NHL: Sekera prihral na víťazný gól, asistovali aj Marinčin a Tatar

NHL: Sekera prihral na víťazný gól, asistovali aj Marinčin a Tatar

New York 4. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jason Franson/The Canadian Press via AP)

 

V dvanástich zápasoch zámorskej NHL v noci na nedeľu sa bodovo presadili traja slovenskí hokejisti

Edmonton vyhral nad Anaheimom 3:2 po predĺžení aj vďaka obrancovi Andrejovi Sekerovi, ktorý v 64. minúte prihral Leonovi Draisaitlovi na víťazný gól. Martin Marinčin si pripísal asistenciu v dueli na ľade Vancouveru, jeho Toronto napokon podľahol domácim Canucks 2:3 po samostatných nájazdoch. Rovnako bod za asistenciu zaznamenal aj útočník Detroitu Tomáš Tatar, Red Wings ale neudržali v Pittsburghu sľubný náskok 3:1 a po štyroch inkasovaných góloch v tretej tretine prehrali s úradujúcim šampiónom 3:5.

Reklama
Hráči Edmontonu Oilers Andrej Sekera (2), Jordan Eberle (14) a Leon Draisaitl (29) sa tešia z gólu počas zápasu zámorskej NHL proti Anaheimu Ducks
Hráči Edmontonu Oilers Andrej Sekera (2), Jordan Eberle (14) a Leon Draisaitl (29) sa tešia z gólu počas zápasu zámorskej NHL proti Anaheimu Ducks

Edmonton ukončil päťzápasovú sériu prehier s Anaheimom. Oilers sa v predĺžení najskôr ubránili v početnej nevýhode a potom udreli. Veľký podiel na víťaznom góle mal Sekera, ktorý presnou prihrávkou spoza bránky našiel Draisaitla a ten zblízka zaznamenal svoj 10. gól v sezóne. “Je to dôležité víťazstvo. Naša konferencia je veľmi vyrovnaná a každý úspech s priamym súperom sa počíta,” uviedol 21-ročný Draisaitl, ktorý v uplynulých desiatich zápasoch strelil sedem gólov a zaznamenal trinásť bodov. Sekera si pripísal siedmu asistenciu v sezóne a celkovo desiaty bod. Na ľade strávil takmer 25 minút a bol najvyťaženejším hráčom svojho tímu. Premiérový gól v NHL strelil útočník Edmontonu Drake Caggiula, kapitán Connor McDavid nebodoval prvýkrát po siedmich stretnutiach.

Po troch zápasoch na tribúne sa do zostavy Toronta vrátil Martin Marinčin a hneď sa v kanadskom derby vo Vancouveri zapísal do štatistík. Dvadsaťštyriročný obranca sa podieľal na vyrovnávajúcom góle draftovej jednotky Austona Matthewsa na 2:2 a zaznamenal štvrtú asistenciu v sezóne. Maple Leafs vyrovnali z 0:2 na 2:2, ale napokon prehrali v nájazdoch, hoci svojho súpera prestrieľali 40:24. Canucks výrazne pomohol k víťazstvu brankár Ryan Miller, ktorý kryl 38 súperových striel. “Som rád, že mi tréner po zlom zápase s Anaheimom dal šancu a že to takto dopadlo,” povedal zámorským médiám Miller. V predchádzajúcom zápase týchto súperov v Toronte bolo horúco a strhli sa viaceré bitky. Odveta sa však nekonala a obaja súperi odohrali pokojný zápas.

Reklama

Detroit nedotiahol dobre rozbehnutý duel s Pittburghom a po zbabranej tretej tretine prehral s týmto súperom štvrtýkrát za sebou. Red Wings viedli 3:1, ale “Pens” piatykrát v tejto sezóne otočili zápas, v ktorom po dvoch tretinách prehrávali. Brankára Jareda Coreaua, ktorý debutoval v NHL, prekonali za 11 minút v tretej tretine Nick Bonino, Justin Schultz a druhýkrát v zápase Phil Kessel. “Nepanikárili sme. Po druhej tretine sme sa dobre porozprávali a verili sme, že to otočíme. Máme výborný tím,” vyznal sa brankár Pittsburghu Marc-Andre Fleury. Obrat “tučniakov” zavŕšil Matt Cullen, ktorého v úniku pri hre bez brankára podrazil v obrannom zákroku Tomáš Tatar a rozhodcovia udelili technický gól. Tatar si pripísal piatu asistenciu a ôsmy bod v sezóne, keď po jeho akcii s Anthonym Manthom otvoril skóre duelu Henrik Zetterberg. Švédsky center strelil svoj 314. profiligový gól a v klubovej histórii vyrovnal na siedmom mieste Pavla Dacjuka. Tatar strávil na ľade 17:16 minúty a okrem asistencie zaznamenal dve strely. Jeho krajan Tomáš Jurčo odohral takmer 14 minút, mal dva strelecké pokusy, ale ani vo svojom treťom zápase v sezóne nebodoval. Pittsburgh pred zápasom privítal víťazov Stanleyho pohára z roku 1991 a 1992, medzi legendami nechýbal Mario Lemieux.

Chicago v zostave s dvojicou slovenských útočníkov Marián Hossa a Richard Pánik nestačilo na Philadelphiu, ktorej podľahlo 1:3. Blackhawks síce viedli od 4. minúty zásluhou Artemija Panarina, ale domáci dokázali v druhej tretine v priebehu 31 sekúnd otočiť skóre, keď dvakrát skóroval ruský nováčik Ivan Provorov. “Streliť gól je skvelý pocit, ale pridať hneď v ďalšom striedaní druhý je niečo neskutočné,” tešil sa 19-ročný zadák. Dvomi rýchlymi gólmi sa postaral o klubový rekord spomedzi obrancov Flyers. Predtým držal rekordný zápis Fín Joni Pitkänen, ktorý 21. februára 2004 skóroval proti Atlante Thrashers dvakrát v priebehu 2 minút a 42 sekúnd. Štvrtú výhru “letcov” za sebou podčiarkol v 39. minúte Brayden Schenn. Hossa bol na ľade 18 a pol minúty, vyslal na súperovu bránku jednu strelu a rozdal aj tri bodyčeky. Pánik odohral necelých 13 minút a so štyrmi streleckými pokusmi bol najaktívnejším “jastrabom”. V závere druhej časti bol blízko ku gólu na 2:3, ale jeho pokus zastavil na bránkovej čiare rukavicou hrdina zápasu Provorov, čo potvrdil aj videorozhodca. Flyers zdolali Blackhawks na domácom ľade už 13. krát za sebou, séria trvá od 31. marca 1998.

V ďalšom stretnutí Boston bez kapitána Zdena Cháru, ktorý vynechal šiesty zápas v rade pre zranenie v dolnej časti tela, zvíťazil v Buffale 2:1. Bruins triumfovali druhýkrát za sebou, víťazný gól dal Patrice Bergeron. Za domácich len znížil svojím prvým presným zásahom v sezóne Evander Kane. “Šable” prehrali prvýkrát s Jackom Eichelom v zostave.

Winnipeg s Markom Daňom triumfoval na ľade St. Louis 3:2 po predĺžení. Strojcom víťazstva Jets bol fínsky nováčik Patrik Laine, ktorý 16. gólom v sezóne vyrovnal a v 17. sekunde nadstaveného času pripravil zásah pre Bryana Littlea. “Dostali sme sa do prečíslenia a videl som, že Little je voľný. Zakončil to skvele,” povedal 18-ročný Laine, ktorý sa s kapitánom Pittsburghu Sidneym Crosbym delí o pozíciu najlepšieho strelca NHL. Winnipeg vyhral vonku prvýkrát po šiestich zápasoch. Daňo strávil na ľade necelých 12 minút, zaznamenal dve strely a dve trestné minúty.

New York Rangers zdolali Carolinu 4:2 a nad týmto súperom vyhrali doma v Madison Square Garden 13. krát za sebou. O víťazstve “jazdcov” rozhodol dvomi gólmi v závere Chris Kreider. Henrik Lundqvist zaznamenal 386. víťazstvo v kariére a už len tri ho delia od vyrovnania najúspešnejšieho Európana všetkých čias Dominika Hašeka. Veľký obrat sa podaril hráčom New Jersey, ktorí v Nashville prehrávali 1:4 po dvoch tretinách. O ich triumfe 5:4 a ukončení štvorzápasovej série prehier napokon rozhodol v predĺžení Mike Cammalleri. Ottawa pokorila Floridu 2:0, keď si druhé čisté konto v sezóne a tretie v kariére pripísal Mike Condon (24 zákrokov). Prvú nulu v sezóne a 35. v kariére vychytal brankár Dallasu Kari Lehtonen, ktorý neinkasoval v Colorade a Stars vyhrali 3:0. Avalanche prišli o kľúčového obrancu Erika Johnsona, ktorý pre zranenie nohy bude pauzovať 6-8 týždňov.

Reklama

Brankár Arizony Mike Smith zaznamenal 58 úspešných zákrokov a vybojoval s Columbusom aspoň bod. Blues Jackets triumfovali 3:2 po nájazdoch. Smith prekonal svoj vlastný klubový rekord z apríla 2012, keď zneškodnil 54 pokusov. Blue Jackets si 60 strelami stanovili vlastný klubový rekord. Tampa Bay ukončila sériu štyroch prehier, o ich víťazstve 2:1 rozhodol v samostatných nájazdoch Brian Boyle.

 

NHL – sumáre:

BUFFALO SABRES – BOSTON BRUINS 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 50. E. Kane (Reinhart) – 15. Krejčí (Carlo, Backes), 48. Bergeron (Pastrňák, Marchand). Brankári: Lehner – Rask, strely na bránku: 36:33, 19.070 divákov.

Reklama

NEW YORK RANGERS – CAROLINA HURRICANES 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Góly: 5. Stepan (Klein, Zuccarello), 46. Grabner (Skjei, Fast), 53. Kreider (Stepan, Girardi), 58. Kreider (Zuccarello, Stepan) – 29. Stalberg (McGinn, Ryan), 47. Rask (Pesce, Slavin). Brankári: Lundqvist – Leighton, strely na bránku: 23:28, 18.006 divákov.

PHILADELPHIA FLYERS – CHICAGO BLACKHAWKS 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

Góly: 24. Provorov (Cousins, VandeVelde), 24. Provorov (Raffl), 29. B. Schenn (Konecny) – 4. Panarin (Anisimov, P. Kane). Brankári: Mason – Darling, strely na bránku: 30:27, 19.487 divákov.

NASHVILLE PREDATORS – NEW JERSEY DEVILS 4:5 pp (2:1, 2:0, 0:3 – 0:1)

Góly: 17. Fiala (Irwin, Ribeiro), 20. Subban (Wilson), 27. Fiala (Smith, Ribeiro), 35. Josi (Ekholm, Järnkrok) – 18. Hall (Quincey), 41. Cammalleri (Greene, Zajac), 41. Greene (Fiddler, Lappin), 53. Henrique (Zajac, Hall), 65. Cammalleri (Hall). Brankári: Rinne – Kinkaid, strely na bránku: 42:22, 17.113 divákov.

OTTAWA SENATORS – FLORIDA PANTHERS 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Góly: 7. Karlsson (Dzingel, Pageau), 8. Brassard (Wideman, Hoffman). Brankári: Condon – Luongo, strely na bránku: 21:24, 15.149 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING – WASHINGTON CAPITALS 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 33. Kučerov (Hedman, Drouin), rozh. nájazd Boyle – 47. Bäckström (Carlson, Johansson). Brankári: Bishop – Holtby, strely na bránku: 33:35, 19.092 divákov.

Reklama

PITTSBURGH PENGUINS – DETROIT RED WINGS 5:3 (0:1, 1:2, 4:0)

Góly: 31. Kessel (Malkin, Hagelin), 43. Bonino (Cole, Rust), 47. Schultz (Cole, Malkin), 51. Kessel (Hagelin, Letang), 60. Cullen (Hörnqvist, Crosby) – 14. Zetterberg (TATAR, Mantha), 28. Nielsen (Sheahan, DeKeyser), 39. Larkin (Vanek, Green). Brankári: Fleury – Coreau, strely na bránku: 36:31, 18.661 divákov.

ST. LOUIS BLUES – WINNIPEG JETS 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 – 0:1)

Góly: 26. Steen (Pietrangelo, Bouwmeester), 28. Jaškin (Gunnarsson, Pietrangelo) – 13. Thorburn (Wheeler), 30. Laine (Little, Ehlers), 61. Little (Laine, Byfuglien). Brankári: Hutton – Hutchinson, strely na bránku: 22:23, 19.362 divákov.

VANCOUVER CANUCKS – TORONTO MAPLE LEAFS 3:2 pp a sn (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0, 1:0)

Reklama

Góly: 14. D. Sedin (Sbisa, H. Sedin), 23. Bärtschi (Burrows, Trjamkin), rozh. nájazd Horvat – 32. van Riemsdyk (Bozak, Rielly), 42. Matthews (Hyman, MARINČIN). Brankári: Miller – Andersen, strely na bránku: 24:40, 18.865 divákov.

ARIZONA COYOTES – COLUMBUS BLUES JACKETS 2:3 pp a sn (0:1, 2:0, 0:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 22. Vrbata (Ekman-Larsson, DeAngelo), 32. Doan (Stone) – 1. Jenner (Johnson, Savard), 58. Wennberg (Saad, Foligno), rozh. nájazd Atkinson. Brankári: Smith – McElhinney, strely na bránku: 34:60, 11.287 divákov.

COLORADO AVALANCHE – DALLAS STARS 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 6. McKenzie (Shore), 27. Seguin (Jamie Benn, Spezza), 59. Eaves (Seguin). Brankári: Varlamov – Lehtonen, strely na bránku: 23:33, 16.725 divákov.

Reklama

EDMONTON OILERS – ANAHEIM DUCKS 3:2 pp (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0)

Góly: 26. Caggiula (Maroon, Eberle), 34. Nugent-Hopkins (Klefbom, Eberle), 64. Draisaitl (SEKERA, Eberle) – 30. Kesler (Getzlaf, Fowler), 50. Rakell (Getzlaf, Perry). Brankári: Talbot – Gibson, strely na bránku: 32:33, 18.347 divákov.

 

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Edmonton) 24:57 0 1 1 0 0 0

Martin Marinčin (Toronto) 20:28 0 1 1 +1 1 0

Tomáš Tatar (Detroit) 17:16 0 1 1 0 2 0

Reklama

Tomáš Jurčo (Detroit) 13:44 0 0 0 -1 2 0

Marián Hossa (Chicago) 18:29 0 0 0 0 1 0

Richard Pánik (Chicago) 12:43 0 0 0 -1 4 0

Marko Daňo (Winnipeg) 11:48 0 0 0 0 2 2

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

08:14

Orgány činné v trestnom konaní v Austrálii vo štvrtok vzniesli obvinenia voči piatich tínedžerom, ktorí boli zadržaní počas policajného záťahu proti sieti predstavujúcej pre verejnosť “neprijateľné riziko”.

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali