Rafaj: Truban pôsobil v relácii očividne „naspídovaný“

Rafaj: Truban pôsobil v relácii očividne „naspídovaný“

Bratislava 13. januára 2020 (HSP/Foto:Screenshot)

 

V nedeľu na televíznych staniciach boli odvysielané prvé tohtoročné politické diskusné relácie. Hosťami jednej z nich bol Andrej Danko a Michal Truban. Podľa Rafaela Rafaja ale nič nové neukázali a starý stereotyp môžme očakávať aj od „novo“ sa tváriacich politikov. Tzv. demokratická opozícia zhodí všetko, čo urobila vláda pod hlbokú zem, zatiaľ čo od nich budeme počúvať progresívne chorály o skvelých opatreniach, úžasných „expertoch“ a svetlých zajtrajškoch

Na snímke Andrej Danko a Michal Truban v relácii TA3

„Rozmeňme si to na drobné: Smer sofistikovane zaseje sociálnu neistotu, ktorá hrozí od liberálneho zlepenca pri strate doterajšieho kurzu. Most sa v podstate (našťastie) už zrútil a SNS dá odpočet toho, čo pre štát a Slovákov urobila. Je však otázne, či po mediálnych štvaniciach a zosmiešňovaní mediálnym mainstreamom sú ľudia ešte nastavení na argumenty, fakty a najmä prácu, ktorú by mali logicky politici pri kormidle odviesť. Je lepšie po každej relácii sa na balkóne vydýchať a pozrieť sa na sľubotechnický priemysel opozície z vtáčej perspektívy. Jedno je isté. Opozícia driapajúc sa k moci nepotrebuje diskutovať, len vysielať blbú náladu,“  píše Rafaj v príspevku na sociálnej sieti.

Reklama

Podľa jeho názoru nám pritom na Slovensku chýba „zlatý politický stred“. Spoločnosť je v súčastnosti rozdelená na dva tábory. Na „dobrých a zlých“; na „slušných a extrémistov“; na „liberálov a nacionalistov“; no najmä na „znechutených a posledných mohykánov-pragmatikov“. Rovnako tak aj kampaň, ale aj diskusie zaujali jednoznačne krajné bojové a nezlučiteľné pozície odvrátených pólov.

 

Reklama

Homo digitalis v politike

Rafaj v príspevku poukázal na to, že z výrazu šéfa PS Michala Trubana v debate na TA3 sršalo pohŕdanie výsledkami, čo vzhľadom na jeho výroky z minulosti nebolo až tak prekvapivé.

„Pre odchovanca ekonomiky 4.0, homo digitalis, zrejme jedine zmysluplná práca je ťukanie do klávesnice. V tejto súvislosti je otázne ako by dokázala táto partička slniečkárov riadiť štát a uspokojovať najmä ľudí práce. Klub šiestich milionárov (Kiska, Truban, Sulík, Kollár, Matovič, Hlina) s majetkom vyše 50 mil EUR si môžeme s ťažkosťou predstaviť ako ľudomilov. Zdá sa, že Slovač zabúda na múdrosti svojich predkov. Napríklad, že sýty hladnému neverí.“

Ďalej poukázal aj na to, že Truban pôsobil v relácii očividne „naspídovaný“ a počas diskusie neslušne skákal do reči, nesúhlasne gestikuloval, bral si slovo a útočil pod pás. „Jeho ‘slušnosť’ ostala tak len v klišé tézach vo virtuálnom online marketingu. Neslušne odmietal každý racionálny argument a prehliadal protiargumenty, len aby točil svoj verklík pripravených propagandistických sloganov. Po tom ako sa snažil vysvetliť financovanie kampane prezidentky, Progresívneho Slovenska aj Denníka N tou istou skupinou milionárov z Eset-u, smiešne vyznela jeho výzva, aby Danko prišiel do pondelkovej debaty Denníka N. “

Pri tomto pozvaní by bolo zaujímavé vedieť, ako môže jeden z piatich avizovaných hostí, všetko opozičných lídrov, na ohlásenú tému „Budú vedieť spolu vládnuť?“, garantovať účasť ďalšiemu politikovi? Vyznieva to mimoriadne čudne, ako keby Truban bol akcionárom novín, alebo mal aspoň na ich obsah a počínanie zásadný vplyv.

Reklama

 

Nálepkovači

Truban podľa Rafaja v relácii použil stratégiu obrany útokom, ktorú vytiahol aj pri riešení iracko-iránskej témy a stiahnutia našich vojakov z tejto oblasti.

„Opäť sme mali uveriť, že ten robí najlepšie, kto nič nerobí, údajne premyslene mlčí ako pštrosia hlava v piesku a „zodpovedne čaká“ ako sa nakoniec situácia sama vyvinie. Takto nejako sa pokúšal brániť svoju bývalú podpredsedníčku, dnes už vo funkcii veliteľky ozbrojených síl, prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorú naopak predseda NR SR našiel odvahu kritizovať. A aj prevziať riešenie v krízovej situácii. Keďže progresívci nič, na čo USA nedajú požehnanie neurobia, tak najlepšou ich obranou je útok na suverenistov,“ myslí si Rafaj.

 

Reklama

Keď USA je vždy N°1

V závere príspevku sa Rafaj venoval submisívnemu postoju liberálnej opozície voči USA, ktorý zaujal aj Truban, podľa ktorého je vraj naše rozhodnutie na debatu s našimi spojencami.

„Takže my nič, my muzikanti a budeme hrať tak ako dirigent z USA bude diktovať. A kto vraj ohrozuje národnú bezpečnosť? Veď USA boli len od roku 2000 v 14 konfliktoch alebo intervenciách, zatiaľ čo Rusko len v siedmich. Ako kedysi uvažoval Lenin, ak nevedia zaútočiť na myšlienku, zaútočia na človeka. A tak Truban x-krát opakoval nálepku o údajnej Dankovej hystérii, ale sám pri tom pôsobil až agresívnym dojmom.“

Za najväčšie faux pas v nedeľnej diskusnej relácii považuje Trubanovo tvrdenie, že vojakov nemajú riadiť politici. „Je azda Slovensko vojenskou chuntou? V mnohých demokraciách Západu sú na čele rezortu obrany dokonca ženy a zásadne civili. Vojak poslúcha rozkazy. Nediskutuje. Ale pre ľudí, ktorí stratégiu a boj hrajú len na play station je to možno chrumkavé.“

Na závere ešte dodal, že si nechce domyslieť, čo by sa stalo, keby bolo Slovensko v reálnom ohrození a na čele našej „obrany“ štátu by bol tím Zuzana Čaputová, ministerka vnútra Veronika Remišová a minister obrany Jaroslav Naď alebo Igor Matovič.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:56

Čínske ministerstvo zahraničných vecí obvinilo Spojené štáty z pokrytectva. Reagovalo na nedávne vyjadrenia prezidenta USA Joea Bidena, že Čína je “xenofóbna” a “podvádza” v oblasti obchodu.

11:54

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ uviedol, že v prípade porážky Ukrajiny v konflikte s Ruskom nastane tretia svetová vojna. Americký Kongres vyzval, aby schválil meškajúci balík vojenskej pomoci pre jeho krajinu.

Denys Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský novozvolený premiér Denys Šmyhaľ
11:53

Českí poslanci na ďalšej mimoriadnej schôdzi opäť debatujú o migračnom pakte. Opozičné hnutie ANO tentokrát kritizuje ministra vnútra Víta Rakušana za jeho slová, že Česko bude mať v solidárnom mechanizme výnimku, pretože prijalo veľký počet ukrajinských utečencov. Podľa opozície aj niektorých koaličných europoslancov to nie je pravda.

11:52

Burkina Faso vyhostila troch francúzskych diplomatov za “podvratnú činnosť”. Uviedlo to ministerstvo zahraničných vecí v nóte, ktorú mala možnosť vidieť tlačová agentúra AFP.

10:58

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil to šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell. Zároveň upozornil, že Európa sa nemôže spoliehať na to, že Ukrajine budú pomáhať Spojené štáty. 

Summit EÚ - západný Balkán
Na snímke šéf diplomacie EÚ Josep Borrell
10:57

Juhokórejskej podnikateľke zamietli ruské úrady vstup do krajiny a následne na ňu uvalili 30-ročný zákaz vstupu. Incident zrejme nesúvisí s bilaterálnymi vzťahmi medzi obomy krajinami, ktoré sa zhoršili v súvislosti s vojnou Moskvy na Ukrajine, uviedol predstaviteľ Soulu.

10:45

Starostu malého banského mesta v Ekvádore zastrelili len niekoľko dní pred celoštátnym referendom o sprísnení opatrení proti zločinu.

09:58

Austrálska polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z neúspešnej distribúcie drog v krajine. V jej dôsledku sa na plážach východného pobrežia Austrálie istý čas objavovali záhadné balíky s kokaínom. 

09:58

Polícia v Bayreuthe v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zadržala dve osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali