Pozvánka na pracovné raňajky a akreditácia k P18 v Prešove (26. – 29. 7.)

Pozvánka na pracovné raňajky a akreditácia k P18 v Prešove (26. – 29. 7.)

Bratislava 19. júla 2018 (HSP/TK KBS/Foto:TK KBS)

 

Komunikačný tím P18 pozýva všetky médiá na Národné stretnutie mládeže P18, ktoré sa uskutoční v dňoch 26. – 29. júla 2018 v Prešove. Upozorňuje, že v prípade záujmu o sledovanie tohto podujatia je potrebná akreditácia. Zároveň pozýva na vybrané body sprievodného a hlavného programu P18.

Logo

Bližšie informácie o akreditácii

Reklama

Akreditovať sa je možné od dnes, stredy 18. júla 2018, do stredy 25. júla 2018 do 12.00 h na e-mailovej adrese: lipiak@kbs.sk (Michal Lipiak, zodpovedný za akreditáciu médií). Redakcie prosíme o dodržanie termínu akreditácie: po jeho uplynutí už nebude možné prijať ďalšie žiadosti. Požadované údaje pre akreditáciu sú: meno a priezvisko, názov redakcie, dátum narodenia, číslo občianskeho preukazu, kontaktný e-mail a telefón.

Komunikačný tím P18 upozorňuje, že pre médiá neplánujeme na mieste zabezpečovať stravu ani parkovanie. Organizátori si vyhradzujú právo odmietnuť udelenie akreditácie pre nedodržanie termínu, podmienok i v prípade veľkého záujmu.

Reklama

Akreditácia zabezpečí novinárom vstup do priestorov, kde sa uskutoční program. Komunikačný tím P18 zároveň spolu s mestom Prešov organizuje pracovné raňajky s novinármi, na ktoré médiá pozýva. V prípade zmeny o tom bude informovať. Osobitne žiada televízie, ktoré by mali záujem nahrávať podujatie, aby čím skôr kontaktovali zodpovedného za akreditáciu, v prípade, že tak doteraz neurobili.

 

Pozvánka na otvorenie výstavy Caraffovej väznici v Prešove

Konferencia biskupov Slovenska a Mesto Prešov pozýva všetky médiá na otvorenie výstavy s názvom O2H v umení. Vernisáž sa uskutoční v stredu 25. júla o 16.00 h v Caraffovej väznici. Po otvorení budú hostia k dispozícii aj na nahrávanie.

Predstavia sa v nej umelecké diela popredných kresťanských výtvarníkov, ktoré vznikli v rámci duchovnej prípravy P18 Odvážny rok. Ide o diela približne 25 výtvarných diel umelcov. Zárukou kvality sú mená ako Jozef Vydrnák, María Jesús Machek-Rivero, Iva Štrbová-Jarošová, Eva Bobovská, Katarína Bőhmová, Andrej Botek, Zuzana Boteková či Peter Sedlák. Na vernisáž sú pozvaní predstavitelia mesta Prešov, Prešovského samosprávneho kraja, arcibiskupi a autori diel.

Reklama

Samotná výstava bude otvorená od stredy 25. do piatku 27. júla od 10.00 do 17.00 h a v sobotu 28. júla od 10.00 do 18.00 h. Vernisáž výstavy bude spojená aj s uvedením dvoch knižných noviniek – Odvážny rok a Máriina cesta. Zároveň predstavia nové hudobné CD s deviatimi skladbami Odvážneho roka. Výstava je jedným zo sprievodných podujatí Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove (26. – 29. júla 2018).

 

Pozvánka na pracovné raňajky pre médiá pred P18 v Prešove

Tím Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove pozýva všetky médiá na pracovné raňajky, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok 26. júla 2018 o 8.30 h na Mestskom úrade v Prešove. Mená hostí tlačovej konferencie oznámi budúci týždeň. Tlačová konferencia sa bude konať v jednej z miestností Mestského úradu v Prešove. Téma tlačovej konferencie znie: Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove.

V prípade záujmu je možné potvrdiť účasť na tlačovej konferencii zodpovednému za médiá P18.

Reklama

 

Vybraný program (vhodný pre médiá) – pre potreby plánovania redakcií:

Nedeľa 22. júla 2018:
– začiatok prípravného týždňa pre dobrovoľníkov, Gymnázium sv. Moniky, Prešove (k prípravnému týždňu vydáme samostatnú tlačovú správu)
– večer – príchod prvých dobrovoľníkov a členov centrálneho tímu Národného stretnutia mládeže P18 do Prešova (časť členov centrálneho tímu sa už nachádza v Prešove)
– 18:00 h svätá omša s prvými dobrovoľníkmi, Konkatedrála sv. Mikuláša, Prešov (možnosť nahrávania)

Pondelok – Štvrtok 23. – 26. júla 2018:
– pokračovanie prípravného týždňa pre dobrovoľníkov (možnosť nahrávania)

Streda 25. júla 2018:
– 16.00 h Vernisáž výstavy O2H v umení v Caraffovej väznici v Prešove. Ide o umelecké diela popredných kresťanských výtvarníkov, ktoré vznikli v rámci duchovnej prípravy P18 Odvážny rok (k otvoreniu výstavy vydáme samostatnú tlačovú správu; možnosť nahrávania a osobnej účasti na výstave)

Štvrtok 26. júla 2018:
– 8.30 h Pracovné raňajky s novinármi (Mestský úrad, Prešov)
– 16.00 h Symbolické odovzdanie kľúča od mesta biskupom a brífing pred P18 (miesto bude spresnené budúci týždeň)
– 17.00 h Otvárací ceremoniál P18 (Tatran Handball Aréna, Prešov)

Štvrtok – Nedeľa 26. – 29. júla 2018:
– Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove (program je možné nájsť tu: https://narodnestretnutiemladeze.sk/program/)

Nedeľa 29. júla 2018:
– 12.00 h Záverečná svätá omša na Národnom stretnutí mládeže P18 v Prešove (Hlavná ulica, Prešov)

 

Bližšie informácie o podujatí

Reklama

Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove sa uskutoční v dňoch 26. – 29. júla 2018. Predchádzať mu bude prípravný týždeň pre dobrovoľníkov (od nedele 22. júla 2018). Hlavným organizátorom je Katolícka cirkev na Slovensku. Organizuje ju v spolupráci s mestom Prešov, ktoré je generálnym partnerom projektu. Partnerom je Prešovský samosprávny kraj. Inšpiráciou pre stretnutie sú Svetové dni mládeže (SDM), ktoré sa po prvýkrát konali v roku 1986 v Ríme na podnet sv. Jána Pavla II., ktorý osobne zavítal do Prešova pred 23 rokmi v rámci svojej druhej apoštolskej návštevy Slovenska (2. júla 1995). Na treťom Národnom stretnutí mládeže (po R13 v Ružomberku – 2013 a P15 v Poprade – 2015) začnú mladí prípravy na SDM v Paname.

P18 je skratka, zložená zo začiatočného písmena mesta Prešov a roku, v ktorom stretnutie prebieha. P18 sa ponesie v duchu biblického verša „Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha“ (Lk 1, 30). V Prešove vyvrcholí celoročná duchovná príprava Odvážny rok, z ktorého vyjde aj kniha s CD. Zároveň sa chystá výstava k duchovnej príprave. Tím P18 predpokladá, že na prelome mesiacov príde do mesta vyše 4 000 ľudí zo Slovenska i zahraničia. Prihlásených je už teraz vyše 3 900. Z tohto počtu je vyše 500 dobrovoľníkov. Očakáva sa vyššia účasť kňazov a rehoľníkov a do Prešova prídu takmer všetci biskupi Slovenska. Do mesta dorazí aj vyše 400 rehoľníkov, desiatky zástupcov prorodinných a pro-life organizácií z celého Slovenska.

Bližšie informácie je možné nájsť na stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk.

 

Bližšie informácie o komunikácii P18

Reklama

Komunikáciu Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove zabezpečuje jej komunikačný tím a ním poverené osoby. Zodpovedným za médiá je Michal Lipiak (+421(0)908 640 836 / lipiak@kbs.sk). V prípade záujmu o akékoľvek informácie o P18 poskytne bližšie informácie zodpovedný za médiá P18. Na P18 majú vstup vopred akreditované médiá. Komunikačný tím P18 vydáva tlačové správy z príprav priebežne pred akciou. Posielať ich bude aj počas samotnej akcie.

Fotografovanie jednotlivých vystúpení je povolené výlučne len akreditovaným fotografom. Počas P18 v hale platí absolútny zákaz neakreditovaného fotografovania. Tolerované sú neprofesionálne automatické fotoaparáty, v blízkosti pódií je zakázané používať fotoaparáty s bleskom. Viaceré časti programu odvysielajú v priamom prenose Televízia LUX a Rádio LUMEN.

TK KBS informoval Komunikačný tím P18.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:43

Vo Volynskej oblasti žena po hádke upálila svojho manžela.

Infromujú o tom noviny Strana, ktoré sa dozvedeli od zdrojov v orgánoch činných v trestnom konaní.

„Incident sa stal 8. mája. Žena bola s manželom na ulici pri ich dome, muž bol invalidný a sedel na invalidnom vozíku. Počas hádky žena vzala benzín, poliala muža a zapálila ho. Muž zomrel na následky popálenín, ktoré utrpel,“ uvádza zdroj.

Zároveň dodal, že žena bola zadržaná. Hrozí jej až 12 rokov väzenia.

16:20

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko v piatok povedal, že udelí politický azyl poľskému sudcovi Tomaszovi Szmydtovi, ktorý pred stíhaním z dôvodu špionáže utiekol do Bieloruska.

16:18

Aktivisti vtrhli do továrne Tesla neďaleko Berlína – jedinej v Európe.

Bild píše, že ide o ľavicových radikálov. Majú červenú vlajku a skandujú „Zničme kapitalizmus, vytvorme budúcnosť!“.

Polícia sa ich snaží zastaviť.

Od štvrtka sa pred továrňou zhromaždilo asi 1 200 aktivistov z celej Európy. Postavili stany, a vztíčili vlajky Palestíny a nemeckého teroristického hnutia RAF („Frakcia Červenej armády“).

Požadujú zastavenie rozširovania závodu.

aktivisti
Na snímke aktivisti
15:52

Ukrajinské sily sú pripravené čeliť útoku v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, ktorú ruské sily spustili v piatok. Povedal to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zároveň varoval, že Moskva by mohla do oblasti vyslať viac vojakov.

15:36

Pápež František sa v piatok prihovoril európskym politikom na konferencii o rastúcej demografickej kríze. Urgoval ich, aby zaviedli “skutočné a funkčné” politiky pre rodiny, ktoré pomôžu zlepšiť pôrodnosť a vysporiadať sa so starnúcou populáciou.

15:16

Železnice SR (ŽSR) vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. V prípade, ak vozidlo uviazne na železničnom priecestí, treba volať záchranárov na linke 112. V prípade, že auto uviazlo na priecestí a blíži sa vlak, treba spustené závory preraziť. ŽSR o tom informovali v piatok v súvislosti s tým, že v období od 2. apríla do 6. mája evidujú deväť zrážok vlaku s osobou, z ktorých jedna bola smrteľná. K stretu vlaku a auta došlo v tomto období päťkrát.

15:12

Ovocinári začali v partizánskej mestskej časti Návojovce so samozberom jahôd. Oproti minulým rokom si ľudia môžu ovocie nazbierať o tri týždne skôr. Časť úrody zničili jarné mrazy, problém spôsobila i prietrž mračien.

15:06

Inflácia v eurozóne je na dobrej ceste a smeruje k poklesu v budúcom roku na cieľovú úroveň Európskej centrálnej banky (ECB), ktorou sú 2 %. Predstavitelia banky tak minulý mesiac dospeli k záveru, že pravdepodobne budú v pozícii, ktorá im umožní znížiť v júni úrokové sadzby. Ukázala to v piatok zápisnica z ich aprílového zasadnutia.

15:06

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v piatok informovalo o tom, že plní Národnú stratégiu deinštitucionalizácie (DI) systému sociálnych služieb a náhradnej starostlivosti. Súčasťou toho sú aj reformy v pláne obnovy, ako i realizácia investícií s cieľom navýšiť kapacitu zariadení komunitného typu.

15:05

Od stredy 15. mája začnú platiť nové podmienky nároku na predčasný starobný dôchodok. Zmení sa aj spôsob určenia jeho sumy. Vyplýva to z nedávno schválenej novely zákona o sociálnom poistení. V piatok na to upozornila Sociálna poisťovňa.

15:04

Polícia objavila v západonemeckom meste Hildesheim približne 190 kíl kokaínu. Bol ukrytý v debnách s banánmi a dovezený obchodníkovi s ovocím. TASR informuje podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali