Washington 19. decembra 2018 (HSP/Sputnik/Foto:flickr)
Súkromný pilot Randy Jones tvrdí, že personál, ktorý upratuje odpadky a zvyšky z predchádzajúcej linky, si nemení rukavice a začína baliť jedlo pre ďalších cestujúcich, uvádza The Sun. Randy Jones pracuje ako súkromný pilot takmer 20 rokov a hovorí, že jedlo a nápoje na palube môže byť zdravotne nebezpečné, pretože personál nedodržiava hygienické predpisy
Jones zdôrazňuje, že je predovšetkým potrebné venovať pozornosť káve, pretože voda dodávaná na palubu je uchovávaná v zásobníkoch, ktoré môžu byť znečistené.
Pilot tvrdí, že voda používaná na plnenie zásobníka sa nečistí, a preto ak je pitná voda v meste nekvalitná, práve takúto budú piť cestujúci na palube.
Shreyas Parikh, ktorý pracuje ako stevard v piatich rôznych leteckých spoločnostiach, uvádza, že on a jeho kolegovia radšej prinášajú svoje jedlo do lietadla. Parikh tvrdí, že jedlo na palube môže byť veľmi škodlivé, pretože do jedla je pridávané veľa korenia, soli a tukov, aby sa zlepšila jeho chuť. Okrem toho môže byť pripravených aj niekoľko dní vopred.