Tím SR “21” v marcovej príprave proti Česku a Srbsku, Hapal nominoval

Tím SR “21” v marcovej príprave proti Česku a Srbsku, Hapal nominoval

Bratislava 14. marca 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Oliver Ondráš)

 

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvuje v marcovej príprave na ME 2017 dve stretnutia. Zverencov Pavla Hapala preveria v piatok 24. marca o 17.00 h v Karvinej rovesníci z Česka, o štyri dni neskôr (17.20 h) si v Senci zmerajú sily so srbskými rovesníkmi.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal

Tím SR “21”, ktorý v základnej A-skupine šampionátu narazí na domáce Poľsko, Švédsko a Anglicko, si splnil predsavzatie z decembrového žrebu – odohrať obidva zápasy proti účastníkom záverečného turnaja. Česko figuruje v C-skupine spoločne s Nemeckom, Dánskom a Talianskom, na Srbsko v “béčku” čakajú Portugalsko, Španielsko a Macedónsko. Česi postúpili ako víťazi 1. kvalifikačnej skupiny, Srbi uspeli v baráži proti Nórom.

Reklama

Z tradičných opôr chýbajú v Hapalovom kádri Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Matúš Bero a Albert Rusnák, ktorých povolal tréner A-mužstva SR Ján Kozák na zápas kvalifikácie MS 2018 na Malte. Menoslov zverejnila oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

Reklama

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na marcové prípravné stretnutia s Českom (24. marca o 17.00 h v Karvinej) a Srbskom (28. marca o 17.20 h v Senci):

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Dukla Praha), Marek Rodák (Accrington Stanley)

obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Králik (MŠK Žilina), Juraj Kotula (FK Senica), Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Martin Valjent (Ternana Calcio)

stredopoliari: Nicolas Špalek (MŠK Žilina), Tomáš Brigant (FK Senica), Michal Faško (MFK Ružomberok), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Dávid Ivan (FC Bari 1908), Július Szöke (Šachťor Karaganda)

útočníci: Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (Baumit Jablonec), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov)

Reklama

 

Náhradníci:

brankári: Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Henrich Ravas (Derby County)

obrancovia: Denis Vavro (MŠK Žilina), Timotej Záhumenský (FC ŠTK 1914 Šamorín)

stredopoliari: Lukáš Jánošík, Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Róbert Polievka (FO ŽP Šport Podbrezová), Stanislav Danko (MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Čmelík (Piast Glivice)

Reklama

útočník: Filip Balaj (FC Nitra)

 

Realizačný tím:

tréner: Pavel Hapal

asistent trénera: Oto Brunegraf

tréner brankárov: Miroslav König

kondičný tréner: Peter Boďo

lekár: Zsolt Fegyveres

fyzioterapeut: Martin Nozdrovický

masér: Juraj Ludik

Reklama

kustódi: Marek Košáň, Patrik Fedor

technický vedúci: Jakub Kojnok

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali