 – Ministerstvo obrany potvrdilo, že ruská armáda vstúpila do Volčanska a snaží sa získať oporu v severnej časti mesta na hranici Charkovskej oblasti.

“Áno, niektoré skupiny pechoty skutočne vstúpili do mesta. Je tu tendencia stabilizácie, ale stále pokračujú ťažké boje. Nepriateľ sa snaží roztiahnuť front, niekde viazať naše sily”, – povedal hovorca ministerstva obrany Dmitrij Lazutkin

 

12:45 – Čo sa teraz deje vo Volčansku v Charkovskej oblasti?

Od dnešného rána vojenská spravodajská služba Deep State informovala, že ruské sily sú zakotvené v severnej časti mesta a približujú sa k nemu zo západnej strany.

.

Západne od Volčanska majú Rusi pravdepodobne dva ciele: vstúpiť do mesta z tejto strany a prerušiť diaľnicu, ktorá vedie do mesta z juhozápadu. Je to asi päť kilometrov od takmer úplne dobytej Bugrovatky. To by umožnilo Volčansk čiastočne obkľúčiť.

Popoludní sa začali objavovať správy, že situácia v meste sa zhoršuje. Ukrajinská polícia zverejnila video, na ktorom je počuť intenzívnu prestrelku v pozadí. Polícia uviedla, že “ruská armáda zaujíma pozície v uliciach Volčanska” a situácia je “mimoriadne zložitá”.

Vojenský expert denníka Bild Julian Röpcke sa domnieva, že tvrdenia Ukrajiny o “zlikvidovaní” nepriateľa, ktorý prenikol na severné predmestie Volčanska, sú “PR”.

“Vo Volčansku pribúdajú signály, že situácia ukrajinských obrancov sa naďalej zhoršuje. Včerajšie oficiálne vyhlásenia o tom, že “na severných predmestiach prebiehajú likvidačné operácie”, sa naplnili ako… PR. Rusi postupujú v meste a jeho okolí,” napísal Röpcke.

Ruské zdroje tvrdia, že ich jednotky teraz útočia na priemyselnú zónu Volčanského agregátového závodu, ktorá je bližšie k centru mesta. Ukrajina to nepotvrdila.

Je však zrejmé, že situácia v okolí Volčanska sa ukazuje pre AFU čoraz menej priaznivá. Predchádzajúci deň generálny štáb AFU potvrdil opustenie viacerých pozícií v blízkosti Volčanska.

 

11:00 – “Kórejský scenár”. Ukrajinu a Rusko možno delia mesiace od mierových rokovaní a zastavenia vojny na frontovej línii, píše denník The New York Times.

“V Bidenovej administratíve narastá pocit, že najbližšie mesiace by sa mohli ukázať ako rozhodujúce, pretože v určitom okamihu môžu obe strany konečne pristúpiť k dohodnutému prímeriu podobnému tomu, ktoré ukončilo aktívne nepriateľstvo v Kórei v roku 1953,” píše sa v článku.

Podľa predstaviteľov Bieleho domu nová ofenzíva Ruska v Charkovskej oblasti “mení trajektóriu vojny na Ukrajine”.

Na jednej strane sa americkí predstavitelia domnievajú, že Ukrajina bude schopná získať späť mnohé zo svojich súčasných územných strát – akonáhle začne prichádzať americká pomoc, “pravdepodobne niekedy v júli”, a Ukrajina vyšle na front viac mladých vojakov.

Na druhej strane “sa zdráhajú predpovedať, kde by sa mohla nachádzať frontová línia aj o niekoľko mesiacov, alebo či bude Zelenskyj schopný začať svoju dlho odkladanú protiofenzívu v budúcom roku”.

Najväčšie obavy Washingtonu vyvoláva skutočnosť, že Rusko nahrádza zbrane zničené počas prvých 27 mesiacov vojny a znovu získava pozície: “Rusko často začína svoje vojny zle a končí ich dobre.”

Okrem toho sa podľa publikácie viacerí Bidenovi asistenti obávajú, že Rusko sa z konfliktu poučilo, ktoré technológie sa osvedčili a ktoré nie, a urobilo technologický pokrok v boji proti americkým zbraniam.

Biden je však naďalej proti Macronovej myšlienke vyslať do Ruska vojenské jednotky.

.

“Tento rok predstavuje pre Rusko príležitosť. Ak však ruská armáda nedokáže premeniť tieto výhody na bojové úspechy a vybudovať si dynamiku, je veľká šanca, že sa toto okno začne zatvárať, keď vstúpime do roku 2025,” povedal Michael Coffman, expert na Rusko z Carnegie Endowment for International Peace vo Washingtone.

 

09:00 – Zelenskyj zrušil svoje návštevy Španielska a Portugalska kvôli ruskej ofenzíve v Charkovskej oblasti.

Informovala o tom španielska tlačová agentúra EFE s odvolaním sa na svoje zdroje. Uvádza sa, že dôvodom zrušenia je “ťažká situácia, ktorú jeho krajina zažíva v súvislosti s ruskou ofenzívou”.

Publikácia tiež píše o zrušení návštevy “z bezpečnostných dôvodov”.

Médium uvádza, že Zelenskyj sa mal v Madride stretnúť s premiérom Pedrom Sanchezom, aby podpísal bezpečnostnú dohodu. Teraz však bol tento podpis odložený.

 

08:00 – V súvislosti s útokmi na Charkovskú oblasť Ukrajina žiada, aby Biden zrušil zákaz používania amerických zbraní na údery proti Rusku. Píše o tom americké vydanie Politico.

Skupina ukrajinských poslancov je tento týždeň vo Washingtone, aby v tejto otázke hľadala podporu Kongresu. Cieľom Ukrajiny je zasiahnuť ruské vojenské sklady a narušiť tak ruské útočné operácie.

Ukrajinskí predstavitelia (medzi nimi aj Aramej, šéf frakcie Sluha ľudu) tvrdia, že “už týždne sledujú, ako sa Rusi sústreďujú v blízkosti ukrajinských hraníc a nemôžu použiť zbrane dodávané USA na preventívny úder”.

Rusko tak mohlo sústrediť najmenej 30 000 vojakov a techniky na hraniciach v blízkosti Charkovskej oblasti bez obáv z masívnych raketových úderov.

Dvaja americkí predstavitelia novinám povedali, že politika Bidenovej administratívy sa nezmenila. “Pomoc je určená na obranu, nie na útočné operácie na ruskom území,” uviedol jeden z rozhovorov.

Traja ďalší americkí predstavitelia sa domnievajú, že Putinovým cieľom v tejto fáze je dosiahnuť do konca tohto roka “rokovania za výhodných podmienok pre Moskvu”.

 

07:40 – Putin sa v rozhovore pre čínsku tlačovú agentúru Xinhua vyjadril k Ukrajine a rokovaniam.

.

Podľa neho sa diplomatický proces môže opierať o čínsky mierový plán, ktorý predpokladá začatie rokovaní pozdĺž súčasnej frontovej línie (t. j. bez stiahnutia ruských vojsk).

Súčasne by rozhovory mali zahŕňať “seriózny rozhovor o bezpečnostných zárukách pre Rusko a protistranu (t. j. Ukrajinu – pozn. red.)”. Za hlavný problém rokovaní Putin označil “spoľahlivosť záruk” zo strany Západu.

Podľa ruského prezidenta Ukrajina a Západ nechcú diskutovať o čínskom pláne.

“Žiaľ, tieto iniciatívy nenachádzajú podporu ani na Ukrajine, ani u jej západných patrónov. Nie sú pripravení na rovnocenný, čestný a otvorený dialóg,” povedal Putin. Rusko podľa neho “nikdy neodmietlo rokovať”.

 

07:15 – USA zvažujú presunutie ďalšej batérie Patriot do Kyjeva. Tlačová agentúra Bloomberg sa odvoláva na svoje zdroje.

 

07:05 – Používatelia sociálnych médií zasypali ministra zahraničných vecí USA Blinkena kritikou po tom, ako si v jednom z kyjevských barov zahral na gitare a zaspieval s kapelou “Rockin’ In The Free World”.

“Ide len o to, že úrady v USA sú úplní úbožiaci a čudáci. Zatiaľ čo Rusko vedie novú ofenzívu v Charkovskej oblasti a vymazáva Volčansk z povrchu zemského, zatiaľ čo Amerika už šesť mesiacov blokuje dodávky zbraní a leteckej techniky, Blinken trčí v centre Kyjeva v bare spolu s tými istými morálnymi magormi. To je všetko, čo potrebujete vedieť o týchto podľudí a partneroch.”

“V Charkove je 7 príletov za jeden deň, polícia ručne nakladá raketu zo Saltovky, na celej Ukrajine sú mimoriadne výpadky elektriny, zatiaľ čo tento týpek hrá v Kyjeve na gitare.”

 

07:00 – Generálny štáb AFU uviedol, že ukrajinská armáda opustila svoje pozície v oblasti obce Lukjanec a mesta Volčansk. Tie “v záujme zachovania životov vojakov a zabránenia stratám jednotky vykonali manéver a presunuli sa na výhodnejšie pozície”. Stalo sa tak v dôsledku “nepriateľskej paľby a útočných akcií”.

Dediny sa nachádzajú na severe regiónu v blízkosti hraníc s Ruskom.

 

06:45 – 14. mája 2024. Hlavné udalosti dňa z ruského pohľadu:

.

– Belousov, kandidát na post šéfa rezortu obrany, vystúpil v Rade ministrov a za kľúčovú úlohu ŠVO označil víťazstvo s minimálnymi ľudskými stratami, na jeho dosiahnutí by malo pracovať všetko “efektívne a vyspelé” v krajine;

– Nepriateľ sa rýchlo učí, treba ho predbehnúť, zovšeobecniť skúsenosti s používaním nových technológií a precvičiť nové metódy bojových operácií, poznamenal Belousov;

– Ruskí vojaci skupiny “Sever” oslobodili Bugrovatku v Charkovskej oblasti a postúpili hlboko do obrany nepriateľa;

– Kyjev v priebehu dňa prišiel až o 1 360 vojakov, delostrelectvo a obrnené vozidlá západnej výroby, dodalo ministerstvo obrany;

– Ruské letectvo a delostrelectvo zničilo výrobné a skladovacie zariadenie pre útočné drony, zasiahlo muničné a palivové sklady a lietadlá na vojenských letiskách;

– Do Kyjeva pricestoval na neohlásenú návštevu americký minister zahraničných vecí Blinken; Zelenskyj ho požiadal o ďalšie dva Patrioty na protivzdušnú obranu Charkova a regiónu.

 

06:30 – Rusi sa pokúšajú získať oporu na severnom okraji Volčanska, aby mohli ďalej postupovať a obsadiť osadu, informoval publicistický portál Deep State.

Uviedla tiež, že ruská armáda “sa snaží obsadiť domy na severe mesta s pomocou veľkého počtu pechoty”.

Ďalej píšu, že prebiehajú ťažké boje, pričom Rusov aktívne podporuje delostrelectvo.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali