OTS: Warner Bros. oznamuje rozšírenie kreatívneho partnerstva s J.K. Rowlingovou

OTS: Warner Bros. oznamuje rozšírenie kreatívneho partnerstva s J.K. Rowlingovou

12. september 2013 13:00 UTC

Warner Bros. oznamuje rozšírenie kreatívneho partnerstva s J.K. Rowlingovou

Reklama

Rowlingová napíše svoj prvý scenár k filmu „Fantastické zvieratá a kde ich nájsť (Fantastic Beasts and Where to Find Them),” prvému snímku z nového radu filmov

Reklama

Partnerstvo sa vzťahuje na všetky aktivity Warner Bros. týkajúce sa Harryho Pottera, vrátane tematických parkov, digitálnych iniciatív, hier a atrakcií pre návštevníkov

Plus Studio sa stáva globálnym medzinárodným distribútorom nadchádzajúcej adaptácie knihy J.K. Rowlingovej "Prázdne miesto (The Casual Vacancy)" pre BBC

BURBANK, Kalifornia a LONDÝN–(BUSINESS WIRE)—Spoločnosť Warner Bros. Entertainment dnes oznámila rozšírenie kreatívneho partnerstva so svetoznámou autorkou bestsellerov, J.K. Rowlingovou. Hlavným bodom partnerstva je nový rad filmov zo sveta čarodejníc a čarodejníkov pani Rowlingovej inšpirovaný učebnicou Harryho Pottera v Rokfortskej škole s názvom "Fantastické zvieratá a kde ich nájsť (Fantastic Beasts and Where to Find Them)" a dobrodružstvami fiktívneho autora tejto knihy, Newta Scamandera. Toto oznámenie urobil Kevin Tsujihara, generálny riaditeľ spoločnosti Warner Bros. Entertainment.

Reklama

"Fantastické zvieratá a kde ich nájsť (Fantastic Beasts and Where to Find Them)" bude originálny príbeh a súčasne predstavuje scenáristický debut J. K. Rowlingovej. Predpokladá sa, že pôjde o prvý diel v novej filmovej sérii. Tento príbeh, ktorý sa odohráva vo svete kúziel, predstaví čarovné stvorenia a postavy, z ktorých niektoré fanúšikovia Harryho Pottera dobre poznajú.

"Napriek tomu, že sa príbeh bude odohrávať v prostredí čarodejníc a čarodejníkov, kde som sa sedemnásť rokov cítila taká šťastná, nie je príbeh ‘Fantastické zvieratá a kde ich nájsť (Fantastic Beasts and Where to Find Them)’ ani predchodcom série o Harrym Potterovi, ani jeho pokračovaním. Skôr ide o rozšírený pohľad na svet čarodejníkov," povedala Rowlingová.

"Zákony a zvyklosti skryté v čarodejníckej spoločnosti bude poznať každý, kto čítal knihy o Harrym Potterovi alebo videl filmy, ale Newtov príbeh začína v New Yorku, sedemdesiat rokov predtým než príde Harry na svet." (Celú glosu pani Rowlingovej nájdete na konci tejto tlačovej správy.)

"Je pre nás veľkou cťou, že sa Jo rozhodla uzatvoriť partnerstvo so spoločnosťou Warner Bros. týkajúce sa tejto novej vzrušujúcej výpravy do sveta kúziel a čarov, ktorá sa teší vo všetkých oblastiach nášho podnikania," povedal Tsujihara. "Je skutočne výnimočnou spisovateľkou, ktorá spustila čitateľskú revolúciu na celom svete, z ktorej sa neskôr stal neslýchaný filmový fenomén. Sme si istí, že diváci budú rovnako ako my vzrušene sledovať, čo jej skvelá a neviazaná predstavivosť pre nás vytvorí."

Okrem filmovej série "Fantastické zvieratá (Fantastic Beasts)" budú ponúkané aj videohry, spotrebné produkty a otázky digitálnych iniciatív vrátane odkazov na webovej stránke Pottermore.com, čo je online svet pani Rowlingovej vybudovaný okolo príbehov Harryho Pottera.

Reklama

V rámci rozšíreného partnerstva pani Rowlingovej so štúdiom Warner Bros. Entertainment budú rozšírené aj aktivity týkajúce sa Harryho Pottera vrátane nádherných tematických parkov Čarovného sveta Harryho Pottera (Wizarding World of Harry Potter) stavaných v spolupráci s partnerskou firmou Universal Parks and Resorts (v súčasnosti sa jeden z takých parkov nachádza v Orlande na Floride a parky v Hollywoode a v japonskej Osake sú pred otvorením), digitálnych iniciatív (vrátane webovej stránky Pottermore), videohier, spotrebných produktov a atrakcií pre návštevníkov.

Okrem toho bude Warner Bros. celosvetovým distribútorom televíznych správ (s výnimkou Veľkej Británie) týkajúcich sa nadchádzajúcej televíznej adaptácie novely J.K. Rowlingovej "Prázdne miesto (The Casual Vacancy)," z produkcie BBC, ktorá je jej prvým bestsellerom v rámci jej tvorby pre dospelých. Spracovanie tejto minisérie začína v roku 2014.

Spoluprácu bude riadiť z Londýna Neil Blair zo spoločnosti The Blair Partnership, ktorý je literárnym agentom Rowlingovej a Josh Berger, prezident a generálny riaditeľ Warner Bros. pre Veľkú Britániu, Írsko a Španielsko, ktorý bude hlavnou kontaktnou osobou na strane Warner Bros. pre všetky aktivity J.K. Rowlingovej.

Nasleduje celá glosa pani Rowlingovej týkajúca sa "Fantastických zvierat (Fantastic Beasts)":

"Všetko to začalo, keď ma kontaktovali z Warner Bros. s návrhom nakrútiť film na motívy príbehu ‘Fantastické zvieratá a kde ich nájsť (Fantastic Beasts and Where to Find Them)’. Myslela som, že je to žart, ale myšlienka, že by film o Newtovi Scamanderovi, údajnom autorovi ‘Fantastických zvierat,’ mal robiť nejaký iný autor, bola pre mňa ťažko predstaviteľná. Pretože som tak dlho žila v mojom fiktívnom svete, vedela som toho o Newtovi skutočne veľa. A ako tí najvernejší fanúšikovia Harryho Pottera vedia, mala som ho tak veľmi rada, že som jeho vnuka Rolfa oženila s jednou z mojich obľúbených postáv z Harryho Pottera, Lunou Lovegoodovou. Keď som premýšľala o ponuke od Warnerov, napadla mi myšlienka , ktorú som nemohla vymazať z mysle. A takto som sa nakoniec dostala k vytvoreniu vlastného nápadu na film pre Warner Bros. Aj keď sa bude príbeh odohrávať v prostredí čarodejníc a čarodejníkov, kde som sa sedemnásť rokov cítila šťastná, nie je príbeh ‘Fantastické zvieratá a kde ich nájsť (Fantastic Beasts and Where to Find Them)’ ani predchodcom série o Harrym Potterovi, ani jeho pokračovaním. Skôr ide o rozšírený pohľad na svet čarodejníkov. Zákony a zvyklosti skryté v čarodejníckej spoločnosti bude poznať každý, kto čítal knihy o Harrym Potterovi alebo videl filmy, ale Newtov príbeh začína v New Yorku, sedemdesiat rokov predtým než príde Harry na svet. Rada by som sa poďakovala Kevinovi Tsujiharaovi z Warner Bros. za jeho podporu v tomto projekte a bez ktorého by ho nebolo možné zrealizovať. Vždy som hovorila, že sa do svojho čarodejníckeho sveta vrátim iba vtedy, ak dostanem nápad, ktorý ma zaujme. A to sa stalo."

Informácie pre vydavateľa:

1) J.K. Rowlingová je autorkou najpredávanejšej série siedmych kníh o Harrym Potterovi, ktoré vyšli v rokoch 1997 až 2007 a z ktorých sa na celom svete predalo viac než 450 miliónov výtlačkov. Tieto knihy sa predávajú vo viac než 200 krajinách a oblastiach na svete, boli preložené do 74 jazykov a na ich motívy bolo nakrútených osem celovečerných filmov. Z jej pera pochádzajú aj dve menšie diela pod rovnakým názvom ako školské učebnice Harryho v románoch o Harrym Potterovi. Sú to diela Fantastické zvieratá a kde ich nájsť (Fantastic Beasts and Where to Find Them) a Metlobal v priebehu vekov (Quidditch Through the Ages), ktoré vydalo vydavateľstvo Bloomsbury Children’s Books v marci 2001 s podporou organizácie Comic Relief. V decembri 2008 vyšla kniha Rozprávky Barda Beedla (The Tales of Beedle the Bard) s podporou organizácie Children’s High Level Group (známej pod názvom Lumos) a rýchlo sa stala najrýchlejšie sa predávajúcou knihou roku. V roku 2012 vydala J.K. Rowlingová svoju prvú knihu pre dospelých s názvom Prázdne miesto (The Casual Vacancy), ktorá vyšla už v 44 jazykoch. J.K. Rowlingová napísala aj knihu Volanie kukučky (The Cuckoo’s Calling) pod pseudonymom Robert Galbraith, ktorú tento rok vydalo vydavateľstvo Little, Brown.

2) Filmy o Harrym Potterovi pod hlavičkou Warner Bros.’ zarobili k dnešnému dňu na celom svete viac než 7,7 miliardy dolárov a Harry Potter je tak filmom, ktorý sa pýši najvyššími ziskami v histórii. Značka Harry Potter sa úspešne dostala aj na televízne obrazovky, do domáceho videa, spotrebných produktov, videohier, digitálnych iniciatív a atrakcií pre návštevníkov.

Reklama

Kontakty

Warner Bros.

Jack Horner

Jack.Horner@warnerbros.com

818/954-3291

Reklama

alebo

Deb Lincoln

Deborah.Lincoln@warnerbros.com

Reklama

+44-7879-484-944

alebo

JKR PR

Mark Hutchinson

+44-7904-359-339

Reklama

alebo

The Blair Partnership

+44 (0)207 504 2520

Zdroj: Warner Bros. Entertainment

Reklama

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť online na adrese:

http://www.businesswire.com/news/home/20130912005870/en

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali