Nikto, kto podporuje NATO, nie je umiernený

Nikto, kto podporuje NATO, nie je umiernený

Washington 29. septembra 2022 (HSP/caitlinjohnstone/Foto:Pixabay)

 

Niekto, kto verí, že USA alebo ich zástupcovia sabotovali plynovod Nord Stream, vám môže presne povedať, čo by z toho mali a ako málo by ich to stálo. Niekto, kto verí, že to bolo Rusko, musí predvádzať čudné mentálne výčiny o tom, že Moskva posiela svetu nejaký odkaz a Putin je šialenec, alebo sa baviť absurdnou predstavou, že Rusko mohlo zabrániť Európe v získavaní ruského zemného plynu len tým, že zničilo ruské plynovody. To veľa vypovedá o tom, čie argumenty sú silnejšie, píše Caitlin Johnstone vo svojom poslednom príspevku

NATO
Ilustračné foto

Západ obviňuje Rusko zo zlých prezidentov, zo západného rasizmu, zo západných politických rozporov, z inflácie, prakticky zo všetkých zlých vecí, za ktoré sú zodpovedné západné mocenské štruktúry, ale obviňovanie Ruska z útokov na ruské plynovody pravdepodobne prekoná všetko.

Reklama

Wolfowitzova doktrína, napísaná po páde ZSSR, opisuje politiku USA, ktorej cieľom je zabezpečiť, aby sa nevyvinula žiadna iná mocnosť, ktorá by mohla spochybniť nadvládu USA. Je dôležité pochopiť, že by sa to nevzťahovalo len na krajiny ako Rusko a Čína, ale aj na EÚ.

 

Reklama

https://twitter.com/caitoz/status/1574857056040853504?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1574857056040853504%7Ctwgr%5Ee66fdba6337b529172bd0399b2e5990eaefad296%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcaitlinjohnstone.com%2F2022%2F09%2F29%2Fnobody-who-supports-nato-is-a-moderate-notes-from-the-edge-of-the-narrative-matrix%2F

Nikto, kto podporuje NATO, nie je umiernený.

Byť americkým liberálom znamená nosiť tričko s nápisom “Punch Nazis” a zároveň fandiť Bidenovi, keď vyzbrojuje nacistické polovojenské jednotky na Ukrajine, a Hillary Clintonovej, keď chváli zvolenie fašistického premiéra v Taliansku.

Tešíme sa na to, kedy sa veci s Čínou rozhoria, aby sme mohli zistiť, či sa Austrália stane ďalšou Európou alebo ďalšou Ukrajinou Washingtonu.

Obe strany zástupnej vojny na Ukrajine sa vyhrážajú použitím jadrových zbraní. Rusko aj NATO stopercentne chápu, že jadrové zbrane môže použiť ktorákoľvek strana a ich použitie nikdy nie je vylúčené. Vzájomná jadrová hrozba je tu vždy, bez ohľadu na to, aké reči o nich ktorákoľvek zo strán vydáva. Je zvláštne, na koľko ľudí narážam, ktorí to nechápu.

Tento konflikt sa zázračne nestáva nebezpečným kvôli tomu, čo náhodou v daný deň povie nejaký ruský predstaviteľ. Rovnako nebezpečný by bol, keby nikto nič nehovoril o jadrových zbraniach. Hrozba existuje bez ohľadu na to, čo kto hovorí, a rýchlo sa stupňuje.

Reklama

Určite bolo od vlád pekné, že si prisúdili zodpovednosť za reguláciu toho, ako sa medzi sebou rozprávame online. Nepamätám si, že by ich o to niekto žiadal, a určite to znie ako veľa práce, ale bohužial sa na túto prácu aj tak prihlásili:

https://twitter.com/BernieSpofforth/status/1575020544738488322?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1575020544738488322%7Ctwgr%5Ee66fdba6337b529172bd0399b2e5990eaefad296%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcaitlinjohnstone.com%2F2022%2F09%2F29%2Fnobody-who-supports-nato-is-a-moderate-notes-from-the-edge-of-the-narrative-matrix%2F

“Ako úspešne ukončiť vojnu, ak sú ľudia presvedčení, že dôvod jej existencie je nielen legálny, ale aj ušľachtilý?”

O túto časť stále zakopávam. Hovorí, že ľuďom by sa malo zakázať hovoriť určité veci o vojne na základe absurdného dôvodu, že sloboda slova môže zabrániť mieru. Aj keď si odmyslíte tyranskú mentalitu, z ktorej toto tvrdenie vyplýva, tiež to jednoducho nedáva žiadny logický zmysel. Ľudia, ktorí na internete hovoria, že vojna je oprávnená, bránia ukončeniu tejto vojny? Čo? Ako? Ako by sa to vôbec mohlo stať? O čom to, kurník, hovoríte?

Ak vám niekto, kto kritizuje jadrové brinčanie, pripadá ako adorácia Putina alebo ruská propaganda, je to preto, že vám západná propaganda tak vymyla mozog, že tá najnormálnejšia predstaviteľná vec vyzerá vo vašich očiach čudácky a zlovestne. Kritizovať svoju vládu je normálne. Kritizovať agendy bezkonkurenčného existenčného významu je normálne. Kritizovať najmocnejšiu vládu na svete je normálne. Len vďaka obrovskému množstvu propagandy sa tieto mimoriadne normálne veci stávajú nenormálnymi.

Reklama

Internetový diskurz sa hemží ľuďmi, ktorí naozaj, naozaj, úprimne veria, že ak niekto plne nepodporuje zahraničnú politiku svojej vlády vo vzťahu k Rusku a neverí na 100 % tomu, čo o nej hovorí jeho vláda, znamená to, že miluje Vladimíra Putina a podporuje všetko, čo robí. Buď veríte, že Putin napadol Ukrajinu výlučne preto, že je zlý a nenávidí slobodu, a podporujete kroky svojej vlády proti Rusku bez ohľadu na to, koľko to bude stáť a koľko to bude riskovať, alebo milujete Kremeľ a myslíte si, že Putin je svätý. To sú jediné dve možnosti.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali