Štátna reprezentácia Slovenskej republiky už nepotrebuje slovenský národ

Štátna reprezentácia Slovenskej republiky už nepotrebuje slovenský národ

Bratislava 11. apríla 2021 (HSP/Foto:Facebook, Pixabay)

 

Podľa predbežných zhodnotení priebehu sčítania obyvateľstva štátne orgány a inštitúcie nepodporili v tohtoročnom sčítaní obyvateľov, aby sa hlásili k slovenskej národnosti ani jediným eurom, ani jediným plagátom alebo videom. Okrem zopár vlasteneckých organizácií. Zato finančná, mediálna a informačná podpora pre prihlásenie sa k národnostným menšinám bola štedrá. Štátna reprezentácia Slovenskej republiky, ktorej voličský hlas odovzdalo mnoho veriacich a roduverných Slovákov už nepotrebuje slovenský národ, iba bezmenné, bezduché a neidentifikovateľné osoby

logo sčítanie obyvateľstva
Ilustračné foto

Nemilé fakty hovoria, že počet obyvateľov hlásiacich sa k slovenskej národnosti od posledného sčítania klesol o takmer 300 tisíc a za súčasného kultúrno-spoločenského stavu a „slobodnej“ atmosféry v spoločnosti nemožno očakávať nárast počtu Slovákov. Na Slovensku žije väčšina slovenského obyvateľstva viažuceho sa na stáročiami preverené tradičné hodnoty a právom očakáva od štátu podporu primeranú väčšine v spoločnosti. Navyše, na juhu Slovenska rovnako dochádza k asimilácii Slovákov ako ostatného inonárodnostného obyvateľstva. Pritom dnes už môžeme povedať, že príslušníkov maďarskej menšiny štát izoloval v uzavretom cykle, v takmer 500 obciach už nepotrebujú a nemusia používať štátny jazyk v žiadnych verejných a úradných komunikáciách – na úradoch, u lekára, na pošte, v poisťovniach, bankách, základných, stredných a vysokých školách, zamestnaní, okrem zopár výnimiek, v kostoloch a v obchodoch už vôbec nie, domácnosti sú vybavené vynikajúcim dosahom médií z Maďarska, operátorské služby, operačné programy v počítačoch, mobily, návody spotrebičov a tovaru sú v maďarskom jazyku. Preto je z tohto pohľadu na mieste otázka – ktorá národnosť je viac asimilovaná a pod väčším asimilačným tlakom? Štatistický úrad SR, ministerstvo kultúry a ďalšie príslušné štátne inštitúcie tento fakt zámerne ignorujú.

Reklama

Dnes ešte nie je možné vyčísliť, koľko peňazí sa použilo zo štátneho rozpočtu na národnostnú kampaň a podporu tradičných a tzv. nových menšín (utečenci a migranti). Vieme však, že menšinovú kampaň finančne, mediálne a informačne podporilo minimálne päť štátnych inštitúcií, päť mimovládnych organizácií a politických strán, desiatka webových portálov a minimálne jedna masová organizácia z Maďarska (Rákóczi Szovetség – RSZ).

 

Reklama
Obohacovanie menšinami ako vnucovaná povinnosť väčšiny

Štatistický úrad vyhotovil videá, plagáty a pútače na podporu občanov hlásiacich sa národnostným menšinám aj v menšinových jazykoch, v sčítacom dotazníku vyšiel v ústrety menšinovým požiadavkám, aby bola striktne oddelená štátna príslušnosť a národnosť a bol zrozumiteľný rozdiel medzi nimi. Rozhodovanie o tom, ako si bude priznávať slovenský národ svoju národnosť nezodpovedne ponechal na predstaviteľov maďarskej a ďalších národnostných menšín. Ministerstvo kultúry sa podieľalo na výrobe krátkeho videa s výzvou o prihlásenie sa k svojej národnosti (alebo dvom národnostiam), ani náhodou však nie slovenskej.

madarsko, koronavirus
Ilustračné foto

Maďarské RSZ, údajne až s 28 tis. členmi a stovkou zástupných organizácií na juhu Slovenska (slovenské gymnáziá, stredné školy, miestne organizácie RSZ a pod.), sa postaralo o veľkú mediálnu kampaň. Okrem videí a plagátov vyhotovilo asi stovku plagátov pre záujemcov s percentuálnym počtom príslušníkov maďarskej menšiny v konkrétnej obci a s otáznikom počtu príslušníkov v tohtoročnom sčítaní. Tie mohli využiť napríklad aj mestá a obce. Niektoré realizovali vlastnú národnostnú kampaň, prevažne maďarskú (napr. Veľké Kapušany). Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny sa cíti už natoľko suverénne, že vyhlasuje obohacovanie národnostných menšín Slovenska takmer za povinnosť prístupu väčšinovej spoločnosti k menšinám.

 

Trvalé napätie na juhu

Niektoré občianske subjekty, v dôsledku masívnej menšinovej politickej kampani, zaslali starostom a primátorom obcí SR požiadavku, aby obce pomohli zamedziť dezinformáciám a chaosu a pri smerovaní slovenského národa k národnej identite, vlastenectvu, tradičným hodnotám a základným ľudským právam. Reakcie predovšetkým predstaviteľov obcí s maďarskou menšinou nesvedčia o dobrej nálade na juhu Slovenska, deklarovaných vynikajúcich slovensko-maďarských vzťahoch a potvrdzujú to, ako intenzívne sa šíria menšinové politické klamstvá a polopravdy. Jednou z odpovedí bola aj reakcia primátora istého nemenovaného mesta na juhu Slovenska: „Odnárodňovanie Slovákov! Vám úplne preskakuje v tom nacionalistickom hlave. Stále platia Benešove dekréty, každý Madar a Nemec je vojnový zločinec. Slovakizácia na juhu má neočakávané výsledky. Maďarská menšina každých 10 rokov klesne o 7-8 % a Vy rozprávate o odnárodňovaní Slovákov. Maďari sú ohrození, my Madari neišli sme bývať na Slovensko ale Slovensko prišiel na juh. Ešte všetko pamätáme fašistické dekréty, vysídlenie, premenovanie našich miest na rýdzo slovenské (Štúrovo, Hurbanovo, Sládkovičovo a pod.) to sú všetko staroslovenské názvy, pamätáme si Slovákov, ktorí prišli na juh aby robili predsedov JRD, MNV, predsedov KSS. potom doniesli svoje rodiny. Slovakizácia prebieha neuveriteľne rýchlo a potom nijaký idioti rozprávajú o odnárodňovanie Slovákov.“

Pre správnosť faktov treba uviesť, že počet Slovákov v sčítaní v roku 2011 klesol o 5 %. Počet príslušníkov maďarskej menšiny o 1 % a podobne to je aj za ostatné desaťročia. „Slovakizácia“ ani zďaleka neprebieha tak neuveriteľne rýchlo, slovenské rodiny sa síce prisťahovali, ale ako slovenské zväčša neprežili a ich potomkovia sa pomaďarčili alebo odsťahovali. Na juhu Slovenska je pomerne vysoká fluktuácia slovenských obyvateľov, najmä v západnej časti vplyvom zvýšenej zamestnanosti v bratislavskom okolí počet slovenských rodín pribúda.

Reklama

 

Prečo iba jedna národnosť?

Sčítanie však ešte nie je ukončené. Práve v poslednej etape, kedy nie je sčítaných ešte stále viac ako pol milióna obyvateľov môže ísť o najrizikovejšiu fázu. S pomocou tzv. sčítacích asistentov a kontaktných miest môže, a s veľkou pravdepodobnosťou aj bude, dochádzať k manipulácii s občanmi pri priznávaní si národnosti a materinského jazyka, podobne ako počas volieb dochádza k manipulácii voličov zo strany členov volebných komisií, pravdepodobne usmerňovaných menšinovými politickými stranami. Upozorňovali sme na tento fakt už v minulých zverejnených príspevkoch. Dnes sa zo slovenských médií píšucich v menšinovom maďarskom jazyku dozvedáme, že menšinové subjekty vyzývajú, aby menšinové politické orgány kontaktovali sčítacích asistentov a spolupracovali s nimi pri asistovanom sčítaní. Na jazykovo zmiešanom území Slovenska to bude znamenať manipuláciu najmä s nezorientovanými a neistými obyvateľmi a tým nižší počet občanov, ktorí by sa inak, prirodzene a logicky prihlásili najskôr k slovenskej národnosti. Podobný osud čaká aj príslušníkov rómskej menšiny. To všetko pod drobnohľadom Štatistického úradu, štátnych orgánov a nás, všetkých.

Jedno zo zverejnených odporúčaní, ako sa dať sčítať uvádza vo svojom odôvodnení, prečo si majú obyvatelia uviesť iba jednu národnosť, že „počet Slovákov dramaticky klesá, kým počet iných národov rastie. Národnosť, viera, jazyk, pohlavie a rodina môžu byť iba jedno. Dvojitosť a rozpoltenosť človeka – schizofrénia je chorobný stav a koncept cudzej ideológie zameraný na škodenie osobnosti človeka aj životu spoločenstva. Trvalá identita je ochranou voči zneužívaniu identít a jej negatívnych dôsledkov na občanov SR. Kultúrne a hodnotovo ukotvený občan s jednou trvalou identitou môže oveľa úspešnejšie predchádzať psychologickým, politickým a iným manipuláciám. Podiel Slovákov v obciach, kde sa popri štátnom jazyku používajú aj jazyky národnostných menšín, zvýši podiel slovenskej národnej kultúry v obci a účasti Slovákov na rozhodovaní v obci.“

Metodika vyhodnocovania sčítania podľa národnosti zostáva stále otvorená. Štatistický úrad na tento účel zriadil komisiu, ktorej členmi sú o. i. aj zástupcovia jednotlivých ministerstiev, miest a obcí, poisťovňa, ale aj Slovenská akadémia vied. Ministerstvo kultúry vyhlásilo, že zriadi dočasnú komisiu na interpretáciu výsledkov sčítania. Preto je potrebné vyvinúť občiansky tlak a požadovať prijatie za členov komisie vlasteneckých organizácií. Na podporu väčšinového názoru v spoločnosti – na vyhodnotenie výsledkov sčítania na základe iba jednej národnosti vznikla občianska iniciatíva na dohľad nad sčítaním a vyhodnocovaním výsledkov sčítania na základe národnosti. Iniciatíva navrhne riešenia vyhodnocovania výsledkov sčítania z hľadiska národnosti, ale aj občania budú môcť iniciatíve nahlasovať svoje sťažnosti, pripomienky a skúsenosti zo sčítania ohľadom uvádzania si národnosti a materinského jazyka.

Skutočná identita je iba jedna, preto je možné vyhodnocovať iba jednu národnosť, jeden jazyk, jednu vieru. Takto to chápe a žiada väčšina Slovákov.

Reklama

 

Orientačný zoznam:
Finančná, mediálna a informačná podpora pre národnostné menšiny zo Slovenska

Fond na podporu kultúr národnostných menšín

Úrad vlády SR pre národnostné menšiny

Štatistický úrad SR

Ministerstvo kultúry SR

Ministerstvo vnútra SR (Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity)

Fórum inštitú pre výskum menšín

Inštitút Mateja Bela

SMK (politická strana)

Most (politická strana)

Reklama

mestá a obce

ďalšie občianske združenia a internetové portály

Finančná a mediálna podpora z Maďarska

Rákóczi szovetség

Finančná, mediálna a informačná podpora slovenskej národnej identity

občianske združenia a vlastenecké internetové portály

 

Reklama

Margaréta Vyšná

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:38

Americký prezident Joe Biden usporiada v apríli prvý trojstranný summit s lídrami Filipín a Japonska, oznámil v pondelok Biely dom. Informovala agentúra AFP. Podľa nej sa Spojené štáty snažia posilniť spojenectvo v regióne voči Číne.

Schôdzka Bidena s filipínskym prezidentom Ferdinandom Marcosom a japonským premiérom Fumiom Kišidom je naplánovaná na 11. apríla a je ďalšou v sérii stretnutí s ázijsko-tichomorskými spojencami USA.

Biden
Na snímke Joe Biden
07:19

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken odcestuje tento týždeň do Saudskej Arábie a Egypta na rokovania o úsilí zabezpečiť prímerie v Gaze a zvýšenie množstva humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy, uviedol v utorok prostredníctvom svojho hovorcu americký rezort diplomacie. Informovala agentúra AFP.

07:00

Približne 700 ľudí uviazlo v utorok na krajnom severe Austrálie po tom, čo sa touto odľahlou oblasťou prehnala tropická cyklóna a obyvateľov odrezala od zvyšku krajiny. Informovala agentúra AFP.

Búrka tretej kategórie postihla spomínané územie prudkým dažďom a silným vetrom s rýchlosťou približne 170 až 200 kilometrov za hodinu, uviedol austrálsky meteorologický úrad.

06:57

Na doživotné väzenie bez šance na udelenia milosti odsúdil v pondelok súd v USA matku, ktorá svoju 16-mesačnú dcéru nechala v detskej ohrádke a odišla na dovolenku na desať dní. Dieťa v tom čase zomrelo, informovala agentúra AP.

06:55

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok súhlasil s návrhom amerického prezidenta Joea Bidena, aby do Washingtonu vyslal delegáciu vysokopostavených izraelských predstaviteľov na rokovania o plánoch Izraela zaútočiť na mesto Rafah na juhu Gazy, ktoré je baštou Hamasu. Podľa agentúry AFP o tom informoval Biely dom.

06:52

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok zablahoželal Vladimirovi Putinovi k znovuzvoleniu do funkcie ruského prezidenta a ponúkol mu, že bude sprostredkovateľom medzi Moskvou a Ukrajinou.

S odvolaním sa na kanceláriu tureckého prezidenta o tom informovala agentúra AFP. Pripomenula, že to nie je prvýkrát, čo Erdogan ponúkol svoje služby ako sprostredkovateľ vo vojne medzi Ruskom a Ukrajinou.

06:50

Hokejový tím NHL Anaheim Ducks poslal Slováka Pavla Regenda späť do farmárskeho tímu San Diego Gulls. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Kondenačná stopa zo štartu rakety Falcon 9 spoločnosti SpaceX je vidieť nad domami v pondelok 18. marca 2024 v San Diegu

Autor: AP/Gregory Bull

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali