Šokujúce odhalenia a fraška: Ruský reportér sa preštrikoval do nemocnice, kde leží “zamorený špión” Skripaľ

Šokujúce odhalenia a fraška: Ruský reportér sa preštrikoval do nemocnice, kde leží “zamorený špión” Skripaľ

Salisbury 16. apríla 2018 (HSP/Foto:Screenshot:Ren TV)

 

Ruský agresor nedrieme! Do nemocnice v dnes už svetoznámom britskom zapadákove Salisbury, kde je hospitalizovaný bývalý dvojitý agent Sergej Skripaľ, ktorý bol údajne otrávený smrtiacou látkou (a napriek tomu žije a rýchlo sa uzdravuje) sa infiltroval filmový štáb ruskej televíznej stanice REN TV a nakrútil tam šokujúcu reportáž.

Ruský reportér sa dostal do nemocnice, kde leží bývalý dvojitý agent Sergej Skripaľ

Prvé, čo šokovalo samotného reportéra, bolo to, že sa mu bezproblémovo podarilo dostať sa do nemocnice, kde sa, podľa západných politikov a médií, nachádza človek otrávený bojovou látkou a ktorý by mohol ohroziť veľký počet ľudí. Teda v nemocnici by mali platiť mimoriadne prísne pravidla a mali byť uskutočnené závažné bezpečnostné a medicínske opatrenia. Ako zistil ruský reportér, v tejto nemocnice nie je ani prvé, ani druhé.

Reklama

Prenikol dovnútra budovy – celkom pokojne, nik ho nezastavil, žiadne kontroly. A to je prísne strážená nemocnica, kde leží otrávený špión, pri kontakte s ktorým by mohli byť nebezpečnou látkou ohrozené desiatky nevinných civilistov? Zastavil sa pred dverami, ktoré vyzerajú, ako  „bezpečne zatvorené“. Je to oddelenie mikrobiológie, kde sa nachádza Skripaľ.

Tvári sa, že napätie stúpa: „Toto sú, pravdepodobne, dvere, za ktorými sa nachádza Sergej Skripaľ. Je na nich nápis: „Nevstupujte. Udržujte odstup! Toto je jediná obrana Veľkej Británie pred jedom Novičok,“ ironizuje reportér. Pointa je v tom, že nápis preložil, povedzme, svojsky: na dverách je napísané „Pozor, klzká podlaha“ /ako v starom vtipe o padajúcej omietke/. Toto sú dvere, ktoré chránia celý svet pred nebezpečnou nákazou?..

Reklama

Reportér sa prechádza po priestoroch nemocnice a čuduje sa, že tam nie sú prísne opatrenia, nie sú tabuľky upozorňujúce na nebezpečenstvo nákazy, nechápe, prečo personál nenosí ochranné oblečenie, na stenách vidí veľa detských obrázkov: žeby Briti takto riskovali so zdravím nevinných detí?!.. „Je tu veľa detských obrázkov, automatov na kávu a veľa zatvorených dverí,“ sumarizuje ruský reportér.

Políciu nevidno, okrem dvoch príslušníkov hliadky, ktorých stretol na chodbe. Na otázku o zdravotnom stave Skripaľa nevedeli odpovedať, iba pokrčili ramenami a odišli preč. Žiadne otázky… Avšak o pár minút sa predsa objavila ochranka, ktorá už nebola taká zdvorilá. Donútili reportéra, aby vymazali videozáznam, ktorý nakrútili, ale kameraman dokázal schovať technickú kópiu, ktorú spracovala a odvysielala ruská televízia Ren TV, preto kvalita nahrávky nie je tá najlepšia.

Reportér poukazuje na čudné nezhody. „Hrôzostrašní“ ochrankári sa objavili až o štvrť hodiny, privolali policajtov, ktorí však zasa nemali žiadne otázky a vôbec sa nezaujímali o ruský filmový štáb. Vedenie mesta chce zdemolovať reštauráciu a piváreň, kde sedeli Skripaľovci pred /alebo počas?/ otrávenia, a taktiež aj ich dom. Tunajší obyvatelia sa boja približovať k inkriminovanej reštaurácii a domu Skripaľovcov, aby sa nenakazili, ale v nemocnici, kde vyše mesiaca ležala dvojica „otrávená prudko jedovatou látkou“, lekári a zdravotné sestry defilujú v bežnom oblečení, neboja sa otravy.

Reportér uvádza, že Júliu Skripaľovu odviezli na vojenskú základňu a nepúšťajú k nej nikoho. Jej „strážcovia“ pre média „tlmočia“ jej slová, ale to vôbec nemusia byť jej slová. Nič nevie čo chce a čo nechce. Jednoducho ju odrezali od sveta. Prečo? Reportér je presvedčený, že sa po uzdravení presne takisto zmizne aj jej otec Sergej Skripaľ. Britské úrady k nim nikoho nepustia, pretože by riskovali, že sa prevalí celá fraška, ktorú rozohral Londýn.

Eugen Rusnák

Reklama

 

Video si môžete pozrieť tu:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali