Radovan Bondra nechcel vyčkávať a prijal ponuku Pardubíc, do zámoria by sa ešte rád vrátil

Radovan Bondra nechcel vyčkávať a prijal ponuku Pardubíc, do zámoria by sa ešte rád vrátil

Bratislava 30. júla 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Slovenský hokejový útočník Radovan Bondra bude bojovať o zmluvu na nasledujúcu sezónu v HC Dynamo Pardubice. Po štyroch rokoch strávených v severoamerických súťažiach sa rozhodol vrátiť do Európy a získať angažmán v českej najvyššej súťaži. K severozápadným susedom ho zlákali aj odporúčania Vladimíra Draveckého či Tomáša Marcinka, no definitívne neuzavrel ani zámorskú kapitolu svojej kariéry

Na snímke vľavo Radovan Bondra

“Každý jeden rok v Severnej Amerike mi dal niečo iné a pomohol mi. Preto celé obdobie hodnotím pozitívne. Po hernej stránke som sa posunul hlavne v oblasti dynamiky a rozvíjal som rýchlosť, keďže každý zápas v juniorskej WHL alebo v seniorských súťažiach AHL a ECHL bol náročný a všetko sa dialo vo vysokom nasadení,” povedal pre agentúru SITA Bondra, ktorý si v priebehu štyroch sezón vyskúšal štyri rôzne kluby v troch odlišných súťažiach. V ročníkoch 2015/16 a 2016/17 nastupoval prevažne vo Western Hockey League za Prince George Cougars a Vancouver Giants. Následne sa presunul medzi mužov, kde zbieral v sezónach 2017/18 a 2018/19 štarty najmä v East Coast Hockey League za Indy Fuel a sporadicky nazrel aj do American Hockey League vo farbách Rockfordu IceHogs.

Reklama

Rodáka z Trebišova si v profiligovom drafte v roku 2015 vybralo Chicago Blackhawks v piatom kole zo 151. miesta, ale s “čiernymi jastrabmi” nikdy nepodpísal zmluvu. Pôsobil iba v tímoch, ktoré patrili pod organizáciu Chicaga. Premiérovú seniorskú sezónu v zámorí Bondrovi skomplikovalo zranenie, pre ktoré odohral v ECHL len jedenásť duelov. V minulom ročníku absolvoval v tíme Indy Fuel 66 duelov s bilanciou 10+25 a dva štarty pridal v Rockforde. “V prvej sezóne som podstúpil operáciu, rehabilitoval som a sledoval zápasy zápasy AHL z tribúny. Druhý rok hodnotím pozitívnejšie, hoci nebol z mojej strany bodovo zaujímavý. Tréner mi dával hlavne defenzívne úlohy, dôveroval mi v nich, ale dostával som priestor aj v ofenzíve,” prezradil.

Dvadsaťdvaročný krídelník si výkonmi v ECHL nevybojoval stabilný posun do kvalitnejšej AHL a nedočkal sa ani odozvy z Chicaga. Preto namiesto vyčkávania zvolil odchod do Európy. “Určite sa ešte chcem vrátiť späť a bojovať o AHL, no zatiaľ neprišla žiadna ponuka. Preto som sa rozhodol, že nemôžem čakať do októbra a budem sa snažiť o angažmán v Európe. Myslím si, že moja komunikácia s Chicagom sa skončila po sezóne. Neprejavili záujem, a tak som sa začal sústrediť na iné kluby,” pokračoval mladý útočník, ktorý si ešte pred dovŕšením dospelosti zahral v slovenskej najvyššej súťaži a získal bronz na MS juniorov v roku 2015.

Reklama

Bondra mal počas leta aj ponuky zo slovenskej Tipsport ligy, ale zatiaľ uprednostnil skúšku v českých Pardubiciach, kde bude chcieť tamojšie vedenie presvedčiť o svojich kvalitách. Dynamo však pozvalo na “try-out” aj ďalších piatich útočníkov, takže konkurencia bude veľká. “S agentom sme sa rozprávali, aké sú moje možnosti a toto by mohol byť dobrý začiatok pred novou sezónou. V Pardubiciach by som mal zostať do konca turnaja Mountfield Cup, ktorý nás čaká od 4. do 7. augusta v konkurencii Slovana Bratislava, Spartaka Moskva a Hradca Králové. Potom uvidíme, čo bude ďalej,” objasnil.

Ak by sa bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska uchytil v kádri “pernikárov”, nemal by núdzu o krajanov v tíme. Na súpiske Pardubíc momentálne figurujú obrancovia Martin Bučko, Michal Ivan, Juraj Mikuš aj útočníci Marek Hovorka s Radoslavom Tyborom. Navyše, na skúške je aj bek Lukáš Kozák. Bondra však dal na odporúčania iných hráčov, ktorí majú skúsenosti s českou najvyššou súťažou. “Počas letnej prípravy som sa rozprával s Vladimírom Draveckým, Tomášom Marcinkom alebo Tomášom Halászom. Povedali mi veľa pozitívnych vecí, ktoré ma zaujali, a preto som si to chcel vyskúšať na vlastnej koži,” dodal Bondra pre agentúru SITA.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:57

Prevrátenie lode s migrantmi si pri pobreží Džibutska ležiaceho v oblasti tzv. Afrického rohu vyžiadalo životy najmenej 16 ľudí, pričom 28 ďalších osôb je stále nezvestných, uviedla v utorok Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

14:56

V noci zo stredy (24. 4.) na štvrtok (25. 4.) bude obmedzený predaj lístkov na vlak cez e-shop a aplikáciu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Dôvodom je plánovaná údržba predajných systémov. Lístok si bude možné kúpiť len u vlakového personálu alebo prostredníctvom SMS správy. V utorok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

14:56

Poklepaním základného kameňa sa v utorok symbolicky začala výstavba prvej etapy rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou. Projekt počíta s vyše trojkilometrovou rýchlostnou cestou i preložkou cesty I/66. Práce by mali trvať 960 dní a prinesú i dopravné obmedzenia.

14:49

Návrhy zmien vo verejnom obstarávaní sú postavené na dôvere voči starostom, primátorom aj ďalším obstarávateľom. Samosprávy zjednodušenie a zrýchlenie obstarávania potrebujú a čerpanie eurofondov to neohrozí. Zdôraznil to v rámci svojho vystúpenia v Národnej rade (NR) SR minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD), ktorý návrh novely zákona o verejnom obstarávaní predkladá.

14:42

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok schválili reformu rozpočtových pravidiel EÚ, ktorej cieľom je podporiť investície a zároveň udržať vnútroštátne výdavky pod kontrolou.

14:34

Politické vedenie palestínskeho militantného hnutia Hamas zostane v katarskej metropole Dauha dovtedy, kým bude jeho prítomnosť prospešná pre rokovania s Izraelom zamerané na ukončenie vojny v Pásme Gazy.

14:28

Holandská tenistka Arantxa Rusová postúpila do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Madride. V úvodnom zápase zdolala Češku Brendu Fruhvirtovú 7:5, 6:3. Ďalej ide aj Alexandra Ealaová z Filipín, ktorá zvíťazila nad Ukrajinkou Lesiou Curenkovou 2:6, 6:4, 6:4.

14:27

Európsky parlament (EP) v utorok v Štrasburgu prijal smernicu o práve na opravu pre spotrebiteľov. Podľa nových pravidiel musia výrobcovia opraviť tovar a viesť spotrebiteľov k tomu, aby prostredníctvom opravy predĺžili životnosť výrobku.

14:25

Polícia vysťahovala v utorok migrantov z provizórneho stanového tábora ležiaceho v centre Paríža, len niekoľko krokov od rieky Seina. Ide o dosiaľ posledné zo série takýchto vysťahovaní, ktoré ľudskoprávni aktivisti označujú za “sociálne čistky” pred letnými olympijskými hrami.

 

14:11

Listy manželke, písané jedným z najznámejších britských horolezcov Georgeom Mallorym, ktorý zmizol v roku 1924 pod vrcholom Mount Everestu, boli digitalizované a sú zverejnené na webovej stránke Magdalene College – inštitúcie spojenej s univerzitou v Cambridge.

14:07

Európsky parlament v utorok s okamžitou platnosťou pozastavil výkon funkcie asistentovi nemeckého europoslanca Maximiliana Kraha za Alternatívu pre Nemecko (AfD), ktorého zatkli za údajnú špionáž pre Čínu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali