Železobetónové zábrany aj v Bratislave, polícia pripravuje ďalšie bezpečnostné opatrenia

Železobetónové zábrany aj v Bratislave, polícia pripravuje ďalšie bezpečnostné opatrenia

Bratislava 24. novembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Počas tohtoročných vianočných sviatkov pripravuje bratislavská polícia v hlavnom meste viaceré bezpečnostné opatrenia. Na bezpečnosť a pokoj v uliciach a na verejných priestranstvách, predovšetkým v centre mesta, budú až do nového roka dohliadať posilnené hliadky poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. TASR o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Návštevníci počas otvorenia vianočných trhov na Hlavnom námestí v Bratislave

Viaceré opatrenia v spolupráci s bratislavským magistrátom a samosprávou Starého Mesta sú prijímané aj v súvislosti so sprísnenou bezpečnosťou, pričom sa prihliada na teroristické útoky vo viacerých európskych metropolách. V okolí Hviezdoslavovho námestia boli nainštalované železobetónové zábrany. Tie majú zabrániť vjazdu vozidiel na verejné priestranstvo. Na Hlavnom námestí sú využívané tzv. mechanické zátarasy.

Reklama

Na verejný poriadok a bezpečnosť bude polícia zároveň dohliadať peším hliadkovaním, monitorovaním odstavných plôch a parkovísk či kontrolou možných prístupových ciest.

“Bratislavská polícia prijala v súvislosti so znížením rizika ohrozenia teroristickými útokmi aj ďalšie opatrenia, s ktorými z taktických dôvodov nie je možné verejnosť oboznámiť,” dodala Slamková.

Reklama

Bezpečnostné opatrenia v súvislosti s vianočnými trhmi na Hlavnom, Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí potvrdzuje aj bratislavská mestská polícia (MsP). “Výkon hliadkovej služby bude zabezpečený v centre hlavného mesta nepretržite, celých 24 hodín,” uviedla hovorkyňa MsP Tatiana Kurucová. Tá Bratislavčanov i návštevníkov ubezpečuje, že polícia využije všetky zákonné možnosti na zachovanie verejného poriadku a v prípade potreby bude pripravená zakročiť okamžite.

“Zároveň apelujeme na všetkých návštevníkov vianočných trhov, aby boli ostražití, strážili si svoje veci a nenechávali ich bez dozoru,” dodala Kurucová.

 

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali