Smoleňák otvorene o nelichotivej situácii: “Musíme niečo podniknúť”

Smoleňák otvorene o nelichotivej situácii: “Musíme niečo podniknúť”

Bratislava 1. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Radek Smoleňák po zápase priznal, že hráči majú v hlavách aj meškajúce výplaty, tréner Miloš Říha sa však na nelichotivú situáciu nemieni vyhovárať

Hokejisti Slovana Bratislava opäť nepreniesli pokyny o zjednodušenej hre z tréningu do súťažného stretnutia a Sibiru Novosibirsk podľahli v KHL 2:5. Český útočník Radek Smoleňák síce po zápase priznal, že hráči majú v hlavách aj meškajúce výplaty, tréner Miloš Říha sa však na nelichotivú situáciu nemieni vyhovárať.

Reklama
Na snímke sprava Radek Smoleňák, tréner tímu Miloš Říha
Na snímke sprava Radek Smoleňák, tréner tímu Miloš Říha

Slovan od začiatku prebiehajúceho ročníka sužujú zranenia. Pred stretnutím so Sibirom vypadol zo zostavy Jakub Valský pre zlomené prsty na ruke a Tomáš Zigo z dôvodu ľahšieho zranenia. Vrátil sa však Michal Sersen, ktorý si zlomil nohu ešte na májových MS v Rusku. Po dlhej pauze sa krátko rozohral v tipsportligovej Banskej Bystrici a v stredu naskočil premiérovo v tejto sezóne aj do zápasu KHL. “Bolo to fyzicky náročnejšie, ťažko sa mi dostávalo do tempa, hra bola od začiatku rozkúskovaná. Nepomohlo mi ani to, že sme po prvej tretine prehrávali 0:2. Postupne sme sa zlepšili, bohužiaľ, v presilovkách nám to nechce padať. Je to veľká škoda. Všetci sme odhodlaní, nikto nič nebalí. Musíme to hodiť za hlavu,” povedal po stretnutí Sersen.

“Belasí” zapli naplno až v momente, keď bolo prakticky rozhodnuté. Presilovkový nápor z úvodu tretej tretiny síce viedol k zníženiu na 2:4, ale posledné slovo mali hostia, ktorí takticky zvládli zápas na výbornú. “Dostávali sme sa do streleckých pozícii, na druhej strane všetko, čo letelo na našu bránku, skončilo v sieti. V presilovke si povieme, že tam pôjde aspoň dvadsať striel na bránku a išla jedna. Hovoríme si na tréningu každý deň, že to zjednodušíme. Zasa sme nesplnili pokyny, nemohli sme preto očakávať lepší výsledok,” podčiarkol Říha.

Reklama

Smoleňák po stretnutí otvorene priznal, že nelichotivá situácia s chýbajúcimi výplatami už zväzovala hráčom ruky. “Niečo nám sľúbili, no nestalo sa tak. Spoločne s tímom si sadneme a uvidíme, čo bude ďalej. Drieme každý zápas, všetko chceme vyhrať, ale situácia je veľmi zlá. Človek môže tento vagón ťahať len chvíľku, ale keď vám niečo sľubujú a nič sa nedeje, musíme niečo podniknúť. Pri všetkej úcte, milujeme túto hru, ale musíme živiť rodiny a keď nie sú peniaze, je to ťažké. Sadneme si v kabíne a rozhodneme sa, čo ďalej,” uviedol Smoleňák.

Na jeho vyjadrenia zareagoval po prehratom stretnutí aj tréner Říha. “Nevyhováral by som sa na to. Pripravovali sme sa poctivo. Keď vyhráme tri zápasy, potom sa sťažujme, to je chlapské slovo. V hlavách to síce majú a rozprávajú sa o tom skoro každý deň, ale nie sme jediné mužstvo v KHL s týmto problém. Počul som, že hráči Sibiru nemali výplaty tri a pol mesiaca a nehrali až taký zlý hokej. Situácia je zložitá, ale takéto vyjadrenia sa mi nepáčia.”

Čochvíľa 58-ročný kormidelník vedel o tom, že kabína sa plánuje zísť a situáciu riešiť. Nechcel však, aby niečo podnikla pred zápasom so Sibirom. “Pred zápasom som hráčov poprosil, aby to odložili na ďalší deň. Situácia sa rieši, viem to, pretože som dennodenne v kontakte s vedením. Ruská strana nám niečo sľubuje, ale ešte stále neprišlo, čo malo. My však veríme, že to príde. Rozumiem aj faktu, že niektoré hráči nemajú peniaze našetrené a chýbajú im,” dodal Říha.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

11:07

Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol tím iba sedem mesiacov a nedokázal s ním postúpiť z play off na finálový turnaj ME 2024 v Nemecku. Bosna bola aj jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali