Séria najčastejších súperov sezóny bez jasného favorita

Séria najčastejších súperov sezóny bez jasného favorita

Michalovce/Poprad 14. apríla 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)

 

Semifinálová séria hokejovej Kaufland play off Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Poprad nebude mať jednoznačného favorita. Výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch zápasoch a aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom budú mať hráči Michaloviec. Tí mali na druhom mieste v základnej časti o štyri body viac než tretí Poprad (99:95)

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad
Na snímke v popredí hráč HK Dukla Ingema Michalovce Antti Erkinjuntti v dohrávke 24.kola hokejovej Tipos Extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HK Poprad 19. januára 2021 v Michalovciach

Michalovce pôsobia v najvyššej slovenskej súťaži iba druhú sezónu. Keďže v minulom ročníku sa vyraďovacia časť pre pandémiu koronavírusu nehrala, je aktuálna play off pre nich prvá v histórii. Poprad je tradičný účastník vyraďovacích bojov, no ďalej než do semifinále sa zatiaľ naposledy dostal pred 10 rokmi v sezóne 2010/2011. Oba tímy netaja vysoké ambície a potvrdili ich aj v základnej časti. Pozíciu favoritov potvrdili aj vo štvrťfinále. Popradčania vyradili Detvu už po štyroch zápasoch a pred semifinále mali deväťdňové zápasové voľno. Séria Michaloviec s Duklou Trenčín, ktorá postúpila z predkola play off, bola dramatickejšia. Michalovce viedli 3:1, Trenčín však znížil na 2:3, no v predĺžení šiesteho zápasu rozhodol o postupe východniarov Marek Bartánus.
Od septembra 2020 sa Michalovce stretli s Popradom až desaťkrát. Šesť zápasov bolo extraligových, tri v rámci Kaufland Tipsport cupu a jeden prípravný.

Reklama

Hoci ide pre Michalovce o prvú play off v slovenskej extralige, s “kamzíkmi” majú pomerne čerstvú skúsenosť z vyraďovacích bojov. Tímy totiž na seba narazili v semifinále pohárovej súťaže a dvojzápas vyhrali po výsledkoch 1:0 a 3:1 Popradčania.

Vzájomné zápasy v základnej časti priniesli vyrovnané výsledky a iba prvý duel sa skončil iným ako najtesnejším rozdielom (Poprad vyhral 5:3).

Reklama

 

Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Michaloviec:

3:5, 2:1 sn (v), 2:3 sn (v), 4:3, 3:4 pp, 3:2 (v)

Michalovce – Poprad v play off: tímy sa v play off doteraz nestretli

 

Popradčania cítia po dlhšej pauze hlad, Michalovce ju chcú využiť

Semifinálová séria Kaufland play off Tipos extraligy medzi hokejistami Popradu a Michaloviec bude nielen súbojom druhého a tretieho tímu základnej časti, ale zároveň aj konfrontáciou dvoch najčastejších súperov prebiehajúcej sezóny. Podľa asistenta trénera michalovského tímu Juraja Faitha budú rozhodovať detaily a disciplína. Kormidelník Popradu Peter Mikula očakáva zaujímavú sériu aj vzhľadom na rozdielny čas tímov na regeneráciu po štvrťfinálových súbojoch.

Reklama

Mikulovi zverenci zdolali Detvu 4:0 na zápasy a štvrtkový zápas v Michalovciach bude pre nich prvý duel po deviatich dňoch. Michalovčania ukončili sériu s Trenčínom (4:2) v nedeľu. “Trénovali sme, ale ušla nám zápasová prax. Jedni budú rozohratí a unavenejší a druhí viac odpočinutí, ale nevyhratí. Aj preto to môže byť zaujímavá séria,” poznamenal Mikula pre hkpoprad.sk.

Podľa útočníka Popradu Lukáša Handlovského ukážu až samotné zápasy, či bol dlhší oddych výhoda: “Už v prvom zápase uvidíme, komu čo prospelo. Myslím si však, že s pribúdajúcimi zápasmi sa dlhší oddych ukáže ako naša výhoda.”

Popradčania by si proti Michalovciam radi vybojovali finálovú účasť, prvú od roku 2011. Vysoké ambície mali aj v sezóne 2020/2021, no vtedy play off zmarila pandémia. Tentoraz by už radi bojovali o titul. “Oddýchli sme si a už sa tešíme na zápasy, lebo prestávka bola dlhá. Cítime vôľu po víťazstve. Uvidíme, čo nám súper dovolí, ale určite chceme ísť do finále,” poznamenal Mikula.

 

Častí súperi

Poprad a Michalovce sú najčastejší súperi v tejto sezóne. Celkovo sa stretli už 10-krát: najskôr v prípravnom zápase, neskôr v troch pohárových a šiestich extraligových dueloch. “Je pravda, že je to nás najčastejší súper v tejto sezóne. Určite sa na neho posnažíme niečo vymyslieť. Už sme spolu hrali toľkokrát, že mužstvá sú obojstranne prečítané. Rozhodovať budú detaily, disciplína a momenty, ktoré v play off často takpovediac ‘robia’ sériu. Poprad je viac postavený na individualitách. Disponuje mimoriadne silným prvým útokom, veľmi skúseným brankárom a skúsenosťami v každej formácii. Trenčín mal mladšie mužstvo, výborne fyzicky disponované, ktoré nás naozaj preverilo. Opäť nás čaká veľmi zdatný protivník,” povedal asistent trénera Michaloviec Tomeka Valtonena Juraj Faith.

Reklama

Silnou zbraňou Popradu by mal byť predovšetkým prvý útok s Marcelom Haščákom, Dávidom Skokanom a Patrikom Svitanom, všetci traja sú v prvej päťke kanadského bodovania celej súťaže. “Pravdupovediac, sústredíme sa na celé mužstvo. Ten útok je zložený z kvalitných hráčov, ktorí sú veľmi produktívni, no netreba zabúdať ani na ostatných. Poprad totiž má svoju kvalitu, no tú máme aj my. Spoliehať sa budeme predovšetkým na našu hru, ktorou chceme kontrolovať vývoj zápasov,” poznamenal Faith.

Do michalovského tímu pribudlo pred sezónou 2020/2021 viacero skúsených hráčov a vedenie klubu hovorilo o túžbe postúpiť do semifinále. Tento cieľ už mužstvo splnilo, no chce ísť ďalej. “Je pravda, že cieľ bol semifinále. Avšak všetky tímy, ktoré sa tam dostali, chcú ísť do finále. Takisto aj my. Spravíme všetko, čo je v našich silách, aby sa nám to podarilo. Ťažko hovoriť o favoritovi, stretávajú sa dve kvalitné a vyrovnané mužstvá. Ja verím, že sa so sériou lepšie popasujeme my a pôjdeme ďalej. Máme hráčov, ktorí už majú niečo za sebou, mužstvo je nabudené. Vedia ako vyhrávať ťažké zápasy a stále majú hlad po úspechu. Účasť vo finále je jasná motivácia,” povedal Faith.

 

Kompletný program semifinálovej série (na štyri víťazné zápasy):

Štvrtok, 15. apríla: Michalovce – Poprad /17.30/

Piatok, 16. apríla: Michalovce – Poprad /18.00/

Pondelok, 19. apríla: Poprad – Michalovce /18.00/

Utorok, 20. apríla: Poprad – Michalovce /17.00/

Štvrtok, 22. apríla: Michalovce – Poprad /18.00/

Sobota, 24. apríla: Poprad – Michalovce /17.00/

Pondelok, 26. apríla: Michalovce – Poprad /18.00/

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali