Róbert Švec sa kvôli ankete Najväčší Slovák pustil do šéfa RTVS Rezníka: Pokakali ste sa ako malý chlapec, ktorý nestihol dobehnúť na nočník

Róbert Švec sa kvôli ankete Najväčší Slovák pustil do šéfa RTVS Rezníka: Pokakali ste sa ako malý chlapec, ktorý nestihol dobehnúť na nočník

Bratislava 1. novembra 2018 (HSP/Foto:Michaela Kolimárová)

 

Verejnoprávna RTVS nedávno začala vysielať nové televízne spoty s osobnosťami slovenských dejín. Ide o súčasť pripravovanej ankety Najväčší Slovák. V upútavkách sa vyskytli osobnosti ako Alexander Dubček či Mária Terézia. Najväčší rozruch však vyvolal príspevok s hlavou prvého slovenského štátu Jozefom Tisom. Riaditeľ Jaroslav Rezník avizoval, že Tisa z ankety stiahne. K situácii sa vyjadril aj kandidát na prezidenta SR a predseda Slovenského Hnutia Obrody Róbert Švec

Na snímke kandidát na prezidenta SR a predseda Slovenského Hnutia Obrody Róbert Švec

„Veľa Slovákov s pozitívnymi očakávaniami prijalo pred niekoľkými mesiacmi informáciu, že šéfom RTVS sa stal Jaroslav Rezník. Očakávali, že nové vedie verejnoprávne médium poriadne vyvetrá a prinavráti RTVS to poslanie, ktoré jej prináleží zo zákona a že bude médiom pre všetkých Slovákov. Udalosti posledných dní veľa ľudí vyviedlo z omylu,“ konštatuje Švec a pokračuje.

Reklama

„Jaroslav Rezník súhlasil s tým, aby bol Jozef Tiso vyškrtnutý z ankety Najväčší Slovák. Toto rozhodnutie okomentoval aj týmito slovami: „RTVS upútavkou nedávala žiadny tip ani návod za koho hlasovať, ani nevyjadrovala názor na žiadnu konkrétnu osobu, no táto debata prekryla zmysel celého projektu a nadobudli sme presvedčenie, že by odklonila diskusiu o našej histórii a všetkých kontroverzných osobách, ktoré sú s ňou spojené, a zúžilo by sa to len na jednu osobu. Preto sme po dohode a konzultáciách s majiteľmi licencie do štatútu zahrnuli, že v rámci hlasovania nebude možné nominovať osobu, ktorá bola právoplatne odsúdená za vojnové zločiny, zločiny voči ľudskosti, vraždu, vlastizradu a nebola rehabilitovaná,“ uviedol Rezník. Slová Rezníka nebudem obšírnejšie komentovať iba skonštatujem, že Rezník sa týmito slovami v mojich očiach prepadol na úroveň Havrana a jemu podobných. Všetkým normálnym ľuďom je jasné, že liberálna protislovenská úderka a neslovenské elementy, ktoré dočasne ovládajú náš štát sa obávali toho, že by Jozef Tiso anketu vyhral a ukázalo by sa, čo si v skutočnosti väčšina Slovákov naozaj myslí o našom prvom prezidentovi,“ vyhlásil Švec.

Na záver svojho stanoviska Róbert Švec adresoval Rezníkovi tieto tvrdé slová: „Pán Rezník, pokakali ste sa ako malý chlapec, ktorý nestihol dobehnúť na nočník, pokakali ste sa pre spoločenskú pozíciu a peniaze. Ustupovaním si rešpekt a úctu nevybojujete, práve naopak. Ukázali ste svoju pravú tvár a tá sa s vami povlečie zvyšok vášho života.“

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:58

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opäť naznačil, že by chcel byť novým sprostredkovateľom v konflikte medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. Palestínčanov zároveň vyzval, aby sa zjednotili. Jeho prezidentský úrad to uviedol po niekoľkohodinových rozhovoroch s vodcom Hamasu Ismáílom Haníjom v Istanbule.

Zelenskyj v Turecku
Na snímke turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali