Tenis-Australian Open: Mihalíková vyhrala juniorskú štvorhru, Macko: “Je to geniálne”

Tenis-Australian Open: Mihalíková vyhrala juniorskú štvorhru, Macko: “Je to geniálne”

Melbourne 30. januára 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Rafiq Maqbool)

 

Slovenská juniorská tenistka Tereza Mihalíková sa úspešne dostala na Australian Open až do finále, kde už nestačila na svoju súperku. Všetko si však vynahradila vo finálovej štvorhre a teší sa z titulu aj v tomto roku. Výborne

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková (vpravo) s Ruskou Annou Kalinskou (vľavo) vyhrali šštvorhru junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne, keď vo finále zdolali ukrajinský tandem Dajana Jastremská, Anastasia Zarycká 6:1, 6:1 v sobotu 30. januára 2016.
Slovenská tenistka Tereza Mihalíková (vpravo) s Ruskou Annou Kalinskou (vľavo) vyhrali šštvorhru junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne, keď vo finále zdolali ukrajinský tandem Dajana Jastremská, Anastasia Zarycká 6:1, 6:1 v sobotu 30. januára 2016.

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s Ruskou Annou Kalinskou sa stali víťazkami juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo finále ako nasadené dvojky deklasovali šiesty nasadený ukrajinský tandem Dajana Jastremská, Anastasia Zarycká 6:1, 6:1. Pre Mihalíkovú je to druhý grandslamový titul, vlani triumfovala v Melbourne Parku v singli. V debli ťahala vo finále za kratší koniec minulý rok vo Wimbledone i na US Open v roku 2014.

Reklama

Mihalíková sa postarala celkovo o ôsmy titul slovenského juniorského tenisu na podujatiach veľkej štvorky v éra samostatnosti, piaty vo štvorhre. Viktória Kužmová s Ruskou Aleksandrou Pospelovovou vlani vyhrali debla na US Open. Filip Horanský s Čechom Jiřím Veselým ovládli v roku 2011 juniorského debla na Australian Open. Rok predtým získali v Melbourne titul vo štvorhre Jana Čepelová so Chantal Škamlovou. Henrieta Magyová v roku 1994 po boku bývalej svetovej jednotky Švajčiarky Martiny Hingisovej vyhrala debla na Roland Garros.

Prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko mal z Mihalíkovej úspešného ťaženia v Austrálii obrovskú radosť. “Terka bola v Melbourne v dvoch finále, čo je geniálny výsledok. Veľmi ma teší, že po vlaňajšom triumfe vo dvojhre získala titul aj vo štvorhre. Škoda, že Klein s Riklom nevyužili v supertajbrejku mečbal. Terka s Lukášom však majú pred sebou veľkú budúcnosť. Ak budú v tomto trende pokračovať, som presvedčený, že sa presadia aj medzi seniormi,” povedal pre TASR šéf slovenského tenisu.

Reklama

Výkony Mihalíkovej vysoko vyzdvihol aj generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. “Terka dosiahla v Melbourne fantastický úspech, ku ktorému jej srdečne blahoželám. Postúpiť do dvoch finále, to je husársky kúsok. Terka potvrdila, že je veľkým talentom. Škoda, že Lukáš Klein s Riklom prehrali vo finále grandslamu z mečbalu. Vystúpenie juniorov však bolo po waterloo dospelých balzamom na ubolenú slovenskú tenisovú dušu,” povedal pre TASR Moška.

Juniorky – štvorhra – finále:

Anna Kalinská, Tereza MIHALÍKOVÁ (2-Rus./SR) – Dajana Jastremská, Anastasia Zarycká (6-Ukr.) 6:1, 6:1

 

Mihalíková neobhájlia titul v juniorskej dvojhre, vynahradila si to vo štvorhre

Reklama

Naša juniorská tenistka Tereza Mihalíková neobhájila titul v juniorskej dvojhre na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. Vo finále ako nasadená dvojka prehrala s päťkou “pavúka” Bieloruskou Verou Lapkovou 3:6, 4:6.

V druhom dejstve nevyužila vedenie 4:1. “Finále bolo ťažké. Tereza chcela veľmi vyhrať a obhájiť titul, ale dnes chýbalo trochu šťastia na obrat v zápase. Súperka hrala vynikajúco, na hrane maximálneho rizika a všetky dôležité lopty vyhrala,” povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového väzu Mihalíkovej tréner Ján Studenič.

Dvojhra junioriek – finále:
Vera Lapková (5-Biel.) – Tereza MIHALÍKOVÁ (2-SR) 6:3, 6:4

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali