Slovan – Medveščak 3:2, Viedenský o víťaznom góle: “Chutil vynikajúco”

Slovan – Medveščak 3:2, Viedenský o víťaznom góle: “Chutil vynikajúco”

Bratislava 6. septembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

O výhre “belasých” rozhodol gólom 42 sekúnd pred koncom center Marek Viedenský

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase KHL na domácom ľade nad chorvátskym klubom Medveščak Záhreb tesne 3:2. O výhre “belasých” rozhodol gólom 42 sekúnd pred koncom center Marek Viedenský, ktorý dorazil do siete strelu Lukáša Kašpara. Z úvodnej päťzápasovej domácej série v základnej časti tak vyťažili “belasí” šesť bodov, keď si pripísali dve výhry a tri prehry.

Reklama
Na snímke brankár Gašper Krošelj (Medveščak) bezmocne sleduje puk smerujúci za svoj chrbát po dorážke Mareka Viedenského (nie je na snímke)
Na snímke brankár Gašper Krošelj (Medveščak) bezmocne sleduje puk smerujúci za svoj chrbát po dorážke Mareka Viedenského (nie je na snímke)

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži dlho doplácal na nepresnú koncovku – kým “medvedi” využili v 13. minúte vďaka Marekovi Kvapilovi päťminútovú presilovku pri vylúčení Michala Sersena na 5 min + DKZ, domáci rovnakú príležitosť na gól nepremenili, rovnako ako ďalšie sľubné šance. Streleckú smolu zlomili až v záverečnej tretine, keď v priebehu 34 sekúnd otočili skóre zásluhou gólov Cama Barkera a Václava Nedorosta. Medveščak zásahom Tomáša Mertla z 56. minúty vyrovnal, ale triumf domácich zariadil v samom závere Viedenský. Pri premiérovom súťažnom štarte v drese bratislavského klubu tak kanadský brankár Barry Brust vychytal víťazstvo.

Zverenci trénera Miloša Říha po troch dňoch voľna odchádzajú na prvý tohtosezónny “trip”, ktorý začnú vo štvrtok o 18.30 SELČ súbojom na ľade dvojnásobného šampióna Dinama Moskva.

Reklama

 

Slovan Bratislava – Medveščak Záhreb 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

Góly: 50. Barker (Kašpar, Tičar), 50. Nedorost (Švarný), 60. Viedenský (Kašpar, Nagy) – 13. Kvapil, 56. Mertl (Smoleňák, Kinrade). Rozhodovali: Gofman, Soin – Goľak, Deďuľa, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše 12. Sersen 5 min + DKZ za seknutie – 26. Brule 5 min + DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8123 divákov.

Slovan Bratislava: Brust – Sersen, Barker, Starosta, Švarný, Kozák, Mihálik, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Surový, Viedenský, Bartovič – Skokan, Lušňák, Skalický

Medveščak Záhreb: Krošelj – Gysbers, Mäntylä, Kinrade, Morrisonn, Larkin, Katic, Deutsch – Kvapil, Mertl, Smoleňák – Bjorkstrand, Genoway, Giliati – Saarinen, Brule, Hedberg – Glumac, Jämtin, Perkovich

Reklama

 

Domáci napokon brali všetky tri body

Úvodná tretina priniesla rozháraný hokej, najmä domáci kopili pri rozohrávke nepresnosti. Na jednu mohli doplatiť, pred bránkou Slovana osamotený Jämtin však nedosiahol na prihrávku Giliatiho. V 9. minúte mali pri vylúčení Nagya dobré príležitosti na otvorenie skóre Saarinen a Mertl, obaja ale minuli cieľ. V 12. minúte dostal obranca Sersen za seknutie súpera trest na 5 min + DKZ a “belasí” hrali dlhé oslabenie. Hráči Medveščaku početnú výhodu po 56 sekundách využili, keď debutujúceho Brusta prekonal strelou k ľavej žŕdke Kvapil – 0:1. Říhovi zverenci kontrovali v oslabení, najprv situáciu 2 na 1 vyriešil Jeglič ranou, ktorá iba tesne minula bránku a vzápätí ušiel hosťom aj Kašpar, jeho pokus v poslednej chvíli zblokoval vracajúci sa Genoway. Slovan oslabenie ustál, po jeho skončení mal príležitosť na vyrovnanie Nagy, proti bol však Krošeljov betón.

Na snímke brankár Barry Brust (Slovan) počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb
Na snímke brankár Barry Brust (Slovan) počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava – Medveščak Záhreb

Druhé dejstvo začali slovanisti oveľa aktívnejšie a pred Krošlejom bolo zrazu rušno. V 26. minúte prišli hostia o Bruleho, ktorý inkasoval za úder do hlavy a krku trest na 5 min + DKZ a putoval rovnako ako Sersen predčasne pod sprchy. Dlhočiznú presilovku však zahrali biedne, brankár Krošelj pôsobil sebaisto a strely z diaľky v pohode kryl, najväčšiu príležitosť mal paradoxne útočník Záhrebu Glumac, ktorého vychytal Brust. Slovan si opäť vytvoril šancu až v oslabení, pri vylúčení Nedorosta sa dostal do samostatného úniku Kašpar, no svoj blafák nedotiahol do úspešného konca. Na druhej strane bol blízko ku gólu Genoway, puk po jeho pohotovej dorážke poskakoval po hornej žŕdke. Slovan si začal produkovať šance, ale stále horel v koncovke, v 35. minúte zahodil tutovku po krížnej prihrávke Viedenského Surový, v závere tretiny opečiatkoval žŕdku Kašpar.

Na snímke Václav Nedorost (Slovan) sa raduje z gólu počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb
Na snímke Václav Nedorost (Slovan) sa raduje z gólu počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava – Medveščak Záhreb

Tretiu časť odštartovali slovanisti dobýjaním súperovej bránky, všetko smerovali na Krošelja, ktorý ale prvé strely i dorážky hravo kryl. V 49. min dostali domáci šancu hrať presilovku 4 na 3, Říha si pred ňou vybral time out a pripravil pre svojich zverencov správnu taktickú schému. Domácich vykúpil zo streleckej mizérie Barker, ktorý od modrej čiary prepálil delovkou všetko, čo mu stálo v ceste. O 34 sekúnd už slovanisti viedli, po Švarného zavezení puku namieril presne spoza kruhov Nedorost. Medveščak po tomto momente vrhol všetky sily do útoku a necelé 5 minút pred koncom tretej tretiny sa dočkal vyrovnania. Smoleňákovo nahodenie tečoval pred Brustom Mertl – 2:2. Domáci však napokon brali všetky tri body, 42 sekúnd pred koncom zariadil triumf Viedenský.

Reklama

 

Marek Viedenský: “Konečne mi to tam padlo”

Miloš Říha, tréner Slovana: “Konečne sme zvíťazili, konečne sa nám podaril urobiť obrat. Hralo sa hore – dole, nevyužili sme päťminútovú presilovku, ale v závere sme uspeli pri hre 4 na 3 a otočili skóre, čo nás ukľudnilo. Po vyrovnávajúcom zásahu sme sa našťastie nezľakli a doviedli duel do víťazného konca. Som rád, že sme vyhrali, že sa to trochu upokojí. Na tripe by sme mali byť už kompletní.”

Ladislav Nagy, útočník Slovana: “Po vynechaní dvoch zápasov po žalúdočných problémoch to stále nie je z mojej strany ono, nedarí sa mi, musím sa do toho dostať. Ostatní chlapci ale zabojovali, dreli sme celý zápas a myslím si, že sme boli lepším mužstvom. V prvej tretine nás trochu zarezali rozhodcovia, ale otočili sme to a zvíťazili. Tri body sú doma.”

Marek Viedenský, útočník Slovana a autor rozhodujúceho gólu: “Víťazný gól chutil vynikajúco. Tlačili sme sa pred bránku, mali sme veľa šancí, dlho sme sa síce nevedeli strelecky presadiť, ale bojovali sme do konca a vďaka tomu vyhrali. Pri mojom góle to ‘Kašpy’ potiahol, čakal som, či prihrá, napokon vystrelil a ja som nemal problém zasunúť puk do prázdnej bránky. Konečne mi to tam padlo. Verím, že nás toto víťazstvo pripraví na ťažké zápasy na tripe, kde pôjdeme s väčším odhodlaním a sebavedomím.”

Lukáš Kašpar, útočník Slovana: “Sami sme sa vylúčeniami dostali pod tlak, na druhej strane je super, že sme sa dokázali dostať späť do zápasu. Urobili sme potom hrúbku ako blázon, nakoniec sme ale vyhrali. Páči sa mi, že to tento tím za žiadneho stavu nevzdáva.”

Gordie Dwyer, tréner Medveščaka: “Vedeli sme, že to bude pre nás ťažký test. Slovan má veľmi dobrý ofenzívny tím, k tomu dobrú brankársku dvojicu. Vedeli sme, že musíme hrať proti nemu šikovne a tvrdo. Páčilo sa mi, ako chalani bojovali, snažili sme sa, tlačili sa dopredu, oba tímy mali šancu tento zápas vyhrať. Bohužiaľ, vyšli sme naprázdno. Nezostáva mi nič iné, ako pogratulovať Slovanu k víťazstvu.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali