Thompson zariadil triumf Buffala: “Správne sme zareagovali”

Thompson zariadil triumf Buffala: “Správne sme zareagovali”

New York 30. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Hokejisti New Jersey prehrali v noci na sobotu v zámorskej NHL na ľade Buffala 2:5. Hlavnou postavou zápasu bol útočník Tage Thompson, ktorý sa na triumfe Sabres podieľal štyrmi gólmi. Slovák Šimon Nemec odohral 23:17 min. a bol najviac vyťažovaný obranca hostí a druhý najvyťaženejší korčuliar Devils po Jackovi Hughesovi. Vyslal jednu strelu na bránku a zblokoval tri strely súpera

hokejisti New Jersey Devils
Na snímke hokejisti New Jersey Devils

V jedinom nočnom stretnutí viedli Devils po góloch Maxa Willmana a Jespera Bratta po prvej tretine 2:0, no náskok neudržali. Thompson čistým hetrikom zariadil obrat a v závere pridal do prázdnej bránky aj svoj štvrtý gól.

Reklama

“Počas celej sezóny sa mnoho zápasov alebo situácií nevyvíjalo naším smerom. Nedarilo sa nám ani v predošlom stretnutí s Ottawou a aj v tomto zápase sme v úvode rýchlo prehrávali o dva góly. Bolo by jednoduché zabaliť to, no my sme správnym spôsobom zareagovali. Veľa to hovorí o charaktere v našom tíme. Víťazstvo nás veľmi potešilo,” pochvaľoval si Thompson.

Center prvého útoku Sabres dosiahol šiesty hetrik v profiligovej kariére. Pred ním skóroval do prázdnej bránky aj John-Jason Peterka. Alex Tuch prispel k víťazstvu dvomi asistenciami, brankár domácich Devon Levi predviedol 28 úspešných zákrokov.

Reklama

“Devon bol ako šelma, podržal nás. Celkovo to bol z našej strany dobrý zápas. Snažili sme sa využiť chyby súpera,” povedal pre nhl.com Tuch.

Oba tímy majú už len malú šancu na účasť v play off. Sabres vybojovali druhé víťazstvo z uplynulých troch stretnutí a v tabuľke Východnej konferencie sa dotiahli na rozdiel jedného bodu na jedenáste New Jersey. Na pozíciu Washingtonu s druhou voľnou kartou strácajú šesť bodov, odohrali však o dva zápasy viac.

“Vieme, že toto bol zápas, ktorý by sme mali zvládnuť. Neexistujú žiadne výhovorky. Myslím si, že proti určitým tímom skrátka musíme nájsť cestu k víťazstvu a to sa nám počas celej sezóny nedarilo. Nemalo by sa to stávať. Bol to ďalší nezrelý výkon z našej strany,” hodnotil duel kapitán “diablov” Nico Hischier.

 

NHL – sumár:

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)

Reklama

Góly: 21. Thompson, 38. Thompson (Tuch), 56. Thompson (Dahlin, Tuch), 60. Peterka (Cozens, Power), 60. Thompson (Jokiharju) – 3. Willman (L. Hughes, Tierney), 11. Bratt (Hischier, Meier). Brankári: Levi – Allen, strely na bránku: 36:30.

Slovák v akcii:

Šimon Nemec (New Jersey) 23:17 0 0 0 0 1 0
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Tímy s istou účasťou v play off:

Východná konferencia: New York Rangers, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Florida Panthers

Reklama

Západna konferencia: Dallas Stars

 

Thompson zažiaril 4 gólmi, L. Hughes prekonal zápis Niedermayera

Americký hokejista Tage Thompson bol v noci na sobotu hlavným strojcom víťazstva Buffala nad New Jersey (5:2). V zápase NHL zažiaril štyrmi gólmi, keď v priebehu druhej a tretej tretiny strelil čistý hetrik a triumf poistil v závere gólom do prázdnej bránky.

Center prvého útoku Sabres dosiahol šiesty hetrik v profiligovej kariére – všetky zaznamenal v drese Buffala. Iba šesť hráčov v dejinách klubu ich dosiahlo viac. Thompson zažil svoj druhý štvorgólový zápas v kariére. Stal sa štvrtým hráčom v klubovej histórii s viac ako jedným štvorgólovým zápasom, napodobnil zápisy Ricka Martina (4), Davea Andreychuka (3) a Alexandra Mogiľného (2). Americký útočník je zároveň štvrtý aktívny hokejista s viac ako jedným štvorgólovým výkonom, Alexander Ovečkin (Washington) ich zažil štyri, Anže Kopitar (Los Angeles) a Nathan MacKinnon (Colorado) po dva.

Alex Tuch prispel k víťazstvu Buffala dvomi asistenciami a natiahol svoju bodovú šnúru na sedem stretnutí. V nich nazbieral dokopy desať bodov (1+9). Okrem Thompsona skóroval do prázdnej bránky aj John-Jason Peterka, nemecký krídelník predĺžil svoju gólovú šnúru na štyri zápasy. Zaznamenal v nich päť presných zásahov.

Mladík Luke Hughes si v drese New Jersey pripísal asistenciu a dosiahol svoj 41. bod v sezóne. Dostal sa tak na štvrté miesto v klubovej histórii v počte bodov obrancov – nováčikov v jednej sezóne, keď prekonal zápis Scotta Niedermayera. Dvadsaťročný Američan má vo svojom premiérovom profiligovom ročníku na konte deväť gólov a 32 asistencií.

Strelecky sa presadil aj Jesper Bratt, švédsky útočník v službách Devils zaznamenal svoj 73. bod v sezóne (24+49) a vyrovnal osobné maximum z ročníkov 2021/2022 a 2022/2023.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:02

Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Milan Dörner s Ákosom Gacsalom boli najrýchlejší v K2 na 1000 m na prvých kvalifikačných pretekoch na bratislavskom Zemníku. V C2 zvíťazili Peter Kizek s Eduardom Strýčkom, v K2 žien Hana Gavorová s Hanou Zemánkovou.

20:01

Tisíce ľudí sa v nedeľu zišli v gruzínskej metropole Tbilisi a žiadali vládu, aby stiahla kontroverzný zákon o “zahraničnom vplyve”. Brusel už medzičasom v varoval, že tento zákon by mohol zmariť ambície Gruzínska stať sa členom EÚ.

19:23

Na základe nového trestného zákona, ktorý predstaví francúzska vláda, bude osobám odsúdeným za členstvo v organizovaných zločineckých skupinách hroziť až 20 rokov väzenia. V rozhovore pre nedeľnú prílohu týždenníka La Tribune to uviedol francúzsky minister spravodlivosti Éric Dupond-Moretti.

19:21

Hádzanárky DAC Dunajská Streda zvíťazili v 1. kolo nadstavby o majstra SR nad HK Slovan Duslo Šaľa 36:31.

19:20

Hádzanári MŠK Považská Bystrica triumfovali v treťom stretnutí semifinále Niké Handball extraligy nad HK Kúpele Bojnice 27:20. V sérii hranej na tri víťazstvá sa dostali do vedenia 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe v stredu 1. mája. Víťaz série nastúpi vo finále proti Tatrana Prešov, ktorý zdolal HK Košice 3:0 na zápasy.

19:20

Futbalisti RCD Mallorca v zostave so slovenským obrancom Martinom Valjentom remizovali v 33. kole španielskej La Ligy na pôde Cadizu 1:1. Po centri Valjenta v 12. minúte otvoril skóre Vadat Muriqi. Domáci vyrovnali v 59. minúte po vlastnom góle Omara Mascarella. Granada zdolala Osasunu Pamplona 3:0.

19:19

Ukrajinská pohraničná služba vylovila z rieky Tisa, ktorá tvorí časť hranice Ukrajiny s Rumunskom, telá dvoch mužov. Ich totožnosť sa zatiaľ nepodarilo zistiť.

19:18

Tornáda, ktoré sa v sobotu prehnali americkým štátom Oklahoma, si vyžiadali najmenej dve obete na životoch. V nedeľu o tom informovali tamojšie úrady, ktoré dodali, že jednou z obetí je dieťa.

19:16

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj v nedeľu priznal, že situácia ukrajinskej armády na frontovej línii sa zhoršila, a potvrdil, že Rusko v poslednom čase dosiahlo na bojisku viacero úspechov.

19:13

Rakúski colníci objavili 700.000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu. V nedeľu o tom informovalo rakúske ministerstvo financií.

18:06

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá. Uviedol to ruský think tank blízky vláde.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali