Popradčania zdolali lídra, Drgoň: “Víťazstvo nad Slovanom sa počíta”

Popradčania zdolali lídra, Drgoň: “Víťazstvo nad Slovanom sa počíta”

Poprad 5. decembra 2022 (TASR/HSP/Foto: TASR – František Iván)

 

Hokejisti HK Poprad triumfovali prvýkrát v sezóne nad HC Slovan Bratislava. Nedeľňajší duel 23. kola Tipos extraligy zvládli “kamzíci” 3:2 po predĺžení, keď obranca Adam Drgoň rozhodol počas presilovej hry 4 na 3. Obhajca titulu sa však napriek prehre udržal na čele tabuľky o skóre pre Zvolenom, navyše ma ešte zápas k dobru

HK Poprad
Na snímke hráèi Popradu po víazstve 5:1 poèas druhého kola hokejovej Tipos extraligy HK Poprad – HK Nitra 18. septembra 2022 v Poprade. FOTO TASR – František Iván

“Začali sme dobre, boli sme aktívni a podarilo sa nám aj skórovať. Napriek vedeniu 2:0 sme to rovnako ako v Michalovciach nedokázali udržať. Sme vďační aj za víťazstvo po predĺžení, ale škoda strateného bodu. Hovorí sa, že 4 na 3 je najlepšia presilovka a súhlasím s tým. Vystrelil som, skončilo to v bránke a tešíme sa z triumfu. Víťazstvo nad Slovanom sa počíta,” povedal Drgoň, ktorý sa vrátil k prostrednej časti hry: “Dlho hrám hokej a v Poprade som už tretí rok, no to, čo my robíme v domácich zápasoch počas druhých tretín, si neviem vysvetliť. Vždy ich máme najhoršie z celého stretnutia, preto musíme hrať jednoduchšie. V NHL nemajú hráči problém dať to o mantinel, prečo to nemôžeme robiť aj my. Stále si to sami komplikujeme a tým dostaneme súpera na koňa. Slovan bol v druhej tretine lepší, no jediný problém bol, že sme nevedeli dostať puky von z našej tretiny.”

Reklama

Slovan v uplynulých zápasoch strieda víťazstvá s prehrami, ale napriek tomu sa drží na prvom mieste. “Bol to náročný duel a vedeli sme do čoho ideme, keďže v Poprade to nikdy nie je ľahké. Oni potrebujú vyhrávať, čiže dávajú do toho všetko a bolo to také play off stretnutie. My sme prvú tretinu hrali katastrofálne, neviem či to bolo cestou, no sme profesionáli a na to sa nemôžeme vyhovárať. Bohužiaľ sme dostali gól z oslabenia aj keď dovtedy to bolo dobré. Stratili sme dva body,” uviedol útočník Samuel Takáč, podľa ktoré chýbajú mužstvu dôležití hráči: “My sa trápime v koncovke. Chýbajú nám nosní hráči, no musíme sa dať dokopy a verím, že sa čoskoro všetci zranení vrátia a budeme fungovať rovnako ako na začiatku sezóny.”

Zaujímavosťou stretnutia bol fakt, že dva góly Popradu riešil videorozhodca. Záborského platil, no dorážka Kanaďana Jamesa Livingstona v 59. minúte nie. “Po prvé treba chrániť brankárov v bránkovisku, ale po druhé puk mal pod kontrolou, čiže zakrytý. Útočiaci hráč má dovolené hrať len pokiaľ je viditeľný. V tomto prípade však zostal pod brankárovým betónom, ktorého silovo vtlačili spolu s pukom za bránkovú čiaru. Takýto gól podľa pravidiel ľadového hokeja nemôže byť nikdy uznaný,” povedal videorozhodca Peter Ország.

Reklama

Obe konzultácie vznikli na základe výzvy hosťujúceho trénera Jána Pardavého: “Našťastie sa potvrdilo, že to bol faul na brankára. Z môjho pohľadu veľmi ťažký zápas. Poprad je doma silný a v stretnutí to potvrdil. Mali sme slabšiu prvú tretinu, nemali sme pohyb a od mladších hráčov mi chýbala bojovnosť, čo sa zlepšilo od druhej tretiny. Dotiahli sme to na 2:2 a potom v tretej boli šance na oboch stranách. Mrzí ma spôsob akým sme prehrali. V záverečných piatich minútach sme ponúkli Popradu dve šance a vylúčením sme dali súperovi možnosť strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Bol to vyrovnaný a bojovný zápas. Bohužia+ odchádzame len s jedným bodom.”

Popradčania napriek triumfu zostali na 7. priečke. Na šiestu Spišskú Novú Ves strácajú štyri body a pred ôsmym Trenčínom majú dvojbodový náskok. “Nie je to len fráza, ale liga sa každý rok vyrovnáva. Doba, keď boli vysoko dve mužstvá už je preč. Teraz je to reálne 8-9 tímov s najvyššími cieľmi, preto treba rešpektovať každého. Prišli k nám dobrí hokejisti, ale stále mám pocit, že niečo málo k tomu chýba, aby sme pravidelne triumfovali. Dúfam, že si to už sadne a dostaneme sa na víťaznú vlnu,” skonštatoval Drgoň.

“Odohrali sme výbornú prvú tretinu, no v druhej súper svojou hrou prebral iniciatívu a v niektorých momentoch sme mali problémy. Tretia bola pre divákov veľmi atraktívna, keďže hra sa presúvala z jednej strany na druhú. Mali sme šťastie, pretože sme dostali presilovú hru a v predĺžení ju využili. Dobre rozohratý duel sme vďaka tomu dotiahli do víťazného konca aj keď len za dva body,” zhodnotil tréner “kamzíkov” Peter Mikula.

Poprad čaká v piatok opäť domáci zápas proti Nitre, ktorá hrá v utorok práve proti Slovanu dohrávku 17. kola.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:46

Mrazy, ktoré v poslednom týždni zasiahli Česko, boli pre pestovateľov ovocia fatálne. Odhadom už bolo zničených približne 100.000 ton ovocia a škoda v tejto chvíli presahuje miliardu korún (takmer štyri milióny eur). Pamätníci podľa českého ministra poľnohospodárstva Marka Výborného hovoria o najhoršej situácii za posledných sto rokov.

11:37

Thajské úrady varovali vo štvrtok pred novou vlnou horúčav, v dôsledku ktorých v tejto krajine prišlo od začiatku roka o život už najmenej 30 ľudí.

Extrémne horúčavy sa očakávajú v metropole Bangkok, ale aj na severe a severovýchode kráľovstva. V hlavnom meste už v stredu teploty dosahovali 40,1 stupňov Celzia, pričom obdobné hodnoty sa očakávajú aj vo štvrtok.

11:23

Viac ako 90 osôb zadržali v stredu počas propalestínskych protestov v areáli University of Southern California (USC) v Los Angeles.

Zadržaní boli z dôvodu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, napísala tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Dodala, že pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam.

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali