Nový trend v umení? Najnovšou hviezdou internetu sa stala anglická transgender baletka

Nový trend v umení? Najnovšou hviezdou internetu sa stala anglická transgender baletka

Londýn 18. apríla 2023 (HSP/Foto:Screenshot Instagram)

 

Na sociálnych sieťach už niekoľko dní koluje video tanca Sophie Rebeccy, 42-ročnej tanečníčky baletu, ktorá je oficiálne prvou transgender osobou s účasťou na kurzoch anglickej Kráľovskej akadémie tanca. Pravidlá akadémie sa zmenili v roku 2013 a už nevyžadujú, aby sa študentky baletu, ktorí sa zúčastňujú týchto kurzov, narodili ako ženy.

Na snímke tanečníčka Sophie Rebecca

Diskutéri na sociálnych sieťach začali horlivo debatovať o tomto fenoméne. Pre väčšinu je vysoká a mužne vyzerajúca baletka niečím nepredstaviteľným. Iní progresívne zmýšľajúci hovoria o prichádzajúcom novom trende v kultúre a športe. Pozrite si video nižšie a posúďte sami.

Reklama

Sophie sa v minulosti venovala automobilovému športu a pretekaniu, no rozhodla sa, že bude nasledovať svoje skutočné detské sny a pred niekoľkými rokmi začala trénovať balet.

Dnes sa už považuje sa profesionálnu tanečníčku a na svojom Instagrame a Twitteri zverejňuje fotografie a videá tanečných kúskov typických pre útle a štíhle dievčatá.

Reklama

Pred pandémiou covidu-19 absolvovala vystúpenie v divadle Rocky Mountain Ballet Theatre v americkom meste Missoula. Divadlo lákalo na toto vystúpenie so sloganom: “Transgender baletka ukazuje, že na pohlaví a veku nezáleží”. V rozhovoroch pre miestne médiá poznamenala, že tanec ju zachránil a rada by takto inšpirovala aj ďalších mladých ľudí: “Ak ma ľudia uvidia tancovať a povzbudí to čo i len jedno ďalšie trans dieťa, bude to stáť za to,” vyhlásila tanečníka.

 


 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Reklama

Príspevok, ktorý zdieľa Sophie Rebecca Ballet (@sophie_rebeccauk)

 

 

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:18

Slovenská reprezentantka v pretláčaní rukou Barbora Bajčiová dosiahla na ME v Bratislave zlaté double. Po piatkovom triumfe v súťaži ľavou rukou nenašla v kategórii nad 90 kg premožiteľku ani v pravačke. Lucia Debnárová vybojovala v sobotu v Dome športu v kategórii do 60 kg striebro. Bronzové medaily zavesili na krk Martine Sojkovej (do 55 kg) a Petrovi Celesovi (do 100 kg).

18:07

Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách. Oznámil to v sobotu Svetový potravinový program (WFP) spádujúci pod OSN. Úrady v krajine vyhlásili núdzový stav a do oblastí vyslali tímy záchranárov.

17:27

Približne 150.000 ľudí už od pondelka utieklo z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorému hrozí rozsiahla izraelská vojenská ofenzíva, uvádza v sobotu Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). O výrazne vyššom počte, a síce 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentúra DPA s tým, že tieto tvrdenia nie je možné nezávisle overiť.

17:04

Traja civilisti prišli v sobotu o život pri raketovom útoku na reštauráciu v ruskom okupovanom Donecku a prinajmenšom ôsmi ďalší utrpeli zranenia. Oznámil to Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin, pričom útok prepísal Kyjevu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara v obci Zohor

Autor: Karin Ort

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali