Ako pomáha Donald Trump v Rusku zdvíhať vlnu vlastenectva

Ako pomáha Donald Trump v Rusku zdvíhať vlnu vlastenectva

Moskva/Washington 3. novembra 2018 (HSP/Foto:SITA/AP-Andrew Harnik)

 

Alexej Larin na portáli Iarex publikoval zaujímavý materiál o tom, ako Trump neustále pomáha Rusku. Je možné, že za 50 alebo 100 rokov sa v historických, sociologických i politologických knihách bude písať o tom, že žiaden z amerických prezidentov tak výrazne nepomohol Rusku, ako Donald Trump

Na snímke Donald Trump

Ponechajme konšpirológom ich teórie, rovnako ako humoristom právo žartovať o “ruskom agentovi Trumpovi v americkom Bielom dome”. No na základe faktov prakticky všetko, čo Trump vykonal, bolo výhodné pre Rusko. To musia prijať ako nespochybniteľný fakt aj všetci americkí patrioti a rusofóbi.

Reklama

Začal Trump tlačiť na Irán – ceny za ropu stúpli do závratných výšok a plnia ruský rozpočet rozprávkovými sumami, ktoré oslabujú účinnosť amerických sankcií.

Začal Trump tlačiť na Turecko – turecký prezident Erdogan si podáva s Putinom ruky a zbližujú sa v otázkach riešenia sýrskej krízy. Navyše hrozí kríza NATO a tureckí vojaci sú už pripravení likvidovať Kurdov. Ak Američania ostanú vo svojich základniach nič sa im nestane, ak vylezú na bojovú líniu, nakúpia to v prípadných bojoch spoločne s Kurdami.

Reklama

Začína Trump tlačiť na Čínu – spolupráca Ruska a Číny sa prehlbuje vo vojenskej, ekonomickej i politickej oblasti, dokonca obe krajiny začali vo vzájomnom obchode používať vlastné meny a odmietajú USD. Čím širší bude proces dedolarizácie, tým menej možností budú mať Američania parazitovať na svete.

Začína Trump tlačiť na ruských oligarchov a pritvrdzovať sankcie – všetci oligarchovia začínajú hľadať spôsoby ako dostať peniaze z bánk, ktoré sú pod kontrolou USA a ich vazalov v EÚ a vložiť ich do projektov čo najďalej od kontroly “strýčka Sama”, čo znamená že vracajú svoje peniaze domov do Ruska.

Teraz sa Trump rozhodol, že už nebudú môcť deti turistov, ktorí sa narodia v USA, automaticky získať americké občianstvo. USA sú jednou z mála krajín, do ktorých keď žena príde a porodí tam dieťa, sa dieťa automaticky stane plnohodnotným občanom so všetkými privilégiami. Trump doslovne uviedol: “Vždy mi hovorili, že aby sa tento zákon o automatickom získaní amerického občianstva mohol zrušiť, treba zmeniť americkú ústavu. A viete čo? Moji právnici zistili že netreba”. Podľa Trumpa čoskoro uzrie svetlo sveta prezidentský výnos, ktorý zruší automatické získavanie amerického občianstva pre deti, ktoré sa narodia na území USA.

Ak sa to Trumpovi podarí a americké súdy nebudú môcť jeho prezidentský výnos bojkotovať, nepríjemný úder do tváre dostanú aj členovia ruských elít, ktorí túžia stať sa Američanmi, alebo slúžia Američanom. V Rusku pomerne veľa žien cestuje krátko pred pôrodom do USA, aby v USA porodili a ich deti sa automaticky stali americkými občanmi. Na takúto prax si zvykli aj mnohí ruskí úradníci, alebo príslušníci elít, ktorí tvrdia, že ak sa niečo stane, je dobré mať americký pas v zálohe. A tak posielali svoje tehotné manželky, alebo milenky do USA, alebo ak už mali deti, posielali ich študovať do USA a na Západ. Zvykli si mnohí ruskí úradníci a príslušníci ruských elít na to, že za USD zrádzali vlastnú krajinu a zabezpečovali si svoju budúcnosť a budúcnosť svojich detí.

Samozrejme každý si môže zo svojimi peniazmi robiť čo chce (v medziach zákona) a nielenže môže, ale aj musí starať sa o bezpečnosť vlastnej rodiny. Ak sa však deti rôznych úradníkov alebo príslušníkov ruských elít nebudú môcť ľahko stať americkými občanmi, situácia sa pre proamerických príslušníkov ruských elít zmení. Ak navyše budú silnieť protiruské sankcie, nebude ani pre ich deti a ani pre nich vhodným miestom na život ani Európa. A tak neostane naším príslušníkom elít nič iného, len sa snažiť nešpiniť do vlastného ruského hniezda, pretože v ňom budú musieť ostať žiť aj so svojimi rodinami.

Reklama

Takže vďaka Ti Trump za všetky tvoje kroky, ktoré si učinil. Zničil si ilúzie našich oligarchov a prozápadných elít o neporušiteľnej bezpečnosti kapitálu v amerických bankách, na vlastnej koži sa všetci naši oligarchovia mohli presvedčiť o chabej nestrannosti a objektivite západnej jurisdikcie a teraz si sa rozhodol zobrať im aj to posledné a najdrahšie v čo dúfali – právo stať sa automaticky americkým občanom a získať kvôli deťom automatické povolenie na pobyt v USA, píše Larin.

Pravdepodobne už aj najblbší z radov proamerických príslušníkov ruských elít pochopili, že už nie je veľký rozdiel medzi nimi a Hondurasanmi, ktorých vedú v dnešných dňoch americkí demokrati do USA, aby sa na hraniciach USA a Mexika stretli s po zuby ozbrojenými americkými vojakmi, ktorí majú právo podľa izraelského vzoru použiť svoje zbrane aj v prípade, ak imigranti začnú proti americkým vojakom hádzať čo i len kamene.

Už si pomaly zvykajú príslušníci našich proamerických elít, že budú musieť ostať žiť v Rusku, takže možno prestane byť pre nich zaujímavé získavať financie od Američanov za to, že budú škodiť Rusku. Nebudú predsa škodiť tam, kde budú musieť sami žiť, dodáva na záver.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali