Říha po prehre s Novgorodom: “Hráči si zaslúžia absolutórium”

Říha po prehre s Novgorodom: “Hráči si zaslúžia absolutórium”

Bratislava 6. októbra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtok v domácom zápase KHL s Torpedom Nižnij Novgorod 0:1. V tabuľke Západnej konferencie zostávajú “belasí” na 12. mieste, na jedenásty Spartak Moskva strácajú dva body. Zápas sledovalo 5712 divákov, čo je najmenej od vstupu Slovana do KHL.

Ilustračné foto: Na snímke lavička Slovana, sprava asistent trénera Rudolf Jendek, tréner Miloš Říha a asistent Róbert Petrovický

Zverenci trénera Miloša Říhu sa v rámci dlhej domácej šesťzápasovej sérii predstavia pred vlastnými fanúšikmi ešte dvakrát, najbližšie privítajú v sobotu o 17.00 h Dinamo Riga.

Reklama

 

Slovan Bratislava – Torpedo Nižnij Novgorod 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Reklama

Góly: 15. Paršin. Rozhodovali: Gašilov, Belov – Kučava, Novikov (všetci Rus.), vylúčení: 6:7 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 5712 divákov.

Slovan Bratislava: Mazanec – Meszároš, Švarný, Barker, Ebert, Després, Voráček, Kozák, Boldižár – Řepík, Genoway, Hlinka – Buchtele, Hrnka, Skalický – Sloboda, Sádecký, Hecl – Smoleňák, Mikúš, Šerbatov

Torpedo Nižnij Novgorod: Lisutin – Želdakov, Kundrátek, Mamašev, Grigorijev, Barancev, Fatkulin, Medvedev – Stoľarov, Galuzin, Paršin – Žukov, Tičar, Daugavinš – Lazarev, Dugin, Gračov – Urakov, Mozer, Potapov – Veriajev.

 

Obe mužstvá vstúpili do stretnutia s dôrazom na pozornú obranu a v prvej tretine diváci veľa šancí nevideli. Ako prvý musel zasahovať Mazanec, po strelách od modrej čiary, bližšie ku gólu mal na opačnej strane Genoway v 7. minúte. Jeho strela však skončila na pravej žrdi bránky hostí. Tí boli v ďalšom priebehu strelecky aktívnejší a prevahu využili v 15. minúte po individuálnej akcii Paršina. Ten najskôr oklamal pohybom Barkera a napokon aj brankára Mazanca. Gól hostí musel ešte potvrdiť videorozhodca. V závere tretiny mal Slovan možnosť presilovky, ale nebol efektívny.

Reklama

V početnej výhode hrali domáci aj na začiatku druhej tretiny, neujali sa strely Meszároša a Švarného. Počas úvodných piatich minút sedeli na trestnej lavici celkovo traja hráči Torpeda, Slovan sa dostal na minútu aj k dvojnásobnej presilovke. Rany Barkera od modrej čiary však zlikvidoval Lisutin. Zverenci trénera Říhu v druhom dejstve zlepšili výkon, viac korčuľovali a výrazne znížili aj náskok hostí v počte striel. Vyrovnať sa im ale do konca tretiny nepodarilo. Naopak, hostia mohli zvýšiť náskok pri dvojnásobnej početnej výhode v úplnom závere.

V tretej tretine sa hostia ešte viac sústredili na obranu a vyrážali do protiútokov. Hráči Slovana sa v útoku presadzovali ťažko, chýbala im najmä priamočiarosť. Nepodarilo sa im vyrovnať ani v ďalších presilovkách v 55. a v 57. minúte, v tej druhej spálil veľkú šancu Buchtele. O víťazovi tak rozhodol jediný presný zásah z 15. minúty.

 

Reakcie po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: “Hráči si zaslúžia absolutórium, zvlášť za záver zápasu. Hráme sériu ťažkých zápasov. Chýbalo nám viac hráčov v predbránkovom priestore.”

Reklama

Radek Smoleňák, útočník Slovana: “Dnes sa nám vôbec nedarilo, puk sa nám nelepil na hokejky. Mali sme veľa smoly, hrali sme v kŕči. Takéto zápasy bohužiaľ bývajú.”

Marek Mazanec, brankár Slovana: “Mali sme veľkú smolu, nedokázali sme presadiť ani z vyložených pozícií. Je to škoda, pretože sme bojovali. Nedarilo sa nám v presilovkách, ale súper veľmi dobre bránil.”

Peteris Skudra, tréner Novgorodu: “Bol to dramatický zápas, v prvej tretine sme hrali veľmi dobre. Potom sme stratili koncentráciu. Nie som spokojný s výkonom, ale s výsledkom áno.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 18 15 3 0 0 85:23 51

2. CSKA Moskva 16 8 5 0 3 47:26 34

3. Jokerit 14 10 2 1 1 48:22 35

4. Dinamo Moskva 19 9 2 0 8 45:43 31

5. Nižnij Novgorod 18 8 2 2 6 34:32 30

Reklama

6. Lokomotiv Jaroslavľ 18 8 1 3 6 40:48 29

7. HK Soči 17 7 1 3 6 45:50 26

8. Viťaz Podoľsk 19 7 1 2 9 52:53 25

—————————————

9. Čerepovec 18 6 1 4 7 35:48 24

Reklama

10. Dinamo Minsk 18 6 1 2 9 34:40 22

11. Spartak Moskva 17 4 4 0 9 48:51 20

12. SLOVAN BRATISLAVA 18 4 1 4 9 35:59 18

13. Dinamo Riga 18 1 1 1 15 26:62 6

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali