Roman Stopka: Skutočne konštruktívny a pronárodný kandidát na prezidenta SR je vo výbere len jeden

Roman Stopka: Skutočne konštruktívny a pronárodný kandidát na prezidenta SR je vo výbere len jeden

Bratislava 27. februára 2019 (HSP/Extra plus/Foto:Extra plus-Jana Birošová)

 

Prezidentské voľby sú pred dverami a propaganda natoľko pomútila vodu, že sme ako nevedomí vojaci bez velenia. Hádame sa, či budeme strieľať do svojich, alebo za svojich

Na snímke Štefan Harabin

Je to až smiešne, ale nemôžem si pomôcť. Všimnite si, ako po vstupe Slovenskej republiky do EÚ a NATO menili predstavitelia politických strán preferované hodnoty. Len čo je pravda, boli veľmi nenápadní.

Reklama

Najprv bolo: Občania musia byť bohatí a slobodní!

Potom: Občania musia byť bohatí!

Reklama

Teraz: Občania musia!

Dobre sa im darí postupovať a prostredníctvom ponúkaných kandidátov na post prezidenta SR sa nám ešte aj posmievajú. Pozrite sa, čo nám páni manipulátori na svojich kandidátkach ponúkli. Po imigrantskom škandále vymenili diplomatického Newyorčana za Bruselčana hrajúceho sa na európskeho princa. Akoby zabudli, že len naivní uveria tým, ktorí sa nás pokúsili otráviť prostredníctvom svojho „vychýreného“ kuchára, len preto, že kuchára vymenili. Na upokojenie duševne pasívnejších, ale o to zotrvačnejších clintonovských globalistov predostreli nemú, bezduchú tvár. Opatrne, aby pokryli aj nežnú stránku ľudského pohlavia, podstrčili neveľmi jemnú Karkulku, prenikavo sústredenú na vlkov chvost.

Na snímke Maroš Štefčovič Foto:TASR-Dano Veselský

Judášove strieborniaky

V diskusných reláciách sa objavili aj takí kandidáti na prezidenta, ktorí sú odhodlaní pomôcť vyriešiť životné problémy aspoň niekoľkým občanom SR. Zdanlivo užitočné predsavzatie, v skutočnosti však smerujúce k ignorovaniu záujmov ostatných. Občania SR od svojho prezidenta neočakávajú, že počas výkonu funkcie zredukuje svoje pôsobenie na pomoc pri nesení životného batoha len niekoľkým z nich. Od takého štátnika sa žiada, aby staval pevné cesty, kde smerové tabule na križovatkách nebudú klamať, po ktorých sa každý z nás môže vlastným úsilím dostať do svojho cieľa. Iní kandidáti sa začali krútiť okolo slova národ. Žiaľ, jeho obsahu, ako svojou činnosťou sami dokazujú, vôbec nerozumejú. Lenže ani títo tanečníci republike nepomôžu. Tobôž, keď jeden z nich je presvedčený, že dubasí odzemok a vôbec si nevšimol, že mu jeho cigánočka už dávno spustila čardáš. Ten druhý sa trápi s mazúrkou. Len, usudzujúc podľa niektorých agitačných akcií, nie je jasné, či on vedie tanečnicu, alebo ona jeho. Časť propagandistov v súťaži o prezidentský úrad mláti okolo seba hlava-nehlava, akoby nevedeli, že občan a Slovensko tu zostane, kým na nich sa bude pamätať len so smútkom, úmerne k napáchanej škode. Ak ich majstrom ešte nesvitlo, že samostatný spojenec je lepší ako nemotorný poskok, veru nevedia, čo je politika a nemajú potuchy, ako sa riadi štát. Činnosť takýchto tovarišov dobrému menu majstra neprospieva, lebo majú jazyk rýchlejší ako myseľ, žiaľ, na škodu všetkých, čo ich počúvajú. Navyše, akoby nevedeli, že kde sa dvaja bijú, víťazí tretí. Možno im je to jedno, veď ako profíci svoju výplatu aj tak dostanú. Obávam sa len, aby to naostatok neboli tie povestné Judášove strieborniaky. Dali sa na cestu subverzie a keďže sú domáci, tak aj zrady. Ten, kto ešte verí, že nevedia, čo činia, že nedovidia na koniec následkov svojich rečí, stal sa obeťou príliš prostoduchej samoľúbosti, a teda je veľmi ľahko manipulovateľný. Možnosť dostať osobnosť takej nekvality do prezidentskej kancelárie by mala nabudiť ostražitosť nielen v mysliach jej nekritických priaznivcov.

Na snímke Zuzana Čaputová Foto:TASR-Martin Baumann

Kto za koho kope

Reklama

Je očividné, že protislovenské živly sa usilujú o znemožnenie vybrať prezidenta už v prvom kole, čo by bola najlepšia cesta pre celú republiku. Svedčia o tom aj tendenčne usmernené správy o prieskumoch preferencií jednotlivých kandidátov. To im umožňuje trieštiť mienku voličov aj nahlodávať odhodlanosť verejnosti, zaneprázdnenej každodennými starosťami o vlastné živobytie, a núti verejnosť spoliehať sa na názory podsúvané cudzine slúžiacimi masmédiami. Ich rozptylová taktika im v druhom kole umožní zjednotiť sa na svojom kandidátovi tak, ako sa to stalo už neraz. Viacej som sa tomuto postupu venoval vo februárovom čísle EP. Preferencie kandidátov podporovaných vlastníkmi masmédií sú očividne nadhodnocované. Ale aspoň zreteľnejšie vidíme, kto za koho kope, keďže každá líška svoj chvost chváli. Ani by som to nespomínal, nebyť opodstatnenej otázky: Ak môžu robiť také kľučky s preferenciami, čo môžu spraviť pri výslednom sčítavaní volebných hlasov? Výstražným majákom nech je, najprv vynútené a vzápätí najvyšším súdom zakázané, prepočítavanie hlasov na americkej Floride pri voľbe Busha za prezidenta. Iste si to ešte pamätáte. Ľudská myseľ je už raz taká. Usmerneným prieskumom sa dá nanútiť človeku s nedostatkom informácií vôľa manipulátorov. Ak z pohodlnosti podľahne úsudok našich voličov ich taktike, po voľbách sa tvár na obraze v štátnych inštitúciách síce vymení, ale náprava stavu nenastane. Likvidácia štátu bude ďalej pokračovať nastoleným tempom a možno aj rýchlejšie, ak nám väčší hráči na zahraničnej politickej scéne svojím tlakom nepomôžu dostať sa z kaše, ktorú si sami doma varíme.

Na snímke Béla Bugár Foto:TASR-Jakub Kotian

Škodná v revíri

Ale ako vždy, ani taká pomoc zadarmo nebýva. Kto bude to kukučie mláďa napchaté do druhého kola volieb, bude závisieť od miery zmanipulovania voličov. Bude to následok prijatia propagandy, spôsobený zníženou schopnosťou samostatne rozlíšiť, kto je pre SR štátnickým prínosom a kto len premnoženou škodnou v revíri. Najvýhodnejšia situácia pre neprajníkov slovenskej štátnosti nastane, keď do druhého kola pretlačia len samé kukučky. Taká hrozba existuje. Bude totiž ťažšie presadiť pronárodných kandidátov do druhého kola volieb, lebo práve tí, čo sa odvolávajú na povestné Svätoplukove prúty, sami jednotu znemožňujú. Aj takto sa pomáha kukučkám podstrčiť svoje vajíčka do nášho hniezda. V tejto štátodeštrukčnej práci im budú šikovne ladené masmédiá decentne nahrávať, pravdaže len natoľko, aby aj z nich napokon spravili potravu pre kukučky. Ech, koľko „pronárodných“ jedov sa skrýva v slovách prázdnej hlavy, kde prezieravú myseľ nahradí kartotéka a šibký jazyk. Podivuhodné je, že popritom sú všetci tvrdo presvedčení o svojej pronárodnej orientácii. Dúfam, že po skúsenostiach s generáciami slovných žonglérov dá myseľ našich občanov prednosť skutkom, nie slovným frázam a vyberie si prezidenta podľa svojej vôle. Voliči tak urobia škrt cez rozpočet predstaviteľom politických strán, ktorí ich považujú za neschopných samostatne myslieť a ako svojmu majetku im hádžu svoje poloslepé návrhy. Je teda na nás voličoch, či si vyberieme naozaj svojho štátnika, alebo dovolíme cudzincom naďalej ohýbať záujmy SR na ich prospech.

Roman Stopka: Po imigrantskom škandále vymenili diplomatického Newyorčana za Bruselčana hrajúceho sa na európskeho princa

Polopravdy, klebety aj ohovárania

Skutočne konštruktívny a pronárodný kandidát na prezidenta SR je vo výbere len jeden. Proti nemu sa sústreďuje celý masmediálny svet vrátane niektorých „pronárodných“ tárajov. Púšťajú všemožne poprekrúcané polopravdy, klebety aj ohovárania, ktoré boli už i súdnou cestou vyvrátené. Samozrejme platí, kto chce psa biť, palicu si nájde. Ak propagačný tlak vytvorí nimi želaný ohlas vo vedomí voličov a zvíťazia tí, čo samostatnú Slovenskú republiku nechceli, pokračovaním po voľbách bude ďalšie osekávanie už nielen zvrchovanosti SR, ale aj celistvosti jej územia a spochybňovanie štátnych hraníc prinajmenšom marginalizáciou ich významu a o prírodných zdrojoch a výsledkoch práce občanov ani nehovorím. Záleží na nás, či sme schopní odolať tlaku majiteľov masmédií a zužitkovať priamu voľbu hlavy štátu na svoj prospech, alebo tá možnosť zostane len nástrojom, na ktorého používanie sme ešte nedorástli, a predstavitelia politických strán povedú svoje ovce do tej maštale, ktorú im mecenáši určili.

Reklama

Roman Stopka

(Autor je predseda politickej strany Práca slovenského národa, www.psn.sk)

 

Článok pôvodne vyšiel v mesačníku Extra plus, www.extraplus.sk

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:15

Navrhované výrazné zmeny v pravidlách výdavkových limitov odporujú ústavnej úprave rozpočtovej zodpovednosti na Slovensku. Myslí si to Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ), ktorá v rámci pripomienkovacieho konania k návrhu novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy z dielne Ministerstva financií (MF) SR predložila viaceré svoje výhrady.

16:05

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky. V minulom roku stúpli tržby pošty, a to približne o dve percentá. Vyplýva to z účtovnej uzávierky SP a údajov FinStat.

16:02

Rakúska ľudová strana (ÖVP) odmietla legislatívny návrh svojho koaličného partnera o povinnej diverzifikácii dodávok plynu. Zmeny v súčasnom zákone, ktoré navrhla ministerka životného prostredia Leonore Gewesslerová zo strany Zelených, predpokladajú, že podiel dovozu plynu z Ruska na domácom trhu do roku 2027 klesne z približne 90 % na nulu.

16:00

Tínedžerka, ktorú v súvislosti s útokom nožom v blízkosti jej školy postihla srdcová nevoľnosť, vo štvrtok zomrela. Dievča vo veku 14 rokov dostalo infarkt krátko po tom, ako vedenie jej školy nariadilo uzavrieť celý objekt. Stalo sa tak v snahe chrániť študentov pred útočníkom vyzbrojeným nožom, ktorý pred tým v blízkosti inej neďalekej školy ľahko zranil dve dievčatá vo veku sedem a 11 rokov. 

15:58

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu Jordánu.

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali