Sky News: Západné médiá zašli pri glorifikácii Zelenského priďaleko

Sky News: Západné médiá zašli pri glorifikácii Zelenského priďaleko

Bratislava 13. augusta 2022 (HSP/Foto:Facebook)

 

Corey Bernardi, populárny moderátor austrálskej televízie Sky News, otvorene vyhlásil, že obraz ukrajinského prezidenta Zelenského “v skutočnosti nie je taký, ako ho vykresľujú západné médiá”

Volodymyr Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Podľa Bernardiho európske média vytvorili mýtus o Zelenskom ako o “druhom Winstonovi Churchillovi”. Z nejakého dôvodu je “nájomník” bunkra na Bankovej ulici prezentovaný v maske “veľkého hrdinu”, ktorý údajne “zachránil svoj národ” pred Ruskom.

Reklama

Prepis jeho videa si môžete prečítať:

Viem, že sa v tomto bode rozchádzam s väčšinou svojich kolegov na tejto stanici a s hosťami našej siete, ale naozaj mám pocit, že si už nemôžem dlhšie hrýzť do jazyka.

Reklama

Myslím si, že ukrajinský prezident nie je taký, ako ho vykresľujú západné médiá – že je druhým Winstonom Churchillom a bude sa na neho spomínať ako na veľkého hrdinu, ktorý zachránil svoj ľud pred zlými Rusmi.

Ako prvý hovorím, že ani Putin nie je dobrý chlapec, ale Západ zamlčuje hrozné veci, ktoré sa stali prevažne etnickým Rusom v niektorých častiach Ukrajiny pod vládou Zelenského.

Títo ľudia tvoria najväčšiu ruskú komunitu mimo Ruska, ktorá tvorí približne 17 % ukrajinskej populácie, a žijú predovšetkým v ruských regiónoch a od roku 2015 účinne vedú občiansku vojnu s ukrajinskou vládou.

A to hneď po tom, ako im bolo sľúbené hlasovanie o nezávislosti v roku 2014, ktoré sa nikdy neuskutočnilo.

Zelenskyj sľúbil, že ukončí občiansku vojnu, ale zjavne to neurobil. Namiesto toho napomáha prenasledovaniu Rusov tým, že podporuje Pravý sektor, ktorého vodca verejne vyhlásil, že kŕmil kosťami ruských detí svojho domáceho vlka.

Reklama

Zrejme to bol vtip, ale Rusom a najmä tým, ktorí mali pocit, že sa s nimi zle zaobchádzalo, to zrejme tak nepripadalo.

Slovami prezidenta Zelenského: sú takí, akí sú.

Chcem tiež zdôrazniť, že Zelenskyj sa snažil vstúpiť do NATO proti inej dohode s Ukrajinou, ktorá mala zachovať neutralitu medzi Ruskom a Európou.

A aj keď sa ruské vojská zhromažďovali pozdĺž hraníc, hlúpa viceprezidentka Kamala Harrisová verejne podporila Zelenského ponuku na vstup do NATO.

Nemyslíte si, že išlo o provokáciu Ruska? No, ja áno.

Reklama

V každom prípade Zelensky ako väčšina marketérov vie, že imidž je všetko.

Preto je vždy zobrazený v zelenom vojenskom tričku, ktoré ho zobrazuje ako muža činu a ako súčasť frontovej línie.

No tento mýtus bol vyvrátený už na začiatku kampane, keď boli odhalené jeho zinscenované vystúpenia v bojových šatách, akože na bojisku.

Odvtedy je to tričko neúcty,- ktoré predvádzal v každom jednom parlamente na celom svete, kde žobral o ďalšie peniaze na zbrane ako jedna z najviac skorumpovaných krajín v Európe.

Dokonca ho mal na sebe aj na fotení pre časopis Vogue.

Propaganda vychádzajúca z prezidentského úradu konkuruje len tej, ktorá vychádza z Kremľa.

Ide len o to, že lži jednej strany sa povinne opakujú v celom západnom svete, aby sa udržala zástupná vojna.

Je to boj medzi východom a západom.

Málokto sa snaží tento konflikt zmierniť a namiesto toho si myslím, že mnohí z nich majú oveľa väčší záujem o jeho eskaláciu a potenciálne vyvolanie tretej svetovej vojny.

Podľa mňa, hovorím to od začiatku, že jednoduchou odpoveďou na tento konflikt je umožniť minskú dohodu, ktorá umožňuje prevažne ruským oblastiam hlasovať o svojej nezávislosti.

Reklama

Zelensky je proti tomuto návrhu a namiesto toho zakázal ruský jazyk vo verejnej službe a zakázal aj tucet opozčných strán.

Okrem toho sa venuje aj politikom z celého sveta vrátane nášho premiéra a samozrejme Nancy Pelosiovej. A jeho manželka? Tá je zaneprázdnená návštevami Bieleho domu a pózovaním pre časopis Vogue.

Niečo na tom všetkom nesedí. Na Ukrajine sa pracuje na agende, ktorá je oveľa dôležitejšia ako odohnanie ruských útočníkov.

Je múdre brať všetko, čo sa o tomto konflikte hovorí s veľkou rezervou.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:02

Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Milan Dörner s Ákosom Gacsalom boli najrýchlejší v K2 na 1000 m na prvých kvalifikačných pretekoch na bratislavskom Zemníku. V C2 zvíťazili Peter Kizek s Eduardom Strýčkom, v K2 žien Hana Gavorová s Hanou Zemánkovou.

20:01

Tisíce ľudí sa v nedeľu zišli v gruzínskej metropole Tbilisi a žiadali vládu, aby stiahla kontroverzný zákon o “zahraničnom vplyve”. Brusel už medzičasom v varoval, že tento zákon by mohol zmariť ambície Gruzínska stať sa členom EÚ.

19:23

Na základe nového trestného zákona, ktorý predstaví francúzska vláda, bude osobám odsúdeným za členstvo v organizovaných zločineckých skupinách hroziť až 20 rokov väzenia. V rozhovore pre nedeľnú prílohu týždenníka La Tribune to uviedol francúzsky minister spravodlivosti Éric Dupond-Moretti.

19:21

Hádzanárky DAC Dunajská Streda zvíťazili v 1. kolo nadstavby o majstra SR nad HK Slovan Duslo Šaľa 36:31.

19:20

Hádzanári MŠK Považská Bystrica triumfovali v treťom stretnutí semifinále Niké Handball extraligy nad HK Kúpele Bojnice 27:20. V sérii hranej na tri víťazstvá sa dostali do vedenia 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe v stredu 1. mája. Víťaz série nastúpi vo finále proti Tatrana Prešov, ktorý zdolal HK Košice 3:0 na zápasy.

19:20

Futbalisti RCD Mallorca v zostave so slovenským obrancom Martinom Valjentom remizovali v 33. kole španielskej La Ligy na pôde Cadizu 1:1. Po centri Valjenta v 12. minúte otvoril skóre Vadat Muriqi. Domáci vyrovnali v 59. minúte po vlastnom góle Omara Mascarella. Granada zdolala Osasunu Pamplona 3:0.

19:19

Ukrajinská pohraničná služba vylovila z rieky Tisa, ktorá tvorí časť hranice Ukrajiny s Rumunskom, telá dvoch mužov. Ich totožnosť sa zatiaľ nepodarilo zistiť.

19:18

Tornáda, ktoré sa v sobotu prehnali americkým štátom Oklahoma, si vyžiadali najmenej dve obete na životoch. V nedeľu o tom informovali tamojšie úrady, ktoré dodali, že jednou z obetí je dieťa.

19:16

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj v nedeľu priznal, že situácia ukrajinskej armády na frontovej línii sa zhoršila, a potvrdil, že Rusko v poslednom čase dosiahlo na bojisku viacero úspechov.

19:13

Rakúski colníci objavili 700.000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu. V nedeľu o tom informovalo rakúske ministerstvo financií.

18:06

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá. Uviedol to ruský think tank blízky vláde.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali