Prieskumník od Facebooku a dopad na čitateľov Hlavných správ

Prieskumník od Facebooku a dopad na čitateľov Hlavných správ

Bratislava 10. novembra 2017 (HSP/Foto: HSP)

 

Už ste si asi všetci všimli, že Facebook zaviedol novinku a rozdelil obsah, ktorý sa vám doteraz zobrazoval na vašom newsfeed (teraz Vybrané příspěvky), na dve časti.

Nova funkcia na Facebooku – Prieskumník

Zmena je veľmi jednoduchá. Všetky noviny (aj príspevky z Hlavných správ), stránky a osobnosti, ktoré ste si lajkli, alebo ktoré sledujete, vám Facebook premiestnil do priečinka Prieskumník. Tam, kde ste boli zvyknutí, že sa vám zobrazujú všetky príspevky, odteraz nájdete iba statusy a fotky vašich priateľov a platenú reklamu. Pre obsah, ktorý vás zaujíma a ktorý ste si sami vybrali, sa budete musieť prekliknúť cez druhý gombík vľavo hore – Prieskumník.

Reklama
Gombík – Prieskumník

Táto prevádzka je iba testovacia. Prebieha v šiestich krajinách. Má trvať niekoľko mesiacov a Facebook od nej možno následne odstúpi. Zatiaľ však príspevky upútavajúce na články publikované na Hlavných správach na svojom profile nenájdete tam, kde ste boli zvyknutí.

Cieľom Facebooku pravdepodobne bolo aj vytriediť obsah, ktorého je na tejto sociálnej sieti čoraz viac, ale hlavným motívom bude asi snaha viac zarobiť, pretože kým si ľudia nezvyknú na nový systém, budú príspevkov od svojich obľúbených novín a osobností vidieť omnoho menej a pre tieto vzniká pokušenie zaplatiť si za ich zobrazenie.

Reklama

Hlavné správy nemajú prostriedky na sponzorovanie príspevkov, preto vám chceme poradiť, ako sa k týmto príspevkom dostať a neprísť tak o zaujímavé informácie. Zároveň ich sledovaním pomôžete spätne Hlavným správam.

V prvom rade sa prepnite do Prieskumnika, kde nájdete aj naše príspevky.

Tento gombík použite, aby ste sa dostali k príspevkom z novín, od osobností a zo stránok, ktoré sledujete

 

Ak chcete by sa vám príspevky z Hlavných správ zobrazovali prioritne, zakliknite si na našej FB stránke Zobrazit jako první (po rozkliknutí Sleduji)

Aby sa vám príspevky z Hlavných správ zobrazovali v Prieskumníkovi ako prvé zakliknite si Zobrazit jako první

 

Reklama

Zdieľajte naše príspevky

Ak nejaký príspevok z hlavných správ zdieľate, objaví sa vašim známym tak ako doteraz na ich FB stránke v newsfeed (teraz Vybrané příspěvky). Tým pomáhate šíriť nami publikované informácie a tiež dvíhate návštevnosť a čítanosť stránky Hlávne správy.

Ak chcete Prieskumníka celkom obísť, publikovali sme podrobný návod ako to urobiť.

 

Nájdete nás aj na sociálnej sieti V kontakte

Reklama

Zároveň vás pozývame na sociálnu sieť V kontakte. Táto sociálna sieť je ešte, čo sa týka Slovenska, poloprázdna, má zatiaľ málo užívateľov, ale je to momentálne najslobodnejšia sociálna sieť s veľkou perspektívou, najmä po zavedení opatrení, ktoré majú Facebooku pomôcť bojovať s nepohodlnými názormi.

Minimálne ako alternatívny, oplatí sa vám otvoriť si na tejto ruskej sociálnej sieti profil, pričom jeho otváranie, hlavne ak už máte facebookový profil, je mimoriadne jednoduché. Sociálna sieť V kontakte prevezme automaticky celý váš facebookový profil. Otvorenie profilu na VK tak netrvá ani minútu.

Našu stránku na sociálne sieti V kontakte nájdete TU.

 

Podporujte Hlavné stprávy

Zároveň vás chceme poprosiť, aby ste Hlavným správam vo zvýšenej miere pomáhali finančne. Hlavné správy nemajú zamknutý obsah a nevyberajú predplatné. Svoj príspevok na podporu Hlavných správ – svoje dobrovoľné “predplatné” vo forme daru zašlite na č. účtu: SK15 0900 0000 0005 7106 3662 . Zároveň sa chceme poďakovať tým darcom, ktorí už prispeli, alebo prispievajú pravidelne.

 

Vaša redakcia

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali